• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Η πίσω πρόσφυση ήταν γελοία
Οι πρώτοι γύροι ήταν εφιάλτης
Νέα 04/04/2022 - 04:17

Όντας δεύτερος, πίσω από τον Aleix Espargaro, κατά τη διάρκεια του ζεστάματος το πρωί (γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες), ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, κατρακύλησε από την έκτη στην 13η θέση σε λίγους "εφιαλτικούς" γύρους στον αγώνα.


Ο Quartararo πάλευε με μια "γελοία" έλλειψη πρόσφυσης, η οποία επιδείνωνε το έλλειμμα τελικής ταχύτητας της M1 του κατά μήκος της μεγάλης ευθείας.

"Το μεγάλο ζήτημα ήταν το κράτημα και η τελική ταχύτητα", είπε ο Quartararo. "Ξέραμε ήδη για την τελική ταχύτητα, αλλά το πίσω κράτημα ήταν γελοίο".

"Έχανα θέσεις και έβλεπα άλλους αναβάτες να απομακρύνονται σε μέρη όπως η έκτη στροφή, που είναι απλώς θέμα να σηκώσεις τη μοτοσυκλέτα και να ανοίξεις το γκάζι. Καθαρό κράτημα. Ήταν πραγματικά απογοητευτικό και οι πρώτοι γύροι ήταν ένας εφιάλτης".

Το ίδιο θέμα ταλαιπώρησε επίσης τον ομόσταυλό του, Franco Morbidelli, ο οποίος έπεσε από τη 15η στην 20η θέση: "Έχασα λίγο έδαφος στην αρχή από τις άλλες εταιρίες, με τα νέα ελαστικά μπορούν να έχουν το επιπλέον κράτημα που τους επιτρέπει να μας προσπεράσουν, ακόμη και αν δεν έχουν υψηλότερο ρυθμό".


Με τα επίπεδα πρόσφυσης να αυξάνονται καθώς προχωρούσε ο αγώνας, ο Quartararo κατάφερε τελικά να ανεβάσει το ρυθμό του, ανακτώντας στην όγδοη θέση στην καρό σημαία, αλλά βρισκόταν περίπου δέκα δευτερόλεπτα πίσω από την Aprilia του Aleix Espargaro.

"Μόλις υπήρχε περισσότερο λάστιχο στην πίστα, ήταν καλύτερα", επιβεβαίωσε ο Quartararo. "Αλλά το να προσπεράσουμε με τη μοτοσυκλέτα μας είναι πραγματικά δύσκολο".


"Έκανα ό,τι καλύτερό μπορούσα, αλλά χρησιμοποίησα το πίσω ελαστικό μου περισσότερο από το αναμενόμενο και τερμάτισα στην όγδοη θέση. Αλλά ήταν πραγματικά απογοητευτικό σε αυτούς τους πρώτους γύρους γιατί δεν έκανα μεγάλα λάθη, απλώς έχανα λόγω της έλλειψης πρόσφυσης".

"Το ζέσταμα ήταν πριν από τον αγώνα της Moto2 και με χαμηλότερη θερμοκρασία, άρα περισσότερο κράτημα. Επίσης, αν ξεκινάς από μπροστά αντί για την έκτη θέση (από την οποία ξεκίνησε ο Γάλλος αναβάτης) , δεν θα χάσεις τόσες θέσεις στους πρώτους γύρους".

"Η λύση είναι περισσότερο κράτημα, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Σε τρία χρόνια δεν το βρήκαν, οπότε ας δούμε".

"Δεν έχω προθεσμία, θα πάρω τον χρόνο μου", πρόσθεσε ο Quartararo για τις διαπραγματεύσεις του για το συμβόλαιο του 2023.

Επόμενο άρθρο »

Miller: Δεν μπορούσα να προσπεράσω

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Με σκληρή δουλειά τα όνειρα πραγματοποιούνται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα