• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη του Sergio Garcia
Μετά από τρομερές μάχες με τον Foggia στον τελευταίο γύρο
Νέα 03/04/2022 - 20:51

Ήταν μια τέλεια απόδραση από την pole position για τον Garcia που έστριψε άνετα πρώτος στην πρώτη στροφή, ενώ ο Guevara έκανε ένα πιο αργό ξεκίνημα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έπεσε στην πέμπτη θέση στον πρώτο γύρο, ο Guevara επέστρεψε αριστοτεχνικά στην πρώτη θέση και προσπέρασε τον Garcia για την κορυφή στην πέμτη στροφή του δεύτερου γύρου.Οι δύο αστέρες της GASGAS άρχισαν αμέσως να ξεχωρίζουν καθώς ο Sasaki εξέτισε την ποινή του μεγάλου γύρου που του είχε επιβληθεί για τον εμβολισμό του στον Migno στον αγώνα της Ινδονησίας. 

Ο Jaume Masia έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 3ο γύρο και είχε ανέβει στην τρίτη θέση, έχοντας ξεκινήσει εκτός της πρώτης δεκάδας, αλλά έχοντας περάσει από πολλές μάχες, το κορυφαίο δίδυμο της GASGAS ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο μπροστά. Με 14 γύρους να απομένουν, ο Masia είχε γεφυρώσει το χάσμα και είχε φέρει μαζί του και τον Andrea Migno – οι 19 πρώτοι αναβάτες, μέχρι τον Scott Ogden απείχαν μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε μια κορυφαία πεντάδα αποτελούμενη από τους Guevara, Garcia, Masia, Migno και Diogo Moreira, αλλά λίγο μετά εκτυλίχθηκε το δράμα για τον ηγέτη του αγώνα Guevara. Στην τρίτη στροφή, με 12 γύρους να απομένουν, η μοτοσυκλέτα σταμάτησε να λειτουργεί και ο Guevara βγήκε αναγκαστικά εκτός αγώνα από την πρώτη θέση. Εν τω μεταξύ, ο Dennis Foggia είχε φτάσει στην πέμπτη θέση και στον 11ο γύρο από τους 21, ο Ιταλός πέρασε στην 13η στροφή τους Moreira και Masia σε μια εκπληκτική κίνηση για να ανέβει στην τρίτη θέση. 

Η 13η στροφή ήταν ήταν και πάλι το σημείο συζήτησης. Προσπαθώντας να περάσει από ένα κενό που δεν ήταν τελείως ανοιχτό, ο Migno συγκρούστηκε με τον Masia και και οι δύο αναβάτες έπεσαν και τελικά εγκατέλειψαν τον αγώνα. Αυτό άφησε τον Garcia και το  δίδυμο των Leopard, Foggia και Tatsuki Suzuki να προηγούνται κατά μισό δευτερόλεπτο, με τους Riccardo Rossi και Sasaki στην πρώτη πεντάδα.

Με δύο γύρους να απομένουν, ο Garcia εξακολουθούσε να προηγείται αλλά ο Foggia πλησίαζε. Το μισό δευτερόλεπτο έγινε 0,2  σε μερικούς γύρους και στην 12η στροφή, ο Foggia προηγήθηκε. Φτάσαμε στον τελευταίο γύρο. Ήταν ο Foggia που προηγούνταν από τους Garcia, Suzuki, Sasaki και Rossi στην πρώτη πεντάδα, καθώς είδαμε τον Suzuki να αρπάζει τηνδ εύτερη θέση από τον Garcia στη στροφή 5. Στην ένατη στροφή, ο Garcia έκανε μια γενναία κίνηση και πέρασε τον Suzuki, πριν φτάσουμε στην προτελευταία στροφή.

Ο Garcia έριξε τη μοτοσυκλέτα του στο εσωτερικό της Honda του Foggia. Υπήρχε μικρή επαφή, αλλά ήταν μια καθαρή κίνηση. Χάρη σε αυτήν, ο Garcia κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού όντας πρώτος, με τον Foggia να αρκείται στην δεύτερη θέση. Ο Ιταλός αναβάτης συνεχάρη τον Garcia αμέσως μετά τον τερματισμό, αναγνωρίζοντας την πολύ καλή κίνηση του Ισπανού. Ο Sasaki, που ανέκαμψε μετά την ποινή του μεγάλου γύρου του πέρασε και αυτός στο τέλος τον Suzuki για να πάρει μια τρομερή τρίτη θέση.

Ο Ricardo Rossi επωφελήθηκε από μια ποινή που επιβλήθηκε στο τέλος του αγώνα για να πάρει την τέταρτη θέση από τον Suzuki, ο οποίος έμεινε πέμπτος. Η έκτη θέση του Moreira είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ο Βραζιλιάνος rookie είναι εκπληκτικός, με τον επίσης rookie, Daniel Holgado να τερματίζει έβδομος. Οι Carlos Tatay, Kaito Toba και Joel Kelso ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro και Aprilia παίρνουν την παρθενική τους νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα