• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έγραψε ιστορία η Moto2
Ο 19χρονος Ιάπωνας Shoya Tomizawa κερδίζει την πρώτη του νίκη
Νέα 14/04/2010 - 13:16

Θεαματική ήταν η σχάρα της εκκίνησης με τους 41 οδηγούς που είχαν στηθεί στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας, που ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία των αγώνων MotoGP. Οι νέες πρωτότυπες μοτοσυκλέτες που μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, που προέρχεται από την Honda, αφήνοντας το ελεύθερο για την σχεδίαση του πλαισίου, του ρεζερβουάρ και των πλαστικών του φέρινγκ και της σέλας. 

 

Ο Γιαπωνέζος Shoya Tomizawa (Technomag-CIP) άνοιξε νέα σελίδα στην ιστορία του θεσμού κερδίζοντας την πρώτη του νίκη πάνω στη σέλα της μοτοσυκλέτας του, που προέρχεται από την Suter. Αξιοσημείωτο δε το γεγονός ότι ο Tomizawa ξεκίνησε από την ένατη θέση, ενώ στο παρελθόν ο καλύτερος τερματισμός του ήταν μόλις η 10η θέση στα GP250 στην Valencia. Από τον αγώνα δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, όπως η σύγκρουση μεταξύ των φαβορί Alex de Angelis (RSM Team Scot) και Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) στην εκκίνηση, καθώς επίσης η αποχώρηση του Julian Simon (Mapfre Aspar) με προβλήματα στον συμπλέκτη. Πτώση είχε κι ο εκπληκτικός Yuki Takahashi, ενώ εγκατάλειψε κι ο Raffaele De Rosa (Tech3 Racing). Σκληρός ήταν ο αγώνας για τον Toni Elias (Gresini Racing Moto2), που έτρεχε τραυματίας και παρόλα αυτά ανέβηκε στην 4η θέση, έπειτα από σκληρή μάχη με τον Alex Debon (Aeroport de Castello-Ajo).              

 

Εννέα αναβάτες δεν κατάφεραν να δουν την σημεία τερματισμού είτε από πτώση ή εγκατάλειψη μεταξύ άλλων οι Axel Pons (Tenerife 40 Pons), Yonny Hernández (Blusens-STX), Vladimir Leonov (Vector Kiefer Racing) και AnthonyWest (MZ Racing), ενώ ένα από τα φαβορί ο Βρετανός Scott Redding (Marc VDS Racing Team) τερμάτισε μόλις στην 23η θέση.

Επόμενο άρθρο »

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΣΤΗΝ TV

« Προηγούμενο άρθρο

To photo finish του Dovizioso-Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα