• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Valentino Rossi πρώτος στην Jerez
O Rossi έκλεισε τις δοκιμές του 2008 στην πρώτη θέση
Νέα 27/11/2008 - 00:00
Και τώρα διακοπές. Την Πέμπτη 27/11 στη Jerez έκλεισε η σεζόν του 2008 για τις περισσότερες ομάδες των motoGP. Οι δοκιμές εξέλιξης ολοκληρώθηκαν και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις αρχές Φλεβάρη όταν και οι αναβάτες θα πατήσουν και πάλι πίστα για να συνεχίσουν την εξέλιξη των μοτοσικλετών τους, πιάνουν δουλειά οι τεχνικοί και οι μηχανικοί στα εργοστάσια των ομάδων.

Για τις Rizla Suzuki και Kawasaki Racing πάντως, οι οποίες βρίσκονται στο Phillip Island, απομένει ακόμα μια μέρα δουλειάς στην πίστα...

  • Στη Jerez...
    Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησαν την τελευταία μέρα των δοκιμών τους οι ομάδες, καθώς περίμεναν να στεγνώσει το οδόστρωμα από την υγρασία που είχε κρατήσει λόγω της βροχής που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή.

    Οι αναβάτες μπήκαν στην πίστα γύρω στις δύο το μεσημέρι τοπική ώρα και ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους γύρω στις έξι. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Valentino Rossi ο οποίος με την πρωτότυπη M1 του 2009 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του διημέρου. Πίσω του για μόλις 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου βρέθηκε ο Dani Pedrosa με την RC212V του 2009.

    «Είναι πολύ ωραίο να κλείνεις της χρονιά μπροστά απ' όλους. Ίσως αυτό να μη σημαίνει τίποτα, ίσως πάλι να λέει πολλά», σχολίασε ο οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που αναφέρθηκε και στον Pedrosa: «Με φοβίζει ο Dani ο οποίος είχε ένα πολύ καλό ρυθμό, πιο γρήγορο από το δικό μου. Και εμείς όμως είμαστε σε καλό δρόμο».

    «Συλλέξαμε πολύτιμες πληροφορίες για τους Ιάπωνες μηχανικούς οι οποίες θα τους βοηθήσουν στη δουλειά που θα κάνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η εξέλιξη της νέας Μ1 βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αυτό είναι το ευχάριστο», είπε ο team-manager του Rossi, Davide Brivio.

    Στην τρίτη θέση, αρκετά μακριά από το δίδυμο Rossi - Pedrosa, βρέθηκε και πάλι ο Jorge Lorenzo που βρίσκεται στο στάδιο προσαρμογής στα νέα ελαστικά. Ο "Por Fuera" πάντως δεν ανησυχεί για τη μεγάλη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Δεν έχει λόγο να το κάνει άλλωστε, αφού ακόμα μαθαίνει τα λάστιχα της Bridgestone ενώ ακόμα δεν έχει πάρει στα χέρια του τη νέα Μ1 (η μοτοσικλέτα που δοκίμασε είχε το πλαίσιο του 2009 και τον κινητήρα του 2008).

    Ακολούθησαν οι αναβάτες της San Carlo Honda Gresini, Toni Elias και Alex de Angelis που βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Nicky Hayden που δείχνει ότι βρίσκει το ρυθμό του πάνω στην Ducati Desmosedici GP9. «Λείπει ένα δευτερόλεπτο και ξέρω ότι θα είναι το πιο δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν ένα πολύ θετικό διήμερο. Κάναμε πολύ δουλειά και μου άρεσε πολύ που ο Casey (Stoner) ήταν εδώ μαζί μας», σχολίασε το Kentucky Kid.

    Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο rookie Mika Kallio που έφερε την GP9 της Alice στην έβδομη θέση, με τον χρόνο του να είναι πολύ κοντά σε αυτόν του Lorezno. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Colin Edwards, ο James Toseland και ο Sete Gibernau.

    Στο ψάξιμο της ιδανικής θέσης οδήγησης βρίσκεται ο Andrea Dovizioso ο οποίος σημείωσε τον 11ο χρόνο. αυτές οι δοκιμές δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για τον νεαρό αναβάτη ο οποίος συνηθίζει να ακολουθεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Oι χρόνοι της δεύτερης μέρας:
    1. Valentino Rossi (ITA) Fiat Yamaha Team 1'39.429
    2. Dani Pedrosa (SPA) Repsol Honda 1'39.447
    3. Jorge Lorenzo (SPA) Fiat Yamaha Team 1'40.426
    4. Toni Elias (SPA) Team San Carlo 1'40.448
    5. Alex De Angelis (RSM) Team San Carlo 1'40.486
    6. Nicky Hayden (USA) Ducati Marlboro Team 1'40.486
    7. Mika Kallio (FIN) Alice Team 1'40.564
    8. Colin Edwards (USA) Tech 3 Yamaha 1'40.604
    9. Sete Gibernau (SPA) Grupo Francisco Hernando 1'40.856
    10. Andrea Dovizioso (ITA) Repsol Honda 1'40.966
    11. Niccolò Canepa (ITA) Ducati Test 1'41.077
    12. James Toseland (GBR) Tech 3 Yamaha 1'41.740
    13. Vittoriano Guareschi (ITA) Ducati Marlboro Team 1'42.906
    14. Yuki Takahashi (JPN) JiR Team Scot Honda 1'42.918

    Jerez: Record Lap
    D. Pedrosa (Honda) 2008, 1'40.116

    Jerez: Best Lap
    J. Lorenzo (Yamaha) 2008, 1'38.189

  • Στο Phillip Island...
    Η βροχή και ο δυνατός αέρας που επικρατούσαν δεν επέτρεψαν στις ομάδες να βγάλουν τη δουλειά που είχαν προγραμματίσει.

    Ο Λόρις Capirossi σημείωσε τον καλύτερο χρόνο δοκιμάζοντας για ακόμα μια φορά διάφορα νέα εξαρτήματα που προορίζονται για την GSV-R του 2009.

    Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον εστιάστηκε στον κινητήρα με τον Capirex να δηλώνει ευχαριστημένος από τις βελτιώσεις. Πίσω του βρέθηκε ο Chris Vermeulen. Οι χρόνοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται από την Bridgestone, αφού οι ομάδες προτίμησαν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους.

    Για την Kawasaki, ο Marco Melandri βελτίωσε κατά οχτώ δέκατα την χθεσινή του επίδοση, ενώ είχε και ανώδυνη πτώση.

    Ο Ιταλός δούλεψε αρκετά με τους μηχανικούς του προκειμένου να λύσει το πρόβλημα με το μπροστινό σύστημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας και απ' ότι φάνηκε η κατάσταση βελτιώθηκε. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα νέο πλαίσιο το οποίο είχε στη διάθεσή του την Τετάρτη ο Jacque.

    Για ακόμα μια μέρα ο John Hopkins ταλαιπωρήθηκε από πόνους στο αριστερό του πόδι γεγονός που δεν του επέτρεψε να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς.

    Οι δοκιμές στο Phillip Island ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

    Oι χρόνοι της δεύτερης μέρας:
    1. Loris Capirossi Rizla Suzuki / 1:31.0
    2. Chris Vermeulen Rizla Suzuki / 1:31.2
    3. Marco Melandri Kawsaki Racing / 1:31.8
    4. Οlivier Jacque Kawsaki Racing / 1:31.8
    5. John Hopkins Kawsaki Racing / 1:32.5

    Phillip Island: Record Lap
    N. Hayden (Honda) 2008, 1'30.059

    Phillip Island: Best Lap
    C. Stoner (Ducati) 2008, 1'28.665

    Επόμενο άρθρο »

    Τέλος των δοκιμών για το 2008 στην Αυστραλία

    « Προηγούμενο άρθρο

    Τα φώτα σε Jerez και Phillip Island

    Χορηγοί