• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιτυχημένο το 1ο Fast & Safe Track Day!
Καλός καιρός και πολύ κέφι, τα στοιχεία. Δείτε το Video
Fast & Safe 18/03/2010 - 12:03

Φωτογραφία: Ιωσήφ Βάγγερ - www.racephoto.gr

 

Δείτε το video

 

Τη στιγμή που ο καιρός στην Αθήνα έδειχνε μουντός και σε περιοχές η ελαφριά βροχή έκανε την εμφάνισή της, ο ήλιος ζέσταινε την ατμόσφαιρα στα Μέγαρα. Είναι συνηθισμένο στην περιοχή αυτή της Αττικής, ο καιρός να είναι καλύτερος και η βροχή να μην είναι παρούσα.

 

Οι σχετικά λίγοι φίλοι του MotoGrandPrix Club και οι αναγνώστες του περιοδικού MotoGP World, αλλά και του site www.motograndprix.gr, που αψήφησαν τον καιρό της πρωτεύουσας, συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους της οργάνωσης και με τους «Leaders» του πρώτου Fast & Safe Track Day, τους Τάκη Λιναρά, Τάκη Σαμαρτζή και Δημήτρη Διατσίδη.

 

Μετά την εγγραφή και το διάβασμα των κανονισμών, ο απαραίτητος Τεχνικός Έλεγχος βοήθησε τους συμμετέχοντες να φέρουν τις μοτοσυκλέτες σε ασφαλή κατάσταση για οδήγηση στην πίστα. Από κει και πέρα σχηματίστηκαν δύο γκρουπ, το πρώτο για τους προχωρημένους οδηγούς και το δεύτερο για τους αρχάριους και μεσαίας εμπειρίας. Τα δύο αυτά γκρουπ εναλλασσόταν στην πίστα, με διάλειμμα ένα 15λεπτο για μονοθέσια της Formula Gloria.

Στην πίστα τα μέλη του MotoGrandPrix Club και μαζί ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης
Στην πίστα τα μέλη του MotoGrandPrix Club και μαζί ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης

 

Οι Leaders βοήθησαν τους πιο άπειρους οδηγούς, δείχνοντας γραμμές, ρυθμίζοντας αναρτήσεις και συζητώντας μαζί τους την οδήγηση στην πίστα. Mαζί και ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης οδήγησε και βοήθησε κάποιους συμμετέχοντες με πολύτιμες συμβουλές.

Οι μοτοσυκλέτες που οδήγησαν οι πλοηγοί ήταν μία ευγενική χορηγία της HONDA (Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε.). 

 

Στο τέλος της ημέρας όλοι έφυγαν σοφότεροι σε εμπειρίες και ευχαριστημένοι από αυτήν την επαφή με την πίστα και την σπορ οδήγηση.

Εν δράσει, μερικοί από τους συμμετέχοντες στο 1ο Fast
Εν δράσει, μερικοί από τους συμμετέχοντες στο 1ο Fast

Πολλοί από τους συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 20 Μαρτίου, όπου θα υπάρχουν τρία γκρουπ ανάλογα με το επίπεδο των οδηγών (θα απουσιάζει η Formula) και έτσι μόνο με μοτοσυκλέτες το 2ο Fast & Safe Track Day αναμένεται μια ακόμη δυνατή εμπειρία.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα Fast & Safe Track Days είναι διαφορετικές εκδηλώσεις από τα Fast & Safe Riding Experience, όπου οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο γκρουπ και γίνεται θεωρία στην αίθουσα και πρακτική εξάσκηση, πάντα πίσω από Leaders, όπου απαγορεύονται τα προσπεράσματα. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα βρεθούν ημερομηνίες και για αυτήν την Εμπειρία Οδήγησης.

Επόμενο άρθρο »

Με απόλυτη επιτυχία το Fast & Safe Τrack Day του Σαββάτου

« Προηγούμενο άρθρο

Fast and Safe Track Days - Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στην πίστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα