• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Το βάθρο ήταν σημαντικό για εμένα
Αλλά πιο πολύ για την Honda
Νέα 29/10/2021 - 11:18

Ο Pol Espargaro λέει ότι το παρθενικό του βάθρο στα  MotoGP με τη Honda στο Grand Prix της Emilia Romagna ήταν "ανακούφιση από τον πόνο" καθώς η πρώτη του χρονιά στα χρώματα της Reason Honda δεν είχε πάει όπως θα ήθελε μετά τη μετακίνησή του με "τεράστιο ρίσκο" στο HRC.

Η φυγή του Espargaro από την KTM και η υπογραφή του στην εργοστασιακή ομάδα της Honda για το 2021 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην αγορά αναβατών της σεζόν του 2020, ειδικά όταν η KTM κατάφερε να αναδειχθεί σε νικητή αγώνα την περασμένη σεζόν.


Επηρεασμένος από περιορισμένες δοκιμές φέτος λόγω της πανδημίας του COVID, ο Espargaro δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό να προσαρμοστεί στο RC213V – το καλύτερο του αποτέλεσμα μια πέμπτη θέση στο Silverstone, έχοντας κερδίσει την pole  position εκείνο το Σαββατοκύριακο, όταν οι καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες πίστας ταίριαζαν απόλυτα με το δύσκολο Honda του 2021, το οποίο επηρεάζεται  αρνητικά σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη πρόσφυσης πίσω.

Έχοντας πάρει την τέταρτη θέση στις κατατακτήριες στο Misano την περασμένη Κυριακή, ο Espargaro τερμάτισε στην δεύτερη θέση, κάνοντας το πρώτο 1-2 για την Repsol Honda από το 2017 και σημείωσε τον καλύτερό του τερματισμό στα MotoGP με την Honda. 

Σχολιάζοντας το παρθενικό του βάθρο με την Honda, ο Espargaro είπε: "Σημαίνει πολλά που έσπασα το εμπόδιο του βάθρου  στη Repsol Honda, είναι ανακούφιση από τον πόνο".

"Πήρα ένα τεράστιο ρίσκο στην καριέρα μου πέρυσι (φεύγοντας από την KTM) και ειλικρινά όλοι είδαν ότι δυσκολευόμουν πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς".


"Αλλά, τελικά το να έχω αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο για μένα. Για το εγώ μου, είναι καλό για μένα ως αναβάτη, αλλά είναι σημαντικό και για την ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ."

 

Ο Espargaro επανέλαβε το γεγονός ότι το βάθρο του ήταν πολύ πιο σημαντικό για την ομάδα παρά για να αποδείξει οτιδήποτε στον εαυτό του και σε όσους τον αμφιαβητουσαν, σημειώνοντας τις τεράστιες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν οι Ιάπωνες και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές πέρυσι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

"Λοιπόν, η σημασία αυτού του βάθρου, πρώτα απ 'όλα είναι για την Honda που είχε τις δύο μοτοσυκλέτες πρώτη και δεύτερη", πρόσθεσε ο Espargaro αφού βοήθησε τη Honda στο πρώτο της 1-2 από την Aragon το 2017.

"Αυτό είναι απίστευτο μετά από μερικές δύσκολες σεζόν, η περσινή ήταν επίσης μια δύσκολη σεζόν για τη Repsol Honda".


 "Είναι πολύ σημαντικό για μένα ως αναβάτη. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη θέση μου ποτέ στα MotoGP, πάντα ήμουν στην τρίτη θέση με την ΚΤΜ. Λοιπόν, είναι σίγουρα μια σημαντική στιγμή για την καριέρα μου, αλλά νιώθω μεγαλύτερη ανακούφιση για τη Honda".

"Δεν έχετε δει αυτά τα παιδιά να δουλεύουν απίστευτα πολύ στο παρελθόν, είπα ήδη την εποχή του COVID ότι ήμουν σε έναν Ευρωπαίο κατασκευαστή, ξέρω πώς δούλευαν κατά τη διάρκεια του COVID και ήταν σταθερά ακόμα κι αν ο COVID χτυπούσε ισχυρή στην Ευρώπη".

«Όμως, όπως γνωρίζετε, οι Ιάπωνες πήραν την ασφάλεια πολύ σοβαρά, πιο σοβαρά από τους Ευρωπαίους και σίγουρα σε αυτήν την εποχή του COVID δυσκολεύονταν περισσότερο από τους ευρωπαίους κατασκευαστές. Είδαμε τους ευρωπαίους κατασκευαστές να κάνουν τεράστια βήματα σε αυτούς τους καιρούς COVID, ενώ οι Ιάπωνες δυσκολεύονταν λίγο περισσότερο".

"Λοιπόν, σίγουρα είναι σημαντικό για μένα, αλλά μόλις είδα το πρόσωπο του Takeo (Yokoyama, τεχνικός διευθυντής) , το πρόσωπο του Kuwata-san (Techuhiro, διευθυντή του HRC) σήμερα και ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Είναι τρελό πόσο χαρούμενοι είναι".

Επόμενο άρθρο »

Σκοτώθηκε ο Paul Smart

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Ήμουν σταθερός σε όλο τον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα