• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Απαιτείται μεγαλύτερη αυστηρότητα!
Για να μην ξεφύγει η κατάσταση…
Νέα 21/08/2020 - 22:53

Προτού μιλήσει για τη σημερινή ημέρα, ο Valentino Rossi τοποθετήθηκε για την ποινή του Zarco και την αυξανόμενη επιθετικότητα των οδηγών από τις μικρές κατηγορίες.

 

Μια «επιθετικότητα» που γίνεται βίωμά τους και την οποία μεταφέρουν και στη μεγάλη κατηγορία, με αποτέλεσμα ο Vale και ο Vinales να χάσουν παραλίγο τη ζωή τους…

 

«Με την απόφαση να ξεκινήσει από τα pits έκαναν κάτι… σίγουρα. Ωστόσο ήδη από την Moto3 οι οδηγοί είναι πολύ επιθετικοί. Το βλέπουμε σε κάθε Αγώνα».

 

«Μετά το ίδιο γίνεται και στην Moto2. Άρα μιλάμε για μια κλιμάκωση της επιθετικότητας και όταν φτάνουν στη μεγάλη κατηγορία όλοι πια είναι πολύ επιθετικοί».

 

«Βέβαια είναι λογικό γιατί όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να κρατηθούν στις μπροστά θέσεις. Όμως για μένα πρέπει οι κανονισμοί να είναι πιο ξεκάθαροι».

 

«Οι Αγωνοδίκες να είναι πιο ακριβείς, όπως στην F1. Να είναι πιο αυστηροί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η κλιμάκωση».

 

Φυσικά αναφέρθηκε και στη σημερινή ημέρα και στο λάθος που έκανε, το οποίο και τον έκανε να χάσει αρκετό έδαφος.

 

«Κάναμε λάθος γιατί κρατήσαμε μαλακά ελαστικά για αύριο και βάλαμε μόνο ένα σήμερα. Έπρεπε να δοκιμάσουμε να κάνουμε ένα γρήγορο γύρο το πρωί».

 

«Το απόγευμα η θερμοκρασία ανέβηκε πολύ και η άσφαλτος ξεπέρασε τους 50ο C κι έτσι είχαμε πρόβλημα».

 

«Ο ρυθμός μου πάντως δεν είναι πολύ άσχημος. Το κακό είναι ότι προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για τα φρένα και τις εξόδους των στροφών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα».

 

Η Yamaha ποτέ δεν περίμενε ότι θα μπορούσε η Μ1 στην Αυστρία να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη απ’ ότι τη φαντάζονταν.

 

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν με την Μ1 σούπερ ανταγωνιστική στην Jerez. Ξέραμε ότι στις επόμενες πίστες θα δυσκολευόμασταν περισσότερο, αλλά λέγαμε ότι θα μπορούσαμε να παλέψουμε για το βάθρο».

 

«Αντ’ αυτού παλεύουμε μήπως και μπούμε στην πεντάδα. Από την άλλη, ο Dovi για παράδειγμα πήρε περισσότερους βαθμούς σε δύσκολες γι’ αυτόν πίστες, όπως η Jerez».

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Η KTM γρήγορη;

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix: Η Aprilia μοναδική διέξοδος για τον Dovi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα