• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Είμαι περήφανος για την Pole Position
Αλλά θα είμαι χαρούμενος μόνο μετά τον αγώνα
Νέα 03/04/2022 - 04:36

Την τελευταία φορά που η Aprilia ξεκίνησε μπροστά από όλους σε έναν αγώνα στην πίστα, οι κραυγές του δίχρονου ακούγονταν ακόμα και ο Jeremy McWilliams έβαλε τη μοτοσυκλέτα RSW-2 500cc στην pole position του Phillip Island. Τώρα, ο Aleix Espargarò το έκανε ξανά, στα MotoGP, στην Αργεντινή, με την RS-GP. Ένα ιστορικό αποτέλεσμα που τον γεμίζει χαρά και όχι μόνο.

"Είναι ένα δώρο που έκανα στην Aprilia, είμαι χαρούμενος, πραγματικά περήφανος γιατί νιώθω σαν πατέρας αυτής της μοτοσυκλέτας και αυτού του έργου", ανέφερε ο Αleix. "Xαίρομαι που βλέπω τους ανθρώπους του Noale χαρούμενους και αφιερώνω αυτή την pole position σε όλους τους, και σε όλους αυτούς που ειναι σπύτι. Μόνο εγώ ξέρω πόσο έχουμε ταλαιπωρηθεί αυτά τα 5-6 χρόνια αλλά τώρα το διασκεδάζω πολύ. Ίσως αυτή η στιγμή να ήρθε λιγο αργά στην καριέρα μου αλλά δεν καταλαβαίνετε πόσο ωραίο είναι να έχεις μια τόσο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Το σημαντικό θα είναι ο αγώνας, αλλά για έναν αναβάτη είναι καλό συναίσθημα να είναι τόσο γρήγορος".

Ο Ισπανός δεν εξεπλάγη από αυτό το αποτέλεσμα.

"Το Termas είναι μια πίστα όπου είναι πολύ σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στο μπροστινό και η Aprilia είναι πολύ ανταγωνιστική στην είσοδο στις στροφές και στα φρένα.  Ήδη στο Qatar, τερμάτισα 4ος αλλά ένιωσα πιο δυνατός στον αγώνα. ακόμη και η Ινδονησία, αν ο αγώνας είχε γίνει στο στεγνό θα μπορούσα να είχα αγωνιστεί για το βάθρο. Αυτή θα είναι μια καλή χρονιά και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το κεφάλι μας, αν παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη Valencia με ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να μιλήσω για αποτέλεσμα, αλλά αν δεν κάνουμε λάθη μπορούμε να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς".

Το πρώτο βήμα θα γίνει τώρα.

"Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η καλύτερη RS-GP που είχα ποτέ. Από το 2020 αλλάξαμε τον τρόπο που δουλεύουμε, χρειαζόμασταν χρόνο και σήμερα είναι χαρά μας που ήμασταν οι ταχύτεροι. Έχω καλό ρυθμό, είμαι ήρεμος και χαλαρός και πιστεύω ότι αύριο θα είναι άλλη μια ιστορική μέρα για εμάς. Θέλω ακόμα να κρατήσω τα πόδια μου στο έδαφος, κάναμε μόνο μια μέρα δοκιμές και υπάρχουν πολλά να αναλύσουμε. Θα προσπαθήσω να πιέσω από τον πρώτο γύρο, έχω καλό ρυθμό και θα είμαι χαλαρός".

Ο Aleix δεν έκρυψε ότι η Κυριακή θα είναι η μέρα κλειδί.

"Είμαι χαρούμενος, είναι ωραίο να είσαι γρήγορος το Σάββατο, αλλά αυτό που θα με κάνει χαρούμενο θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα αύριο, να μπορώ να γράψω ιστορία με την Aprilia . Αυτές οι μικρές στιγμές χαράς είναι ακόμα φανταστικές. βλέπω τους ανθρώπους στο γκαράζ και το χαμόγελό τους με κάνει να νιώθω χαρούμενος και περήφανος, είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα".

Πού στοχεύουν λοιπόν;

"Μετά τις ΕΔ2 ήμουν πολύ σίγουρος, πάρα πολύ και δεν είχα νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα στο παρελθόν. Δεν θα πω εγώ πώς οδηγώ, αλλά νιώθω ανταγωνιστικός. Με μία μόνο μέρα δοκιμών δεν μπορείς να κοιτάς πολύ τον ρυθμό των άλλων, αλλά ο δικός μου είναι γρήγορος. Θα είναι σημαντικό στους πρώτους γύρους να μην υπάρξει πολύ χάος και να προσπαθήσω να επιβάλω τον δικό μου ρυθμό".

Επόμενο άρθρο »

Termas de Rio Hondo: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Ποινή 3 θέσεων για τον Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA