• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Πρωταθλητής για 8η φορά ο Rossi!
Μια τρίτη θέση του αρκούσε για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά σιγά μη συμβιβαζόταν με αυτό το αποτέλεσμα.
Νέα 28/09/2008 - 00:00
Μια τρίτη θέση του αρκούσε για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά σιγά μη συμβιβαζόταν με αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Valentino Rossi νίκησε τον αγώνα του Motegi και εξασφάλισε το όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του -το έκτο στη μεγάλη κατηγορία (500cc/MotoGP)-, τρεις αγώνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Σημαντική στιγμή και για τη Yamaha που εξασφάλισε τους τίτλους σε κατασκευαστές και ομάδες.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Casey Stoner , ενώ τρίτος ήταν ο Dani Pedrosa στην πρώτη του παρουσία στο βάθρο με τα λάστιχα της Bridgestone.

O μεγαλύτερος σύγχρονος αναβάτης και κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου μετά από δυο δύσκολες γι' αυτόν χρονιές.

Ο Doctor βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση φέτος γεγονός που αποδεικνύεται και από τις οχτώ νίκες που έχει πάρει ως τώρα.

Για να καταφέρει όμως να φτάσει και πάλι στην κορυφή χρειάστηκε η συνδρομή της Yamaha που έκανε τρομερή δουλειά φέτος κατασκευάζοντας μια μοτοσικλέτα που ήταν ανταγωνιστική σε οποιαδήποτε πίστα, αλλά και τα λάστιχα της Bridgestone.

«Είναι δύσκολο να πω ποιο είναι το καλύτερο Πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι αυτό του 2004 και το φετινό είναι τα καλύτερα της καριέρας μου. Το φετινό ήταν αυτό που προσπάθησα περισσότερο και το οποίο ήθελα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Εκείνο του 2004 ήταν πιο αναπάντεχο και πιο ηρωικό. Έχω κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα με τη Yamaha και τρία με την Ηonda. Ελπίζω να πάρω κι' άλλα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και έδωσα σκληρές μάχες με τον Stoner και τον Pedrosa. Φέτος πάντως οδήγησα καλύτερα ακόμα και από το 2004, ήμουν δυνατός σε όλες τις συνθήκες και απέφυγα τα λάθη», σχολίασε ο Doctor.

Στην εκκίνηση ο Stoner ήταν αυτός που πετάχτηκε μπροστά, με τους Pedrosa, Lorenzo και Rossi να ακολουθούν.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Pedrosa πέρασε τον Stoner αλλά δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή μιας και τέσσερις γύρους αργότερα Stoner και Rossi τον πέρασαν. Οι δυο τους βρίσκονταν σε άλλο ρυθμό και αποσπάστηκαν από τον Ισπανό που προσπαθεί ακόμα «ψάχνεται» με τα λάστιχα της Bridgestone.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και έτσι εξασφάλιζε το Πρωτάθλημα, ο 29χρονος αναβάτης της Fiat Yamaha δεν συμβιβάστηκε. Ήθελε να το κάνει με στιλ πανηγυρίζοντας σε μια πίστα όπου στο παρελθόν έχει νικήσει μόλις μια φορά. Και τα κατάφερε. Στον 13ο γύρο πέρασε τον Stoner, έφτιαξε μικρή διαφορά και περίμενε καρτερικά τη στιγμή που θα αντικρίσει την καρό σημαία.

Πιο πίσω ο Lorenzo πλησίασε τον Pedrosa και επιχείρησε να τον περάσει λίγες στροφές πριν το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Nicky Hayden ήταν πέμπτος, ενώ ο νικητής του αγώνα επί τρία συναπτά έτη, Loris Capirossi τερμάτισε έκτος. Ακολούθησαν ο Colin Edwards, ο Shinya Nakano, ο Andrea Dovizioso και ο John Hopkins.

«Συγχαρητήρια, το άξιζε»
Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο Casey Stoner. Πέρσι στέφθηκε Πρωταθλητής στο Μοτέγκι, φέτος στην ίδια πίστα παρέδωσε το στέμμα του. «Συγχαρητήρια στον Valentino ήταν πολύ δυνατός, του άξιζε ο τίτλος. Φέτος οδήγησε τέλεια. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως ο Vale θα έπαιρνε και πάλι το Νο.1», δήλωσε ο Αυστραλός αναβάτης της Ducati.

Επόμενο άρθρο »

Δεν δοκίμασε την M1 του '09 ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Tα ρόστερ του 2009!

Χορηγοί