• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pedro Acosta είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Πτώση του Foggia μετά από σύγκρουση με Binder στον τελευταίο γύρο!
Νέα 07/11/2021 - 14:52

Ο Pedro Acosta είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 μετά την εκπληκτική του νίκη στο Portimao σήμερα σε έναν δραματικό αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο! 

Πρώτος έστριψε ο κάτοχος της pole position, Sergio Garcia, με τους Adrian Fernandez, John McPhee, Xavier Artigas, Dennis Foggia και Darryn Binder να ακολουθούν. Ο Kaito Toba έπεσε στην πρώτη στροφή και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, μετά από ένα πολύ κακό Σαββατοκύριακο για τον Ιάπωνα αναβάτη. Ο Fernandez κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, με τον Foggia να περνάει μπροστά στο slip stream του δεύτερου γύρου. 

Στον πέμπτο γύρο οι Foggia, Artigas, Binder και Acosta είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον John McPhee που βρισκόταν βστην πέμπτη θέση. Ο Σκωτσέζος αναβάτης έπεσε στην 13η στροφή αυτού του γύρου, ενώ μετά από λίγο οι Andrea Migno, Jaume Masia και Sergio Garcia άρχισαν να πλησιάζουν το γκρουπ των πρωτοπόρων. 

Στον 10ο γύρο ο Acosta, ο οποίος είχε φτάσει πίσω από τον Foggia, έκανε την πρώτη του κίνηση και πέρασε τον Foggia, αλλά βγήκε εκτός γραμμής με αποτέλεσμα οι Foggia και Binder να ξαναπεράσουν μπροστά, με τον Acosta να περνάει και πάλι τον Binder στην 13η στροφή. 

Στον 12ο γύρο είχε δημιουργηθεί ένα γκρουπ 8 αναβατών που ξέφευγε από τους υπόλοιπους. Σε αυτό βρισκόταν και ο Jaume Masia, ο οποίος σε μια επιθετική κίνηση κατάφερε να περάσει τον Foggia και ο Acosta εκμεταλλευόμενος την κατάσταση κατάφερε να περάσει μπροστά. 

Στον 14ο γύρο οι αναβάτες βρίσκονταν τόσο κοντά που ένα λάθος του Acosta επέτρεψε στους Masia, Garcia, Foggia και Migno να περάσουν μπροστά, με τον Foggia να καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση στο slipstream του 15ου γύρου. 

Στους επόμενους γύρους και πάλι οι πέντε πρώτοι (Foggia, Acosta, Binder, Migno και Masia) έκαναν μια μικρή διαφορά, αλλά στον 19ο γύρο αυτή εξανεμίστηκε με τους Garcia και Antonelli να φτάνουν κοντά. Μια προσπάθεια του Masia για προσπέραση τον έφερε σε επαφή με τον Binder και το αποτέλεσμα ήταν ο Masia να πέσει, αφήνοντας τον Acosta τον μόνο αναβάτη της KTM στις πρώτες θέσεις. 

Ο Acosta κατάφερε να περάσει μπροστά στον 19ο γύρο, αλλά ο Foggia απάντησε στην 11η στροφή του 20ου γύρου. 

Ο τελευταίος γύρος ξεκίνησε και ο Acosta έκανε την κίνησή του για να περάσει πάλι μπροστά, όμως στην τρίτη στροφή ο Binder έκανε λάθος, χτύπησε την μοτοσυκλέτα του Foggia με αποτέλεσμα ο Ιταλός διεκδικητής του τίτλου να πέσει, συπαρασύροντας μαζί του τον Sergio Garcia. Αυτό επέτρεψε στον Pedro Acosta να πάρει ανεμπόδιστα την νίκη και να κλειδώσει τον τίτλο, με τους Andrea Migno και Niccolo Antonelli να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο.

Ο Darryn Binder πέρασε τέταρτος την γραμμή του τερματισμού, αλλά οι κριτές τον απέκλεισαν από τον αγώνα λόγω της κίνησής του. Έτσι, τέταρτος ήταν ο Jeremy Alcoba, μπροστά από τους Izan Guevara και Ayumu Sasaki που παρά την ποινή long lap που εξέτισαν, κατάφεραν να τερματίσουν στην δεκάδα. Ο Romano Fenati ήταν έβδομος, ενώ ο Xavier Artigas, παρά την παρουσία του στις πρώτες θέσεις κατά τα πρώτα στάδια του αγώνα, τερμάτισε στην όγδοη θέση. Ένατος ήταν ο Tatsuki Suzuki ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Filip Salac.

Μετά τον αγώνα ο Darryn Binder πήγε μέχρι το γκαράζ της Leopard Honda προσαπθώντας να απολογηθεί στον Dennis Foggia, αλλά εκδιώχθηκε από τα μέλη της ομάδας με φωνές. Ο Pedro Acosta γίνεται ο πρώτος αναβάτης μετά τον Loris Capirossi που κερδίζει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην πρώτη του χρονιά στην μικρή κατηγορία.

O Darryn Binder εκδιώκεται από το γκαράζ της Leopard Honda κατά την προσπάθεια απολογίας του.

 

Επόμενο άρθρο »

Άνετη επικράτηση για τον Francesco Bagnaia!

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα