• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Morbidelli μετακινείται στην Yamaha Factory Racing
Μέχρι και το 2023
Νέα 16/09/2021 - 17:04

Η Yamaha Motor Co. Ltd επιβεβαίωσε ότι ο Franco Morbidelli θα αγωνιστεί με την Yamaha Factory Racing για το υπόλοιπο του 2021, όπως και για τις σεζόν του 2022-2023. Ο Ιταλός αναβάτης θα πραγματοποιήσει την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μisano. O Morbidelli έχει δείξει μέχρι τώρα απίστευτό ταλέντο και αφοσίωση κατά την τριερή του πορεία στα MotoGP με την Υamaha, κάτι που έφερε πέρυσι την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με 3 νίκες και πέντε βάθρα συνολικά. 

Η πορεία του με την Petronas SRT διακόπηκε από έναν τραυματισμό που οδήγησε σε χειρουργείο, με αποτέλεσμα ο Morbidelli να μην συμμετάσχει στα Grand Prix του Assen, της Styria, της Αυστρίας, της Βρετανίας και  της Aragon. Πλέον ο Morbidelli είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση και θα το κάνει πάνω στην εργοστασιακή Yamaha, καθώς ο 26χρονος Ιταλός θα συναντήσει ξανά τον παλιό του ομόσταυλο στην Petronas SRT, Fabio Quartararo. Με άλλα δύο χρόνια συμβολαίου, ο Morbidelli μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Yamaha και στην ευκαιρία να παλέψει για την κορυφή σε πολλές περιπτώσεις.

¨Πρώτα απ'όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Petronas SRT που επέτρεψε στον Franky να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και τον άφησε να ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα πριν το προγραμματισμένο", δήλωσε ο Lin Jarvis. "Κανονικά αυτή η κίνηση θα γινόταν από το 2022, αλλά η ξαφνική αλλαγή στους αναβάτες μας μας επέτρεψε να τον ανεβάσουμε στην εργοστασιακή ομάδα νωρίτερα".

"Δεύτερον, θέλω να καλωσορίσω θερμά τον Franky. Είναι ένα τρομερό ταλέντο. Αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο πέρυσι όταν πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με 5 βάθρα και 3 νίκες για την δορυφορική Yamaha. Δείχνει τον τύπο αναβάτη ο οποίος είναι ο Franky: αποφασισμένος να αποδώσει τα μέγιστα με την YZR-M1 κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Φυσικά, είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Morbidelli επιστρέφει στο paddock και που είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί πάλι. Θα αρχίσει να ξαναβρίσκει την φόρμα του σταδιακά, σε εναρμόνηση με την βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, καθώς θα συνεχίζει η ανάρρωσή του.  Θα χρησιμοποιήσουμε τον εναπομείναντα χρόνο του 2021 για να τον κάνουμε να εξοικειωθεί με την ομάδα και να νιώσει άνετα με την μοτοσυκλέτα".

"Έχουμε ήδη κλειδώσει τα σχέδιά μας για το 2022 και το 2023, με τον Franky να λαμβάνει πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από την Yamaha Motor Company. Eίμαστε σίγουροι ότι ένα ικανός, ήρεμος και έμπειρος αναβάτης σαν τον Franky, θα δυναμώσει την Yamaha Factory Racing και θα απολαύσουμε μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον".

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψω αυτό το Σαββατοκύριακο και για αυτό το νέο κεφάλαιο με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha", ανέφερε ο Franco Morbidelli. "Προσπαθώ να επανέλθω όσο περισσότερο γίνεται για το τελευταίο μέρος του πρωταθλήματος. 'Ηθελα να επιστρέψω σε μια πίστα που γνωρίζω καλά και που έχω ευχάριστες αναμνήσεις, όπως το Misano".

"Aνυπομονώ να ανέβω στην μοτοσυκλέτα και να ξεκινήσω το ταξίδι μου με την Monster Energy Yamaha Team. Προφανώς, έχω ανάγκη και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που το έκαναν αυτό δυνατό, ξεκινώντας με τους Ito-san, Lin, Maio, Sumi-san, την ακαδημία VR46 και όλους τους ανθρώπους που έκαναν αυτή την συνεργασία να συμβεί".

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Το Regen'Lab της Michelin στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

O Dovizioso επιστρέφει στα MotoGP με την Petronas SRT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα