• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Θέλω να ξεκινήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί
Αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου
Νέα 05/11/2021 - 11:44

Η σκόνη έχει κάπως καταλαγιάσει μετά από ένα δραματικό αγώνα που καθόρισε το πρωτάθλημα την τελευταία φορά, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να επανέλθουμε σε ετοιμότητα για άλλο ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο. Το Grande Prémio Brembo do Algarve ξεκίνησε την Πέμπτη με τη συνέντευξη Τύπου πριν από την εκδήλωση, με τους Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia, Pol Espargaro, Miguel Oliveira και  Enea Bastianini να παρευρίσκονται.

Εδώ είναι μερικά βασικά αποσπάσματα!

Fabio Quartararo: "Η φωνή μου είναι ακόμα πολύ κακή, αλλά ήταν πολύ ωραίο να γιορτάζω με την ομάδα μετά το Misano την Κυριακή και πέρασα μερικές μέρες με την οικογένειά μου και ναι, ήταν πολύ ωραίο! Ήταν επίσης δύσκολο να επιστρέψω στην προπόνηση μετά από μερικά πάρτι, αλλά ήταν απαραίτητο και φυσικά, να νιώσω έτοιμος για τον αγώνα, αλλά  ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Misano".

"Ειλικρινά νιώθω – δεν θα έλεγα πίεση γιατί πέτυχα τον στόχο μου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, φυσικά έρχομαι εδώ για να παλέψω για τη νίκη και για το βάθρο, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ πραγματικά να ελέγξω. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό αλλά θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα.Θα ήταν ωραίο να πετύχουμε το triple crown (πρωτάθλημα αναβατών, κατασκευαστών και ομάδων) και να δούμε αν μπορούμε να το πετύχουμε!".

Francesco Bagnaia: "Νομίζω ότι είναι περισσότερο επειδή έχασα τον αγώνα παρά το Πρωτάθλημα, γιατί ήμουν σίγουρος ότι ο Fabio άξιζε αυτό περισσότερο. Ήμουν πολύ πίσω και επίσης, κέρδιζα τον αγώνα στο Misano. Αν είχα κερδίσει , τότε θα ήμουν περίπου 36 βαθμούς πίσω και με 36 βαθμούς θα είχαμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον τίτλο. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησα ό,τι μπορούσα. Δεν ήταν ο στόχος μας να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα φέτος γιατί ερχόμουν από δύο πολύ δύσκολες σεζόν. Τα δύο πρώτα μου χρόνια στο MotoGP δυσκολεύτηκα πολύ. Φέτος έμαθα πολλά, μεγάλωσα με την ομάδα και στο τελευταίο μέρος της σεζόν πάλευα για το Πρωτάθλημα, αλλά έμεινα πολύ πίσω. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήσαμε, ήξερα ότι με το σκληρό μπροστινό ήμουν πιο ανταγωνιστικός, αλλά έπεσα. Προσπάθησα τα πάντα και αυτή ήταν η μόνη πιθανότητα να παραμείνω στον αγώνα του Πρωταθλήματος, να κερδίσω τον αγώνα. Και προσπάθησα".

"Σίγουρα αυτοί οι δύο αγώνες θα είναι ωραίοι. Τώρα ο Fabio δεν έχει καμία πίεση. Έτσι, θα ήθελα πολύ να παλέψω μαζί του, όχι όπως στο Misano, αλλά θα ήταν ωραίο να ξεκινήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί. Είναι δύο διαφορετικά κομμάτια. Τον Απρίλιο ήμουν γρήγορος εδώ, στη Valencia δεν ήμουν ποτέ γρήγορος στη ζωή μου, οπότε πρέπει να καταλάβω πώς να το κάνω".

Pol Espargaro: "Αυτό είναι ένα μέρος όπου απολαμβάνω αρκετά και τον περασμένο χρόνο με την KTM απέδωσα και, σίγουρα δεν ήμουν εκπληκτικά καλός, αλλά ήταν ένας αξιοπρεπής αγώνας και σχεδόν τερμάτισα στο βάθρο. Στην αρχή της χρονιάς ήρθαμε εδώ με πολλά πολλά προβλήματα, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ, είχα μια μεγάλη πτώση στην τελευταία στροφή και δεν έχω τις καλύτερες αναμνήσεις με τη Honda εδώ. Τέλος πάντων, ήρθα εδώ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών για προπόνηση οπότε έχω τη διάταξη της πίστας πιο φρέσκια στο μυαλό μου ίσως από τους άλλους, που είναι ωραία. Επίσης η μοτοσυκλέτα έχει αλλάξει αρκετά από εκείνη τη στιγμή στην αρχή της χρονιάς. Ειλικρινά, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο από αυτό που κάναμε στην αρχή της χρονιάς, οπότε ανυπομονώ να ανέβω ξανά στην μοτοσυκλέτα μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Misano".

"Από τους προηγούμενους αγώνες, ξέρετε, δούλευα προς αυτή την κατεύθυνση, νομίζοντας ότι αυτή η χρονιά τελείωσε για μένα. Είχε τελειώσει πριν από πολλούς αγώνες, άρχισα να σκέφτομαι το μέλλον με τη Honda, προσπαθήσαμε να κάνουμε το μέγιστο με το τρέχον πακέτο, σκεπτόμενοι την επόμενη χρονιά, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ή να αντιγράψουμε ό,τι έχουμε μέσα στους κανόνες με την μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς. Είχαμε κάποια οφέλη και κάποιες αντιθέσεις, είχαμε πολλά προβλήματα στο Τέξας και μετά ερχόμαστε στο Misano και είχαμε όλες τις αντιθέσεις, είχαμε τα πλεονεκτήματα με το τρέχον πακέτο σκεπτόμενοι το επόμενο έτος. Υπάρχουν αυτά τα υπέρ και τα κατά, σκέφτομαι το επόμενο έτος, ψάχνω να κάνω απλώς μια επαναφορά. Με όλη την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω με τη Honda μερικές φορές νιώθω αρκετά άνετα και μπορώ να πετύχω εξαιρετικά αποτελέσματα, να ξεκινήσω από το μηδέν με καλή βάση και από εκεί να προσπαθήσω να απολαύσω τη μοτοσυκλέτα. Δεν έχω χαρεί πολύ γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πολύ. Το μέλλον, νομίζω, διαγράφεται λαμπρό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα από τους άλλους γιατί ξεκινάμε με ένα μειονέκτημα".

Miguel Oliveira: "Σίγουρα φτάνουμε σε ένα Grand Prix εντός έδρας με διαφορετική νοοτροπία. Στην αρχή της σεζόν είχαμε πάρα πολλά προβλήματα και το πακέτο δεν ήταν πραγματικά πλήρες. Οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαμε τον Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, οπότε σίγουρα δεν είχαμε τίποτα να πάει καλά, και τώρα προς το τέλος του πρωταθλήματος ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν ήρθε στο Misano, τουλάχιστον ξαναβρήκα μια καλή σχέση με τη μοτοσυκλέτα. Ήδη στο Τέξας βρήκα λίγο περισσότερο από αυτή τη σύνδεση και αν το αποτέλεσμα δεν είναι εκεί το συναίσθημα είναι εκεί, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να φτιάξεις ένα καλό Σαββατοκύριακο. Σίγουρα το κλειδί είναι να ξεκινήσουμε αύριο με αυτό το συναίσθημα, να δώσουμε ένα καλό feedback στην ομάδα και να ολοκληρώσιυμε αυτούς τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν σε υψηλό επίπεδο".

"Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά, εξαρτάται πάντα από πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε ότι η πρόθεση είναι εκεί και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ανταγωνισμός θα είναι σκληρός φυσικά, σε όλους αρέσει αυτή η πίστα, σε όλους όσοι πηγαίνουν γρήγορα σε αυτήν, επομένως θα έχει να κάνει με την προσαρμοστικότητα στις συνθήκες της πίστας και ειδικά κατά τη διάρκεια του αγώνα να κατανοήσουμε τι είναι καλή γραμμή και την κανονική ρουτίνα αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο".

Enea Bastianini: "Πήρα άλλο ένα βάθρο στον τελευταίο αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Τώρα έχω ένα πλεονέκτημα έναντι του Jorge Martin, αλλά μπορεί να είναι γρήγορος όπως εγώ, ειδικά εδώ στο Portimão, αλλά στη Valencia δεν είμαι πολύ γρήγορος και πρέπει να βελτιωθώ σε αυτόν τον τομέα. Στο Misano κάναμε καλή δουλειά στον αγώνα, αλλά όχι το Σάββατο γιατί είχα τρεις πτώσεις σε οκτώ γύρους, νομίζω, αλλά μπορούμε να γίνουμε Rookie (της χρονιάς) φέτος και μπορούμε να παλέψουμε για αυτό".

"Μου αρέσει πολύ το Portimão, είναι μια πολύ περίεργη πίστα, αλλά μου αρέσει, είναι μια από τις αγαπημένες μου. Ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο να είσαι γρήγορος εδώ, και είμαι πλεονεκτικός σε σχέση με τον Jorge επειδή έπεσε στους τελευταίους αγώνες, αλλά εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί το Σαββατοκύριακο και περισσότερο το Σάββατο".

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Brembo: Τα φρένα στο MotoGP του Portimão

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα