• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η επιστροφή του Gibernau και άλλες ειδήσεις
Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή είναι ο Sete Gibernau, ο οποίος θα οδηγεί την Ducati Desmosedici GP9 της νεοσύστατης Onde 2000.
Νέα 19/10/2008 - 00:00
Η Pramac Racing ανακοίνωσε τους αναβάτης για το 2009. Όπως αναμενόταν αυτοί θα είναι οι Mika Kallio και Niccolo Canepa.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στο δυναμικό μας δύο πολλά υποσχόμενους αναβάτες, όπως ο Kallio και ο Canepa», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Pramac, Paolo Campinoti o οποίος ευχαρίστησε τους Toni Elias και Sylvain Guintoli που αποχωρούν στο τέλος της σεζόν.

Kallio και Canepa θα έχουν στη διάθεσή τους την πελατειακή έκδοση της Desmosedici GP9 με το πλαίσιο από ανθρακονήματα.

  • Έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή είναι ο Sete Gibernau, ο οποίος θα οδηγεί την Ducati Desmosedici GP9 της νεοσύστατης Onde 2000.

    H επίσημη παρουσίαση της ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 23/10. Ο 35χρονος Ισπανός αποχώρησε από τους αγώνες στα τέλη του 2006, όταν και έμεινε ελεύθερος από την Ducati η οποία πήρε στη θέση του τον Casey Stoner. Παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια του πρόταση από την Kawasaki, προτίμησε να σταματήσει να αγωνίζεται.

    Φέτος, κατά τη διάρκεια της σεζόν επέστρεψε στη δράση πραγματοποιώντας δοκιμές με το ιταλικό team -σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλούς χρόνους-, ενώ οι φήμες τον ήθελαν να αντικαθιστά κάποια στιγμή τον Melandri λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων του Ιταλού. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ωστόσο, ο εγγονός του ιδρυτή της Bultaco, Francisco Xavier "Paco" Bultó, κατάφερε να εξασφαλίσει θέση για το 2009.

    Η Onde 2000 είναι ισπανική ομάδα επικεφαλής της οποίας είναι οι γιοι του θρυλικού Angel Nieto -ναι αυτός με τα 12+1 Πρωταθλήματα-, Angel Nieto Jr και Pablo Nieto.

    Ο τελευταίος μάλιστα ανακοίνωσε στη Μαλαισία ότι στο τέλος της σεζόν αποσύρεται από την αγωνιστική δράση. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, στο Πρωτάθλημα του 2009 θα έχουμε συνολικά πέντε Ducati Desmosedici GP9, συμπεριλαμβανομένων και των εργοστασιακών που θα οδηγούν οι Casey Stoner - Nicky Hayden.

  • Nαυάγησαν οι διαπραγματεύσεις του Jorge Aspar Martinez με την Kawasaki και έτσι ο Ισπανός δεν πρόκειται να κατεβάσει ομάδα στα motoGP το 2009. «Δυστυχώς όλα τελείωσαν και είμαι πολύ λυπημένος γι' αυτό», σχολίασε ο Martinez.

    Ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε η συνεργασία ήταν ότι η Kawasaki έθεσε ως βασική προϋπόθεση την πρόσληψη του Shinya Nakano κάτι το οποίο δεν ήθελαν οι ισπανικές εταιρίες που στήριζαν την προσπάθεια.

    «Yπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε», πρόσθεσε ο Martinez ο οποίος πάντως είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του ώστε να εξασφαλίσει μοτοσικλέτα για το Πρωτάθλημα του 2010.

    Επόμενο άρθρο »

    MOTOGRANDPRIX & RACING ΣΤΟ «THE MALL»

    « Προηγούμενο άρθρο

    Sepang: Πρώτη pole του Pedrosa με τα Bridgestone

    Χορηγοί