• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: O Fabio κάνει κάτι απίστευτο
Είναι τόσο γρήγορος
Νέα 05/10/2021 - 21:30

O Andrea Dovizioso πήρε τους πρώτους του βαθμούς από το 2020 στο Grand Prix του Austin, τερματίζοντας 13ος στην δεύτερή του εμφάνιση με την Petronas Yamaha. Όντας τελευταίος στην σειρά της εκκίνησης στο Misano, ο Ιταλός αναβάτης ήταν 14ος στα δοκιμαστικά του Αustin και βρέθηκε στην 17η θέση στον πρώτο γύρο μετά από μια κακή εκκίνηση. 

Παρόλο που έχει την χαμηλότερη τελικά ταχύτητα πάνω σε μια Yamaha 2 ετών, ο Dovizioso βρέθηκε 12ος στην μέση του αγώνα και έπειτα πέρασε τον υπόλοιπο αγώνα σε μια μάχη με τον Alex Marquez για αυτήν την θέση, μια μάχη που τελικά κέρδισε ο Ισπανός αναβάτης. Παρόλα αυτά, ο Dovizioso ήταν η δεύτερη καλύτερη Yamaha, πίσω από τον Quartararo, κερδίζοντας τους Rossi και Morbidelli. 

"Σίγουρα, καταλαβαίνω την Yamaha πιο πολύ, γιατί ήμουν πολύ πιο γρήγορος από ότι στο Misano", δήλωσε ο Dovi. "Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για βελτίωση, γιατί ο Fabio κάνει κάτι απίστευτο, είναι τόσο γρήγορος. Οπότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο/ Σίγουρα, έχω διαφορετική μοτοσυκλέτα σε σχέση με αυτόν οπότε δεν ξέρω ποιά είναι και πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά (στην βελτίωση), αλλά η διαφορά που κάνει είναι μεγάλη, οπότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο για εμένα να βελτιωθώ".

"Νιώθω μεγάλη διαφορά, πλέον είμαι μέσα στο παιχνίδι. Τερμάτισα 13ος, αλλά ξεκίνησα σχεδόν τελευταίος. Σχεδόν μου έσβησε ο κινητήρας στην εκκίνηση και έχασα πολλές θέσεις. Άφησα τον συμπλέκτη αλλά δεν απεμπλέχτηκε όπως συνήθως, με αποτέλεσμα οι στροφές να πέφτουν και να μην έχω καλή επιτάχυνση. Απογοητεύτηκα, γιατί θα μπορούσα να παλέψω για μια θέση στην δεκάδα και όταν δεν δίνω τα μέγιστα δεν είμαι χαρούμενος. Αλλά η βελτίωση από το Misano ειναι τεράστια, αυτό πρέπει να κάνουμε. Οπότε ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο στην τελική".

"Ήταν ωραία που είχαμε μια τελείως διαφορετική εμπειρία, όσον αφορά την μορφή της πίστας, τα σαμαράκια. Οπότε τελικά ήταν καλά. Σίγουρα είναι πιο ξεκάθαρο γαι εμένα πως λειτουργεί η Yamaha".

Τώρα ο επόμενος στόχος του Dovi είναι να βελτιώσει τους χρόνους του στην επόμενη επίσκεψη των MotoGP στο Misano. 

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η πτώση του 2019 μου ερχόταν συχνά στο μυαλό

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο της SSP ο Γιάννης Περιστεράς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα