• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Όλοι θέλουν να είναι σε μια Ducati
Είναι υπέροχο που συμμετέχω
Νέα 16/11/2021 - 12:07

Ο Jack Miller κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του στα MotoGP αφού τερμάτισε τρίτος πίσω από τους Francesco Bagnaia και Jorge Martin στον αγώνα της Valencia.

Ο Miller, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα στην ίδια τρίτη θέση που τερμάτισε, έπρεπε να ανακάμψει από ένα πρώιμο μέρος του Grand Prix που τον είδε να πηγαίνει από τη δεύτερη στην έκτη θέση.

Αφού πέρασε τον κάτοχο της pole position, Jorge Martin στην αρχή του δεύτερου γύρου, ο Miller έχασε γρήγορα θέσεις από τους αναβάτες της Suzuki, Joan Mir και Alex Rins, τον ομόσταυλό του, Francesco Bagnaia και έναν γρήγορο Fabio Quartararo.

Αλλά καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, ο Miller χρησιμοποίησε την έξτρα πρόσφυση στον πίσω τροχό για να επιστρέψει στην τρίτη θέση πριν πλησιάσει τους ηγέτες του αγώνα Bagnaia και Martin.

Ο Miller δεν μπόρεσε να ανέβει πιο ψηλά παρά το ότι έφτασε στο απόλυτο όριο, ωστόσο, η τρίτη του θέση μαζί με τον Bagnaia που κέρδισε τον τέταρτο αγώνα του για τη χρονιά, βοήθησαν την Ducati όχι μόνο να πάρει ένα ιστορικό βάθρο, αλλά και το πρώτο τους πρωτάθλημα ομάδας από το 2007.

"Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του βάθρου που γράφει ιστορία. Τρεις Ducati στις τρεις πρώτες θέσεις είναι απλά φανταστικό, είναι φανταστικό για αυτούς, φανταστικό για την ομάδα, φανταστικό για τους μηχανικούς επειδή έχουν δουλέψει τόσο σκληρά", δήλωσε ο Miller. "Αν πάμε πίσω στο 2011, 12, 13, η ιστορία είναι συνεχόμενη πάλη. Αλλά αν κοιτάξουμε πού βρισκόμαστε τώρα και πόσες μοτοσυκλέτες είναι τόσο δυνατές - ξέρω ότι όταν μπήκα στα MotoGP το 2015, αν με ρωτούσατε εάν θα ήθελα να ανέβω σε μια Ducati θα έλεγα 'μάλλον όχι', αλλά τώρα, όλοι θέλουν να είναι σε μια Ducati".

"Νομίζω ότι αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι εξαρτάται από τους αναβάτες, τους μηχανικούς και το πώς δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια. Είναι υπέροχο να συμμετέχω σε αυτό το κομμάτι της εξέλιξης των τελευταίων δύο ετών".

Μετά τον αγώνα, ο Miller υπαινίχθηκε ότι ήταν πολύ συντηρητικός με τη διαχείριση των ελαστικών από νωρίς, αφού είδε τον Marc Marquez να εφαρμόζει αυτή την τακτική στο δρόμο του για μια νίκη το 2019 στη Valencia.

Αντίθετα, ο Miller πιστεύει ότι του κόστισε ένα καλύτερο αποτέλεσμα το ότι έπρεπε να παλέψει από πιο πίσω από ό,τι χρειαζόταν ο Bagnaia ή ο Martin.

"Στους πρώτους γύρους, ειλικρινά ένιωθα σαν ένα ελάφι μπροστά στους προβολείς αυτοκινήτου γιατί προσπάθησα να περάσω από τον Jorge. αλλά με ξαναπέρασε αμέσως. Στη συνέχεια, θα μπορούσα να πω ότι ταράχτηκα λίγο. Είχα λίγο χρόνο όταν άρπαξα τα φρένα στην τελευταία στροφή, με πέρασε ο Pecco και μετά ήταν η Suzuki, η Suzuki, η Yamaha. Ήμουν σαν «τι συμβαίνει εδώ»".

"Μπόρεσα να ανακτήσω την ψυχραιμία μου, αλλά άφησα τον εαυτό μου λίγο ευάλωτο, ας πούμε, γιατί προσπαθούσα πραγματικά να το διαχειριστώ ( τι πίσω ελαστικό) στην έξοδο της πρώτης στροφής και στην 13η στροφή".

"Θυμάμαι τον Marc στο παρελθόν αυτά ήταν τα δύο σημεία στην πίστα όπου ήταν πολύ αργός και μπορούσα να προλάβω τη διαφορά, αλλά αργότερα στον αγώνα ήταν δύο σημεία στα οποία ήταν πολύ γρήγορος. Προσπάθησα να κοιτάξω την μεγάλη εικόνα, αλλά σίγουρα το ότι πήγα τόσο πίσω δεν με βοήθησε».

Επόμενο άρθρο »

O Jack Miller θα αγωνιστεί στα Superbikes της Αυστραλίας

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Χρειαζόμαστε μια μοτοσυκλέτα για να παλέψουμε τις Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα