• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dunlop και η συμμετοχή της στην Moto2
H Dunlop αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή ελαστικών για την νεοσύστατη κατηγορία της Moto2.
Νέα 15/04/2010 - 15:31

Είναι γνωστό ότι η Dunlop είχε μονοπωλήσει στο παρελθόν τις κατηγορίες των GP125 και GP250 με τις ομάδες να επιλέγουν κυρίως ελαστικά της δικής της γκάμας. Φέτος η Dunlop αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή ελαστικών για την νεοσύστατη κατηγορία της Moto2 έπειτα από την σύντομη εμφάνισή της στην κατηγορία των MotoGP. 

 

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει από την αρχή τα νέα ελαστικά κι αυτό γιατί οι απαιτήσεις των νέων μοτοσικλετών είναι διαφορετικές από αυτές των GP250. Είναι πιο βαριές κι έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη γεγονός που ώθησε την Dunlop να συλλέξει δεδομένα από τα ελαστικά των Superbike και των MotoGP (είχε συνεργασία με την Yamaha Tech3 στο παρελθόν). Το σημαντικό είναι ότι το τεχνικό επιτελείο της Dunlop έχει τα δεδομένα της κάθε πίστας και φυσικά κάποιων μοτοσικλετών από τις άλλες κατηγορίες που διευκολύνουν ελαφρώς το νέο έργο της. Πιο συγκεκριμένα ο Jeremy Ferguson (manager International Motorsport) ανάφερε ότι υπάρχει σύνδεση ακόμη κι από τα ελαστικά παραγωγής υψηλών επιδόσεων όπως το GP Racer D211 σε ότι αφορά τη σχεδίαση της κορώνας, τη γόμα, το σκελετό του ελαστικού κ.λ.π. Φυσικά τα ελαστικά της Moto2 έχουν εμφανείς διαφορές, αρχικά επειδή είναι slick χωρίς χάραξη και με γόμες που έχουν να κάνουν με την ανθεκτικότητά τους στη διάρκεια του αγώνα. Στις βασικές αρχές της κατασκευής τους μοιράζονται τα ίδια στοιχεία με τα αγωνιστικά ελαστικά και τα ελαστικά παραγωγής.   

 

O Ferguson αναφέρθηκε επιπλέον στο μεγάλο πλεονέκτημα μιας εταιρείας να είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών σε μία κατηγορία αγώνων. Η εταιρεία μπορεί να χτίσει κατά αυτό τον τρόπο πιο σωστά στην στρατηγική τους στον τομέα του marketing, ιδίως στην περίπτωσή της που θα προμηθεύει την συγκεκριμένη κατηγορία για τρία χρόνια.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ποιος τρέχει με τι

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα αεροδυναμική σχεδίαση στο Nolan του Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα