• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Μπορούμε να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα
Είναι ακόμα αρχή, αλλά έχουμε δυνατότητες
Νέα 11/04/2022 - 17:00

Μπορεί ο Enea Bastianini να πάει καλύτερα από τους Sete Gibernau, Marco Melandri και Franco Morbidelli με το να γίνει ο πρώτος δορυφορικός αναβάτης κερδίζει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP;
Το νέο αστέρι της Gresini Ducati αναμένει σίγουρα να παλέψει για αυτό, αφού επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας παίρνοντας την δεύτερή του νίκη για την σεζόν του 2022 χθες στο Austin.

"Είναι μόνο οι τέσσερις πρώτοι αγώνες, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, αλλά έχουμε πολύ καλές δυνατότητες. Η ομάδα λειτουργεί καλά και νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα", είπε ο Bastianini.

Ο Bastianini οδήγησε έναν αγώνα τακτικής, κρατώντας τη δύναμή του και τα ελαστικά του σε καλή κατάσταση όταν ήταν πίσω από τους αναβάτες με τις GP22, Jack Miller και Jorge Martin, προτού ένας Alex Rins που πλησίαζε τον παρακίνησε να επιτεθεί. 

"Ήταν μια πραγματικά σκληρή μάχη, το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν κρίσιμο για να μην ξοδέψουμε πολλή ενέργεια", ανέφερε ο Bastianini. "Το ξεκίνημα από τη δεύτερη σειρά έκανε τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά όταν ο Alex προσπάθησε να με προσπεράσει πολλές φορές σκέφτηκα, "εντάξει, τώρα ήρθε η ώρα να πιέσω". "Προπέρασα τον Jorge και αργότερα τον Jack, και κέρδισα. Φανταστικός αγώνας".

Ο Enea είχε βάλει την GP21 του στην πρώτη θέση με τέσσερις γύρους να απομένουν, ενώ στη συνέχεια κέρδισε με διαφορά 2 δευτερολέπτων από τον Ρινς, με τον Miller  να ολοκληρώνει τις θέσεις του βάθρου στην τρίτη θέση.

Ο νεαρός Ιταλός επιστρέφει τώρα στην Ευρώπη με πέντε βαθμούς προβάδισμα έναντι της Suzuki του Rins στο πρωτάθλημα αναβατών, έχοντας κερδίσει τον πρώτο (Qatar) και τώρα τον τελευταίο από τους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν.

"Και οι δύο νίκες είναι σημαντικές για μένα γιατί είναι 25 βαθμοί", δήλωσε ο Bastianini. "Η πρώτη είναι η πιο ιδιαίτερη γιατί την αφιέρωσα στον Fausto και ήταν επίσης η πρώτη νίκη για την ομάδα (με την Ducati)".

"Αυτό είναι καλύτερο για μένα ως αναβάτη γιατί γνωρίζουμε ότι τώρα είμαστε σταθεροί και σε κάθε αγώνα μπορούμε να είμαστε μπροστά. Μόνο η Αργεντινή δεν ήταν έτσι, αλλά αυτό ήταν ένα πραγματικά περίεργο Σαββατοκύριακο για εμάς".

Πράγματι, παρόλο που τα αποτελέσματα του Bastianini δείχνουν 1η-11η-10η-1η θέση κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων αγώνων, έδειχνε επίσης πολύ δυνατός στη Mandalika (που ξεκινούσε πέμπτος στο grid) μέχρι τη βροχόπτωση πριν τον αγώνα.

"Μπορούμε να είμαστε γρήγοροι σε κάθε πίστα, παρόλο που ζω αυτή τη σεζόν σαν roookie, καθώς βλέπω ότι έχουμε ακόμα κάτι να μάθουμε από τους άλλους", πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Alberto Puig: O Marc είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Θα μπορούσαμε να πάρουμε 25 βαθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα