• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bagnaia και η Michelin κατακτούν το "τρενάκι του τρόμου"
Με νέο ρεκόρ πίστας
Νέα 08/11/2021 - 15:41

Ο Francesco Bagnaia ήταν σε κορυφαία φόρμα αυτό το Σαββατοκύριακο και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks για να πέτυχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον αγώνα Grande Prémio Brembo do Algarve, καθώς πήρε τo προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερε να κερδίσει στην πίστα Autodromo Internacional do Algarve. Ακολούθησαν οι Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) και Jack Miller (Ducati Lenovo Team) που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε στους 23 γύρους λόγω ενός περιστατικού που είχε αποτέλεσμα κόκκινη σημαία.

Ο ηλιόλουστος και στεγνός καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνέβαλε ώστε οι αναβάτες και οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλούς γύρους κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, ώστε να κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό ελαστικών πριν από τον αγώνα.

Παίρνοντας θέση στο grid, όλοι οι αναβάτες επέλεξαν το μεσαίο μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό, ενώ όσον αφορά τον πίσω τροχό διχάστηκαν, με το 50% να επιλέγει το μεσαίο μείγμα γόμας με την ελπίδα ότι θα επωφεληθούν από την ταχύτερη προθέρμανση και πρόσφυση στο πρώτο μέρος του αγώνα και το άλλο 50% το σκληρό μείγμα γόμας.

Την Παρασκευή, ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) έριξε το γάντι και έσπασε όλα τα ρεκόρ χρόνου στο τέλος της ημέρας με χρόνο 1'39.390 στο  FP2,επιλέγοντας το μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό  και  το μαλακό μείγμα γόμας για τον πίσω.

Στο FP3 το πρωί του Σαββάτου, με τους αναβάτες να συναγωνίζονται  για τις 10  πρώτες θέσεις στο Q2, ένας ψυχρός άνεμος δυσκόλεψε τον έργο των αναβατών για τη βέλτιστη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο Bagnaia σημείωσε τον καλύτερο χρόνο 1’39.202, ο οποίος ήταν μόλις 0.0001 δευτερόλεπτα μπροστά από το χρόνο του Quartararo στη δεύτερη θέση – με τους δύο αναβάτες να χρησιμοποιούν τα μαλακά μείγματα γόμας και για τους δυο τροχούς των ελαστικών MICHELIN Power slicks. Σε αυτή τη δοκιμή, οι 20 κορυφαίοι αναβάτες  είχαν διαφορά μεταξύ τους μόλις 1.162 δευτερόλεπτα.

Στις κατατακτήριες δοκιμές το απόγευμα, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν και οι χρόνοι μειώθηκαν.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Bagnaia να κερδίζει την pole position και να σημειώσει το νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών. Την πρώτη σειρά του grid έκλεισαν ο team-mate του, Miller και ο Mir της Suzuki.

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Motorsport Two-Wheel, δήλωσε : « Αυτό ήταν ένα περίπλοκο Σαββατοκύριακο για τις ομάδες.  Ο κρύος άνεμος συνέβαλλε ώστε να επικρατήσουν  χαμηλές θερμοκρασίες και οι  υψομετρικές αλλαγές της πίστας ώστε η θερμοκρασία των ελαστικών να αυξάνεται και να μειώνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια κάθε γύρου, δυσκολεύοντας το έργο των αναβατών για να τη  διατηρήσουν σταθερή.  Ωστόσο, παρόλα αυτά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους χρόνους αγώνα και τη διαφορά που είχαν μεταξύ τους οι αναβάτες κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, όπως φαίνεται από το νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών που σημείωσε ο Pecco. Ευτυχώς, η ριπή του ψυχρού ανέμου μειώθηκε και η επίδοση των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν καλή και πολύ σταθερή. Επιπλέον, οι αναβάτες επέλεξαν δύο διαφορετικά μείγματα γόμας  για τον  πίσω τροχό  στο grid, γεγονός που αποδεικνύει την ευελιξία και τις προσιτές επιδόσεις της γκάμας των ελαστικών μας για διαφορετικούς αναβάτες και κατασκευαστές».

 

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati πήρε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 17 LIVE @PORTIMAO 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα