• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στα σύννεφα
Θέλω να κερδίσω ξανά
Νέα 08/04/2022 - 11:41

Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τον Aleix Espargarò πώς νιώθει, απλά μπορείς να κοιτάξεις  το πρόσωπό του. Ο αναβάτης της Aprilia είναι ένα πορτρέτο ευτυχίας και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Μόλις πριν από λίγες μέρες κέρδισε τον πρώτο του αγώνα MotoGP και για αυτόν και για την Aprilia, και, σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας στο Austin. 

Την περασμένη Κυριακή είπες ότι μια νίκη δεν θα άλλαζε τη ζωή σoυ, εξακολουθείς να έχεις αυτή την άποψη;

"Διανοητικά, αυτές οι τρεις μέρες ήταν σαν να βρίσκομαι στα σύννεφα, είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αυτή ήταν σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή. Με αυτά τα λόγια, ωστόσο, εννοούσα ότι η νίκη δεν ήταν εμμονή για μένα, παρόλο που πολλοί μου θύμισαν ότι ήμουν ο μόνος αναβάτης που δεν το είχε κάνει ποτέ. Είμαι τυχερός, έχω μια όμορφη οικογένεια, η δουλειά μου είναι το πάθος μου, μπορώ να κάνω συχνά ποδήλατο, όλα είναι καλά, τίποτα δεν αλλάζει για μένα είτε τερματίσω πρώτος είτε όχι σε έναν αγώνα. Αλλά πριν πίστευα ότι μπορώ να κερδίσω και τώρα ξέρω ότι μπορώ. Μου άρεσε πολύ, θα προσπαθήσω να το επαναλάβω (γέλια)".

Πόσο σημαντικό ήταν να δώσεις στην Aprilia την πρώτη της νίκη;

"Για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μου άξιζε να είμαι ο πρώτος που θα ανέβει στο πρώτο βάθρο, μετά την πρώτη pole position και να κερδίσω με την Aprilia. Νιώθω σαν ο πατέρας της RS-GP, ανέπτυξα αυτή τη μοτοσυκλέτα με τον Romano Abesiano και όλους τους μηχανικούς. Είναι προέκταση του σώματός μου, είναι η μοτοσυκλέτα μου και αυτό με κάνει περήφανο. Είναι δύσκολο να κερδίσεις στα MotoGP, για παράδειγμα ο αδερφός μου ο Pol είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είναι στο HRC αλλά δεν τα κατάφερε ακόμα, το έκανα με την Aprilia και είναι τεράστια περηφάνια".

Ένιωσες την πίεση στον αγώνα;

«Όχι, ήξερα τον ρυθμό μου, το να είμαι σε αυτή τη θέση ήταν νέο για μένα, αλλά ήδη το Σάββατο, αναλύοντας τον ρυθμό, ένιωσα σιγουριά. Ο Martin με εξέπληξε, αλλά ήξερα ότι είχα περισσότερo (ρυθμό).  Ήμουν νευρικός μόνο στις τελευταίες 5 στροφές, στο τέλος δεν μπόρεσα να φρενάρω καλά, αλλά στον αγώνα ήμουν πολύ ήρεμος".

Πάντα πίστευες ότι μπορείς να το κάνεις;

"Ήμουν πάντα θετικός, για δύο χρόνια ήξερα ότι οδηγούσα καλύτερα από ποτέ, το είπα γιατί το ένιωθα και σιγά σιγά το απέδειξα. Δεν αρκεί αυτή η αίσθηση, χρειάζεσαι και μια καλή μοτοσυκλέτα και μου την έδωσε η Aprilia. Με την ταχύτητα που έχουμε, θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς".

Πότε συνειδητοποίησες ότι μπορούσες να κερδίσεις;

"Ήδη στις χειμερινές δοκιμές ένιωθα πολύ δυνατός, ήμουν πάντα στην πρώτη τριάδα, είχα καλό ρυθμό. Στο Qatar είχα την αίσθηση ότι ήμουν ο πιο γρήγορος και δεν το είχα εκμεταλλευτεί. Στην Ινδονησία, αν δεν έβρεχε, θα είχα τον ρυθμό να κερδίσω, ένιωθα ότι ήμουν πιο γρήγορος από ποτέ. Δεν ήμουν μόνο εγώ αλλά και η Aprilia, οπότε υπήρχαν όλα τα υλικά και έπρεπε απλώς να τα συνδυάσεις. Δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνα τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά, αλλά ήξερα ότι θα τα κατάφερνα".

Αυτή η ιστορία με την Aprilia προορίζεται να συνεχιστεί;

"Θα ήθελα να είμαι μαζί τους για άλλα δύο χρόνια, θα ήταν πάνω από όλα σωστό απέναντί ​​μου γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και τώρα πιστεύω ότι αξίζω να απολαύσω αυτή τη στιγμή. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την Aprilia, ελπίζω να μου προσφέρουν το συμβόλαιο που μου αξίζει, να αναγνωρίσουν την αξία μου. Νομίζω ότι η αγορά θα αρχίσει να κινείται όταν φτάσουμε στην Ευρώπη".

Είπες ότι ο Rivola ήταν ένα από τα κλειδιά αυτής της επιτυχίας, τι έφερε στην Aprilia;

"Τάξη.  Με τον Massimo έφτασαν μερικοί πολύ καλοί νέοι μηχανικοί, αλλά είχαμε ήδη και άλλους στο εργοστάσιο, ο Albesano και οι άντρες του κατάφεραν να φτιάξουν μια γρήγορη μοτοσυκλέτα. Πριν φτάσει ο Rivola, ο Romano έπρεπε να κάνει πολλά πράγματα, μετά ήταν σε θέση να συγκεντρωθεί στην ανάπτυξη, αυτό ήταν το κλειδί. Στο παρελθόν είχα την αίσθηση ότι χτυπάω πάντα τον ίδιο τοίχο, με τον Massimo αρχίσαμε να μεγαλώνουμε και τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε επειδή κάναμε το ένα βήμα μετά το άλλο. Η αίσθηση μου είναι ότι η Aprilia είναι η μοτοσυκλέτα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, τώρα πρέπει  να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ελπίζουμε η πρόσφυση να έχει βελτιωθεί

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Το πρωτάθλημα για εμένα ξεκίνησε στην Αργεντινή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα