• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Styria: MotoGP ΕΔ2
Εκπληκτικός ο Lorenzo Savadori
Νέα 06/08/2021 - 16:21

Με ελαφριά βροχή ξεκίνησαν οι ΕΔ2 των MotoGP, με πολλούς αναβάτες να αργούν να βγουν στην πίστα.

Στα αρχικά στάδια, ο Iker Lecuona βρισκόταν στην κορυφή, βελτιώνοντας συνεχώς τον χρόνο του μέχρι το 1:34.319. Ένα τέταρτο μετά την αρχή του session, την σκυτάλη πήρε ο Marc Marquez με χρόνο 1:33.334, τον οποίο βελτίωσε σταδιακά μέχρι το 1:32.841, 23 λεπτά πριν το τέλος. 

Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του session, υπήρχε μια στεγνή γραμμή στην οποία οι αναβάτες προσπαθούσαν να οδηγήσουν, αλλά οι συνθήκες ήταν μεικτές. Εκεί, ο Johann Zarco έκανε την επίθεσή του και βρέθηκε στην πρώτη θέση 7 λεπτά πριν το τέλος, με χρόνο 1:32.807 για να προσπεραστεί αμέσως από τον Francesco Bagnaia με 1:32.310. Την μεγάλη έκπληξη έκανε 5 λεπτά πριν το τέλος, ο Lorenzo Savadori που γενικά έχει καλή απόδοση στο βρεγμένο και είχε δηλώσει παλιότερα ότι όταν η πίστα είναι βρεγμένη, η μοτοσυκλέτα του θυμίζει αρκετά μοτοσυκλέτα των Superbikes (από όπου και προέρχεται). Ο Savadori έκανε χρόνο 1:31.304 και ανέβηκε στην κορυφή από όπου δεν απειλήθηκε από κανέναν μέχρι το τέλος.

Δεύτερος ήταν ο Johann Zarco (1:31.458) ενώ την τριάδα έκλεισε ο Joan Mir (1:31.566) που ανέβηκε πολύ στα τελευταία στάδια. 

Ο Francesco Bagnaia έμεινε τελικά τέταρτος, μπροστά από τον Αleix Espargaro, που ήταν για λίγο τρίτος, βάζοντας και τις δύο Aprilia στην πρώτη πεντάδα. Ο Alex Rins με έναν πολύ καλό γύρο στο τέλος του session βρέθηκε έκτος, ενώ πίσω του ήταν ο Alex Marquez, ένας αναβάτης που επίσης έχει καλή απόδοση στο βρεγμένο.

Ο Iker Lecuona, παρά την εκρηκτική του αρχή περιορίστηκε στην 8η θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Maverick Viñales (που άργησε πολύ να βγει στην πίστα) και ο Marc Marquez.

O πρώτος στο πρωτάθλημα, Fabio Quartararo, με την γνωστή του απέχθεια για την βροχή ήταν 15ος, ενώ οι Dani Pedrosa, Cal Crutchlow και Valentino Rossi κατέλαβαν τις τελευταίες θέσεις του session (20oς, 21ος και 22ος αντίστοιχα).

Ο Miguel Oliveira δεν βγήκε καθόλου στην πίστα στις ΕΔ2 μετά την πτώση του το πρωί, αλλά οι γιατροί τον έχουν ανακυρήξει σε καλή κατάσταση για να συνεχίσει το τριήμερο.

 

Επόμενο άρθρο »

WORLDSBK: Most ΕΔ

« Προηγούμενο άρθρο

Styria: Moto3 EΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα