• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
200αρίζει ο Valentino Rossi!
Τα ρεκόρ του Ιταλού μετά το βάθρο στην Jerez
Νέα 05/08/2020 - 11:51

Το βάθρο που πήρε ο Valentino Rossi στον δεύτερο Αγώνα της Jerez ήταν το 199ο της καριέρας του Ιταλού σούπερ-σταρ στη μεγάλη κατηγορία.

 

Μέσα στη χρονιά φαίνεται βέβαιο ότι θα φτάσει τα 200 βάθρα και - γιατί όχι; - ίσως τα ξεπεράσει κιόλας!

 

Στη λίστα με τους οδηγούς που έχουν τα περισσότερα βάθρα, ο πλησιέστερος αντίπαλός του είναι ο Jorge Lorenzo με 114 στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ακολουθεί ο Dani Pedrosa με 112 και ο Marc Marquez με 95, όσα έχει και ο Mick Doohan. Ο Agostini έχει 88, ο Eddie Lawson 78 και ο Casey Stoner 69.

 

Η δεκάδα των πρώτων κλείνει με τον Wayne Rainey που έχει 61 και τον Andrea Dovizioso που έχει 61.

 

Πέρα από αυτά, ο Vale έκανε κι άλλα ρεκόρ με το βάθρο του στην Ισπανία πριν από δέκα ημέρες.

 

Σε ηλικία 41 ετών και 161 ημερών, ο Rossi έγινε ο γηραιότερος σε ηλικία αναβάτης που ανεβαίνει σε βάθρο Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, από το 1977 και μετά!

 

Τότε ήταν ο Jack Findlay ο οποίος σε ηλικία 42 ετών και 85 ημερών κατάφερνε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών στον Αγώνα της Αυστρίας.

 

Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο τότε ανταγωνισμός και το επίπεδο ομάδων/οδηγών δεν ήταν σε καμμία περίπτωση αντάξιος του σημερινού.

 

Επιπλέον ο Rossi έγινε ο 7ος μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης που ανεβαίνει σε βάθρο Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, μετά τους Karl Hoppe, Fergus Anderson, Ernst Hiller, Nello Pagani, Jack Findlay και Jack Ahearn.

 

Με το βάθρο του στην Jerez έγινε και ο 8ος διαφορετικός οδηγός που ανεβαίνει σε βάθρο Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, σε ηλικία πάνω από 41, μετά τους Karl Hoppe, Fergus Anderson, Ernst Hiller, Nello Pagani, Jack Findlay, Jack Ahearn και Les Graham.

 

Επιπρόσθετα, ο Valentino διεύρυνε στα 20 χρόνια και 87 ημέρες το διάστημα ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία!

 

Έτσι έγινε και ο πρώτος που φτάνει τα 20 χρόνια, με τον δεύτερο – τον Alex Barros – να έχει ρεκόρ 14 ετών και 341 ημερών.

 

Ο Fabio Quartararo ήταν μόλις 1 ετών (και 10 ημερών) όταν ο Valentino Rossi κέρδιζε το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, στην Jerez και πάλι το 2000.

 

Αν μάλιστα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και στο Brno, τότε θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που παίρνει δυο συνεχόμενα βάθρα, από το 1966!!

 

Τότε ήταν ο Jack Ahearn ο οποίος, σε ηλικία 41 χρονών και 282 ημερών, έπαιρνε δυο συνεχόμενα βάθρα στα GP του Βελγίου και της Ανατολικής Γερμανίας.

Επόμενο άρθρο »

Brno: Η ιστορία!

« Προηγούμενο άρθρο

Guidotti: Είμαστε έτοιμοι να «χάσουμε» τον Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα