• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dr. Costa: Πονάω για τον Marquez!
Ποιες λύσεις προτείνει ο γνωστός τραυματολόγος
Νέα 08/12/2020 - 11:15

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες για την τρίτη επέμβαση στο χέρι του Marc Marquez, όπου και του έχει τοποθετηθεί τρίτη πλάκα.

 

Ο Dr. Costa είναι διάσημος τραυματολόγος που επί χρόνια ήταν στο πλευρό πολλών οδηγών του MotoGP και θέλησε να εκφράσει κι αυτός τη γνώμη του.

 

Μάλιστα ο Dr. Costa προτείνει και μερικές λύσεις για περισσότερο αποτελεσματική ανάρρωση του βραχιόνιου οστού του δεξιού χεριού του Marc.

 

«Το κόκκαλο είναι μέρος του σώματός μας και μάλιστα δεν ενυδατώνεται καλά, οπότε ακόμα και τα αντιβιοτικά υπάρχει περίπτωση να μην φανούν αποτελεσματικά όσο κι αν προσπαθήσεις».

 

«Σ’ αυτό το σημείο πρέπει κανείς να βρει το θάρρος και να πει ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουμε την ευκαιρία στο κόκκαλο να επουλωθεί».

 

«Έτσι πρέπει να υπάρξει εξωτερική σταθεροποίηση ή να γίνει στερέωση με πλάκα και να μικρύνει το βραχιόνιο ώστε να καθαρίσει η περιοχή».

 

«Δεν υπάρχει πρόβλημα αν το βραχιόνιο είναι μικρότερο… άλλωστε δεν περπατάς μ΄αυτό».

 

«Στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει αντιβιοτικά και να μπει σε υπερβαρικό θάλαμο, αφού η οξυγόνωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

 

Ένα αντίστοιχο περιστατικό – αν και με διαφορετική αντιμετώπιση τότε – συνέβη πριν χρόνια με τον τραυματισμό του Mick Doohan.

 

Ο Αυστραλός είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι του και ύστερα από αποτελεσματική θεραπεία, επέστρεψε και κατάφερε να πάρει 5 συνεχόμενους Τίτλους!

 

«Πρέπει να χρησιμοποιήσεις ό,τι έχεις διαθέσιμο», προσθέτει ο Dr. Costa. «Ελπίζω ο Marc να αναρρώσει σύντομα».

 

«Πονάω με την όλη κατάσταση διότι τον αγαπάω τον Marc και δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι ένας αναβάτης του επιπέδου του δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί».

Επόμενο άρθρο »

Η ευκαιρία του Polyccio στην Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Τίτλος χωρίς τον Marquez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα