• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi νίκησε φορώντας σκληρά slick
Σημειωτέων δε ότι ο φορούσε την σκληρότερη επιλογή των slick ελαστικών που είχε στην διάθεσή της η Bridgestone.
Νέα 12/04/2010 - 10:37

Ο εκπληκτικός Valentino Rossi έσπασε το σερί νικών του Casey Stoner στο Qatar και κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σεζόν έπειτα από μία μοναδική μάχη με τους τέσσερις πρώτους αναβάτες. Σημειωτέων δε ότι ο φορούσε την σκληρότερη επιλογή των slick ελαστικών που είχε στην διάθεσή της η Bridgestone για να επωφεληθεί από την έξτρα αντοχή που παρέχουν. 

 

Όλοι οι αναβάτες επέλεξαν την σκληρότερη γόμα για τον εμπρός τροχό (και τον πίσω) και μόνο ο Mika Kallio της Pramac επέλεξε μία μαλακότερη στο πίσω ελαστικό, επιλογή που την πλήρωσε με πτώση στον τρίτο γύρο. Η αντοχή του σκληρότερου ελαστικού αποδείχτηκε τόσο από τις επιδόσεις του Rossi στους τελευταίους γύρους όσο κι από τον ανεπανάληπτο Lorenzo. 

 

Σύμφωνα με τον Tohru Ubukata (Manager, Bridgestone Motorcycle Tyre Development Dep.) η φετινές γόμες των ελαστικών επέτρεψαν στους αναβάτες της πρώτης τετράδας να σημειώσουν ακόμη πιο γρήγορους χρόνους. Το δε σημαντικό είναι ότι τους σημείωσαν προς το τέλος του αγώνα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η αντοχή των ελαστικών είναι πολύ καλή και παρέχουν πολύ καλή πρόσφυση ακόμη κι όταν έχουν φθαρεί. Δυστυχώς η πτώση του Kallio στον τρίτο γύρο δεν τους έδωσε την δυνατότητα να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για να εκτιμήσουν την συμπεριφορά της μαλακότερης γόμας και να κάνουν πλήρη αξιολόγηση αυτής.

Επόμενο άρθρο »

Stoner: “Από δικό μου λάθος ήταν η πτώση”

« Προηγούμενο άρθρο

Η σέλα του Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα