• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin: Moto3 Αγώνας
Νικητής ο Izan Guevara σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά από δύο κόκκινες σημαίες!
Νέα 03/10/2021 - 20:44

Ο αγώνας της Moto3 ήταν γεμάτος ανατροπές και τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς μετά από δύο κόκκινες σημαίες, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην επανεκκινήσει και να μετρήσουν τα αποτελέσματα από την πρώτη κόκκινη σημαία!

Στον αρχικό αγώνα, ο Xavier Artigas ξεκίνησε λίγο πριν σβήσουν τα φώτα, λαμβάνοντας τελικά διπλή ποινή long lap, και έστριψε πρώτος με τους  Jaume Masia, Izan Guevara και Jeremy Alcoba να ακολουθούν, ενώ ο Dennis Foggia, μετά από μια κακή εκκίνηση όπου έχασε θέσεις, άρχισε πάλι να ανεβαίνει. Ο Guevara έκανε επιθέσεις στον Masia και τελικά κατάφερε να τον περάσει, με τους John McPhee και Darryn Binder επίσης να ανεβαίνουν. Ο Pedro Acosta βρισκόταν πιο πίσω, στα όρια της δεκάδας. 

Στον έβδομο γύρο, ο Dennis Foggia είχε περάσει πλέον στην δεύτερη θέση, με τον John McPhee να είναι τρίτος. Τότε, στην 11η στροφή, ο Filip Salac είχε πτώση highsiding, η οποία οδήγησε στην πρώτη κόκκινη σημαία του αγώνα, όχι όμως πριν ο Niccolo Antonelli πέσει στην πρώτη στροφή του 8ου γύρου.

Κατά την επανεκκίνηση του αγώνα ( ο οποίος θα διαρκούσε μόλις 5 γύρους), ο Izan Guevara κατάφερε να φύγει μπροστά, ενώ πίσω του ήταν οι Deniz Öncu και John McPhee, με τον Öncu να περνάει τον Guevara πριν ο νεαρός Ισπανός περάσει και πάλι μπροστά. Μόλις στον τρίτο γύρο του αγώνα, ο Guevara αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα ενώ ήταν πρώτος, κάτι που οδήγησε στην φανερή αγανάκτησή του όταν επέστρεψε στα pits, με τον Ισπανό αναβάτη να φωνάζει και να κλωτσάει καρέκλες. 

Μπροστά, ο John McPhee ήταν πρώτος, με τον ομόσταυλό του, Darryn Binder να τον ακολουθεί. Ο Deniz Öncu ήταν λίγο πιο πίσω, όταν ο Jeremy Alcoba ακούμπησε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του στην μεγάλη πίσω ευθεία και έπεσε, με αποτέλεσμα οι Andrea Migno και Pedro Acosta που ακολουθούσαν από πίσω να μην προλάβουν να τον αποφύγουν, να χτυπήσουν την πεσμένη μοτοσυκλέτα και με την σειρά τους να πέσουν με μεγάλη ταχύτητα. Ευτυχώς και οι 3 αναβάτες σηκώθηκαν αμέσως και δεν τραυματίστηκαν, όμως αυτό το περιστατικό οδήγησε σε δεύτερη κόκκινη σημαία, με 2 γύρους να απομένουν.

Μετά από σύσκεψη, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι ο αγώνας δεν θα ξεκινήσει ξανά και για την τελική κατάταξη θα μετρήσουν οι θέσεις που κατείχαν οι αναβάτες κατά την πρώτη κόκκινη σημαία! Αυτό έδωσε στον Izan Guevara την παρθενική του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Dennis Foggia (που έτσι μείωσε την διαφορά του από τον Acosta στους 30 βαθμούς) και John McPhee.

Ο κάτοχος της αρχικής pole position, Jaume Masia, πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Deniz Öncu. O Jeremy Alcoba κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Darryn Binder. O πρώτος στο πρωτάθλημα, Pedro Acosta, ήταν όγδοος, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Tatsuki Suzuki και Andrea Migno.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Portimao Δεύτερος αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Austin: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα