• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επικράτηση του Celestino Vietti
Δεύτερο βάθρο για τον Chantra, πτώση για τον Aldeguer
Νέα 03/04/2022 - 11:11

Τα φώτα έσβησαν για τον αγώνα της Moto2 και πολύ καλή εκκίνηση είχε ο κάτοχος της pole position, Fermin Aldeguer, αλλά δίπλα του, ο Augusto Fernandez είχε μια πολύ κακή εκκίνηση. Ένα κακό ξεκίνημα στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα καταστροφικό ξεκίνημα για τον Fernandez, καθώς η επαφή με τον πίσω τροχό του Ogura στη στροφή 1 οδήγησε τον Ισπανό να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και να πέσει. Ο Vietti έκανε ένα υπέροχο ξεκίνημα από την τρίτη σειρά και ήταν ο μόνος αναβάτης που ήταν κοντά στον Aldeguer στις εναρκτήριες μάχες.

Ο Vietti, στην πρώτη στροφή του 4ου γύρου, πέρασε τον Aldeguer για να πάρει την πρώτη θέση. Τρίτος ήταν ο Chantra, ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον πίσω τροχό του Aldeguer, καθώς ο Canet έκανε μεγάλη πρόοδο για να ανέβει στην τέταρτη θέση.

Ο αγώνας είχε ηρεμήσει με τους Vietti, Aldeguer και Chantra να κρατούν έναν ήρεμο ρυθμό. Αλλά με 16 γύρους για το τέλος, το δράμα εκτυλίχθηκε για τον Aldeguer. Ο Vietti ήταν ελαφρώς εκτός γραμμής στην 13η στροφή και μυρίζοντας μια ευκαιρία, ο Aldeguer κόλλησε τον μπροστινό του τροχό στο εσωτερικό. Δυστυχώς, έγινε επαφή και ο Aldeguer έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και βρέθηκε στο έδαφος. Ήταν μια δυσάρεστη πτώση για τον νεαρό Ισπανό που ήταν εκπληκτικός όλο το Σαββατοκύριακο.


Πίσω στην πίστα, ο Vietti είχε πλέον να διαχειριστεί τον Chantra. Ο Canet έμεινε στην τρίτη θέση 1,1 δευτερόλεπτο πιο πίσω , με τον Ogura να παρακολουθεί τον Ισπανό από την τέταρτη θέση, με τον Ιάπωνα αναβάτη να είναι ο ταχύτερος στην πρώτη ομάδα. Για δεύτερη φορά, ο Vietti βγήκε εκτός γραμμής στην 13η στροφή, επιτρέποντας στον Chantra να περάσει και να πάρει το προβάδισμα στον αγώνα. Ωστόσο, στον επόμενο γύρο, ο Chantra έχασε την γραμμή του στην ίδια στροφή και προσπεράστηκε από τον Vietti.


Ο Chantra έμεινε πίσω από τον Vietti καθώς οι δύο πρώτοι παρέμειναν ίδιοι για αρκετούς γύρους, με τη δράση να συμβαίνει πίσω μεταξύ Ogura και Canet.


Με λίγο περισσότερο από δύο γύρους να απομένουν, ο Vietti έκανε την κρίσιμη διαφορά. Η διαφορά ήταν 1.084 δευτερόλεπτα προς τον τελευταίο γύρο, ο Chantra με τη σειρά του ήταν τώρα 3,8 δευτερόλεπτα μακριά από τον ομόσταυλό του Ogura, ο οποίος είχε τον Canet στην πλάτη του στον αγώνα για την τελευταία θέση του βάθρου. Ο Canet έκανε την κίνησή του στην 5η στροφή, αλλά βγήκε εκτός γραμμής, επιτρέποντας στον Ogura να επιστρέψει. Στη συνέχεια, ο Canet προσπάθησε ξανά στη στροφή 7 και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά στην 8η στροφή, αλλά το βάθρο κρίθηκε στην προτελευταία στροφή.

Ο Vietti δεν έκανε λάθος στον τελευταίο γύρο για να κερδίσει για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, ο Chantra οδήγησε άψογα για να διεκδικήσει ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο, με τον Ogura να υπερισχύει του Canet στην περίφημη 13η στροφή για να κερδίσει το πρώτο του βάθρο της σεζόν.


Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Canet, ο Jake Dixon κυριάρχησε στην μάχη του με τον Tony Arbolino για την πέμπτη θέση. Ο Pedro Acosta κατάφερε να ανέβει αρκετές θέσεις και να πάρει μια πολύ καλή έβδομη θέση με τους Albert Arenas, Bo Bendsneyder και Sam Lowes να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Miller: Δεν μπορούσα να προσπεράσω

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro και Aprilia παίρνουν την παρθενική τους νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα