• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brad Binder: Ήταν ένα πανηλίθιο λάθος
Για την πτώση του πριν τον αγώνα
Νέα 27/10/2021 - 14:06

Ο Brad Binder χαρακτήρισε τη πτώση του στον γύρο εξόδου στο Misano ως "υπερβολικά ηλίθια" καθώς την 'πάτησε' από τα κρύα φρένα στο δρόμο προς την γραμμή εκκίνησης. 

Ο αναβάτης της KTM είχε ένα πολύ κακό Σαββατοκύριακο στο Misano, έχοντας αποτύχει να βρεθεί στους πρώτους 16 σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες πήρε την απογοητευτική 19η θέση, ενώ ο ομόσταυλός του, Miguel Oliveira ήταν πέμπτος.

Ο Binder έπεσε στην 10η στροφή στον δρόμο του προς το grid πριν από την έναρξη του αγώνα, έχοντας αρχικά επιλέξει να χρησιμοποιήσει το σκληρό μπροστινό ελαστικό - το ίδιο με τους Francesco Bagnaia και Jack Miller, οι οποιοι έπεσαν στον αγώνα. 

Ο αναβάτης της KTM λέει ότι αυτό οφείλεται στο ότι προσπάθησε να ζεστάνει το μπροστινό του ελαστικό, αλλά τελικά την πάτησε από τη θερμοκρασία στα carbon φρένα του, με τη πτώση να τον στέλνει στο πίσω μέρος του grid για την εκκίνηση.

"Γ**ώ, δεν ξέρω καν από πού να αρχίσω για να είμαι ειλικρινής. Τι Σαββατοκύριακο", είπε ο Binder.

"Μερικές φορές έχεις ένα από εκείνα τα Σαββατοκύριακα που όλα δείχνουν να μην πάνε όπως τα σχεδίαζες".

"Ακριβώς όταν νιώθεις ότι φτάνεις εκεί, τότε κάνεις ένα καλό βήμα πίσω ή έχεις μια μικρή οπισθοδρόμηση. Ειλικρινά, δεν έχω τίποτα να πω παρά μόνο συγγνώμη για την ομάδα"

"Δεν υπάρχουν πολλά για να πω. Το ζέσταμα έγινε σε μικτές συνθήκες, δεν έκανα πραγματικά καλούς στεγνούς γύρους αυτό το Σαββατοκύριακο".

"Πήγα κατευθείαν στον αγώνα νιώθοντας αρκετά σίγουρος, αποφάσισα να βάλω το σκληρό μπροστινό και πηγαίνοντας στο grid προσπαθούσα να το ζεστάνω λίγο για να δω την αίσθηση και έκανα ένα τεράστιο λάθος".

"Δεν είχα ζεστάνει τα φρένα μου και με τα carbon φρένα είναι φυσιολογικό όταν τα πατάς, κάποια στιγμή ζεσταίνονται και όταν συμβεί αυτό, φρενάρουν πραγματικά δυνατά".

"Δυστυχώς, αυτό συνέβη στη δεξιά γωνία και μόλις άρπαξα το φρένο ανέβασε την θερμοκρασία μπροστά και κλείδωσε τον μπροστινό τροχό με αποτέλεσμα να πέσω".

"Λοιπόν, το να πέσω στον γύρο εξόδου ήταν κάτι καινούριο για μένα. Ελπίζω τνα ήταν η τελευταία. Σίγουρα δεν ήταν καθόλου καλό, πρέπει να ζητήσω ξανά συγγνώμη στην ομάδα μου για αυτό το υπερηλίθιο λάθος".

"Ευτυχώς, μπόρεσα να ξεκινήσω τον αγώνα στην τελευταία θέση, η οποία δεν άλλαξε πολύ, πήγα μόνο τρεις θέσεις πίσω νομίζω".

Ο Binder άλλαξε σε μεσαίο ελαστικό για τον αγώνα, αλλά τα δεινά του συνεχίστηκαν όταν έλαβε ποινή long lapγια επανειλημμένη υπέρβαση των ορίων της πίστας - κάτι που τον μπέρδεψε καθώς δεν είχε ιδέα που έβγαινε εκτός. 

"Είχα ένα καταπληκτικό ξεκίνημα, αλλά τα ελαστικά μου ήταν κρύα τους δύο πρώτους γύρους γιατί περιμένοντας να βγω από τα pits και να φτάσω στο grid τα ελαστικά ήταν παγωμένα και δεν μπορούσα πραγματικά να πιέσω καθόλου στην αρχή", πρόσθεσε αφού τερμάτισε τον αγώνα 11ος.

"Και μόλις άρχισα να νιώθω ότι έμπαινα σε ρυθμό και ανέβαζα τον ρυθμό μου, πήρα μια ποινή lοng lap για την οποία πραγματικά δεν ήξερα πού αγγίζω το πράσινο. Δεν παρατήρησα καμία φορά που άγγιξα το πράσινο, για να είμαι ειλικρινής".

" Οπότε, ήταν λίγο σοκ για μένα. Έκανα το long lap και μετά από αυτό πάλεψα πολύ για να επιστρέψω στον ρυθμό μου. Άρχισα να ξαναβρίσκω τον ρυθμό μου και στο τέλος δυσκολεύτηκα με το κράτημα".

"Νομίζω ότι έβλαψα λίγο το ελαστικό μου. Δεν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς, πρέπει να το εξετάσω και να καταλάβω τα λάθη που έκανα και να μάθω από αυτά".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Οδηγώ το δικό μου πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

5ος αγώνας Πρωταθλήματος Ταχύτητας και Supermoto

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα