• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Darryn Binder: Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν
Μου δόθηκε μια ευκαιρία και προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ
Νέα 24/03/2022 - 13:36

Μετά την είδηση ​​ότι ο Darryn Binder θα μεταπηδούσε κατευθείαν από την Moto3 στα MotoGP, κάποιοι από τους κορυφαίους αναβάτες συζητούσαν δημόσια εάν ήταν καιρός να εισαχθεί μια "super άδεια" τύπου F1 για να εμποδίσει αποτελεσματικά μια τέτοια κίνηση στο μέλλον.

Αρκετοί από αυτούς τους ίδιους αναβάτες προσπεράστηκαν από τον Binder καθώς όρμησε από την 23η στην 8η θέση κατά τη διάρκεια ενός εκπληκτικού ντεμπούτου στο βρεγμένο στη Mandalika την Κυριακή, μόλις στον δεύτερο του αγώνα MotoGP.

"Πάλευα ενάντια σε αναβάτες που έχουν νίκες σε αγώνες και αυτή είναι η πρώτη μου φορά στη βροχή, οπότε μου έδωσε μια ωραία αίσθηση μέσα μου και το απόλαυσα πραγματικά", είπε ο Binder. "Όμως όταν προσπερνούσα αυτούς τους τύπους έλεγα ότι «τώρα δεν είναι η ώρα να κάνω ένα ανόητο λάθος», γιατί υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα που προσπαθούσα να προσπεράσω και αν κάνω λάθος θα με σταυρώσουν για αυτό πάλι".

"Αυτό ήταν σίγουρα στο μυαλό μου, αλλά την ίδια στιγμή νιώθω ότι όλοι αγωνίζονταν αρκετά σκληρά και στο τέλος της ημέρας, είναι ένας αγώνας".

Ο Binder πάλεψε με μια ομάδα εννέα αναβατών που περιελάμβανε επίσης τον μεγαλύτερο αδερφό του, Brad Binder, κρατώντας τους όλους μακριά για τρεις γύρους.

Στη συνέχεια, όταν ο Aleix Espargaro βούτηξε στην εσωτερική του Darryn στον προτελευταίο γύρο, ο Brad to εκμεταλλεύτηκε επίσης, παρά το γεγονός ότι οδηγούσε με μια δυσλειτουργική συσκευή ύψους οδήγησης.

"Έδινα μάχη με τα παιδιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι ήμουν εκτός ελέγχου ή με οποιονδήποτε τρόπο βρώμικος. Η πιο κοντινή επαφή που είχα ήταν όταν ο αδερφός μου όρμησε από την εσωτερική και τρόμαξα λίγο!" αποκάλυψε ο 24χρονος. 
"Όταν με προσπέρασε, είχε βρει την ευκαιρία. Επειδή ο Aleix με προσπέρασε και εγώ βγήκα λίγο εκτός γραμμής προσπαθώντας να αντεπιτεθώ και μετά ο Brad πέρασε και τους δύο".


"Νομίζω ότι ο Brad ήταν ίσως λίγο έκπληκτος που με είδε εκεί στον αγώνα, αλλά ήταν πραγματικά χαρούμενος για μένα".

Ο Binder εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι οι γνώσεις του στο βρεγμένο στα MotoGP περιορίζονται σε μερικούς γύρους στη δοκιμή της Sepang, ένιωσε αμέσως σίγουρος την Κυριακή.

"Ήδη από τον γύρο παρατήρησης μέχρι το grid ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος με το βαθμό πρόσφυσης που είχαν τα ελαστικά για βρεγμένο οδόστρωμα", είπε. "Συνέχισα να πιέζω, συνέχισα να πιέζω και μετά άρχισα να κάνω μερικές προσπεράσεις και ,πριν το καταλάβω, έβλεπα ότι ήμουν στους βαθμούς και έπιανα τα παιδιά μπροστά μου".

"Αργότερα πέρασα τον αδερφό μου, που ήταν πολύ ψύχραιμος και προς το τέλος του αγώνα, μόλις έφτασα στο μπροστινό μέρος του γκρουπ, δυσκολευόμουν λίγο με το πίσω ελαστικό. Σίγουρα έπεσε λίγο (η απόδοση του ελαστικού) και δεν μπόρεσα να πιέσω τόσο πολύ όσο στην αρχή. Έπειτα έφτασα στη μάχη στο τέλος, απλώς προσπαθώντας να αποκρούσω τους υπόλοιπους γιατί απέμεναν δύο γύροι και ήθελα να είμαι πρώτος στο γκρουπ".

"Ο αδερφός μου με νίκησε και μετά πάλεψα λίγο με τον Aleix, οπότε δεν μπόρεσα να επιστρέψω με τον (Brad) και να προσπαθήσω να παλέψω μαζί του στον τελευταίο γύρο. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία στη βροχή, είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγαν τα πράγματα και ένιωσα ότι του έδωσα μια καλή ευκαιρία.

"Δεν θα είναι πάντα τόσο εύκολο για μένα να παλέψω για καλά αποτελέσματα, οπότε σίγουρα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θα μου άρεσε να είχα τερματίσει όγδοος, αλλά ούτως ή άλλως η δέκατη θέση είναι καλύτερη από το τίποτα σίγουρα και είμαι ευχαριστημένος με πώς πήγαν τα πράγματα".

Ο Binder ήταν ο κορυφαίος rookie με επτά άνετες θέσεις διαφορά από τον Raul Fernandez, καθώς κράτησε επίσης πίσω του τον νικητή του αγώνα του Qatar, Enea Bastianini, τον Pol Espargaro και τον Francesco Bagnaia.

"Δεν έχω πραγματικά τίποτα να αποδείξω σε κανέναν", πρόσθεσε ο Binder. "Στο τέλος της ημέρας μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και προσπαθώ να την αξιοποιήσω στο έπακρο. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό σε κάθε session".

"Σε μερικές από τις δοκιμές δυσκολεύομαι λίγο, αλλά πάντα ήμουν καλύτερος στους αγώνες από ό,τι στις δοκιμές. Την ημέρα του αγώνα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες".

«Ήμουν γνωστός για τις πτώσεις μου στο παρελθόν, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω ότι δεν έχω φτάσει ούτε το 80% από αυτό που μπορεί να κάνει αυτή η μοτοσυκλέτα», είπε για τη Yamaha 2021 A-spec. "Εντάξει, θα κάνω λάθη προσπαθώντας να βρω τον τρόπο, αλλά νιώθω ότι στη Moto3 σίγουρα υπερέβαλα μερικές φορές επειδή ήθελα πάρα πολλά και ζητούσα πάρα πολλά για (τον εξοπλισμό) που είχα".

"Αυτά είναι στο παρελθόν και τώρα προσπαθώ να μάθω και να επικεντρωθώ στο να προχωράω. Πρέπει να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι δεν θα είναι τόσο διασκεδαστικό κάθε Σαββατοκύριακο και θα είμαι πίσω στην πραγματικότητα την επόμενη φορά στην Αργεντίνη".

Επόμενο άρθρο »

Stefan Bradl: Θα είμαι έτοιμος

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικό ξεκίνημα για τον Γ.Περιστερά στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα