• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Joan Mir απαντάει στις ερωτήσεις μας
Ξεκίνησε προπόνηση με μοτοσυκλέτα Τράιαλ!
Νέα 06/05/2020 - 19:53

Ο οδηγός της Suzuki Ecstar MotoGP έδωσε μόλις πριν λίγα λεπτά μια virtual συνέντευξη τύπου, σε επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο και είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με την ανανέωση του συμβολαίου του με την εργοστασιακή ομάδα του Ιάπωνα κατασκευαστή, καθώς αισθάνεται άνετα με τη λειτουργία της ομάδας και καθώς τα αποτελέσματα των χειμερινών δοκιμών για το φετινό Πρωτάθλημα ήταν πολύ καλά, με τον ίδιο να είναι πάντα στους 5 πρώτους οδηγούς.

Η πρώτη ερώτηση της συνέντευξης έγινε από τον Δημήτρη Διατσίδη (η φωτογραφία είναι από την "live" συνέντευξη) που θέλησε να μάθει το ακριβές σχέδιο προπόνησης του Ισπανού που μένει και αυτός – όπως και αρκετοί άλλοι οδηγοί – στην Ανδόρα. Ο Ζοάν απάντησε ότι προς το παρόν η κυβέρνηση της Ανδόρας επιτρέπει στους οδηγούς μηχανοκίνητου αθλητισμού να προπονούνται για 2 ώρες την ημέρα, με μια συγκεκριμένη τοποθεσία που έχει δημιουργηθεί πίστα Τράιαλ και μόνο με μοτοσυκλέτες Τράιαλ. Ελπίζει σύντομα τις επόμενες δύο εβδομάδες να επιτραπεί και προπόνηση με μοτοσυκλέτες Μοτοκρός, γιατί πιστεύει ότι θα μείνουν πίσω σε σχέση με τους Ιταλούς οδηγούς, που ήδη από προχθές μπορούν να προπονηθούν στο “Ράντσο” όσοι μένουν στην Ταβούλια και σε πίστες Μοτοκρός οι υπόλοιποι. Μάλιστα γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Ανδόρας και της Ισπανικής, να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στην Ισπανία, ώστε να προπονηθούν με mini-bikes σε πίστες καρτ και με μεγάλες μοτοσυκλέτες σε κανονικές πίστες. “Θεωρώ όμως ότι είναι καλύτερα μετά από τόσο καιρό χωρίς μοτοσυκλέτα, να ξεκινήσω σιγά-σιγά με Τράιαλ και μετά να πάω σε Μοτοκρός και στις μικρές μοτοσυκλέτες και μάλιστα κρατώντας αρχικά χαμηλό ρυθμό, ώστε να μην κινδυνέψω να τραυματιστώ”, είπε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά έχρισε φαβορί στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος τον Μίλερ που λόγω νομοθεσίας μπορεί και προπονείται καθημερινά με μοτοσυκλέτα στην Αυστραλία!

Για τη φυσική του κατάσταση είπε ότι είναι τώρα στο 100%, μετά τους περσινούς τραυματισμούς και ότι δούλεψε πολύ σε στατικό ποδήλατο και στο γυμναστήριο που έχει μέσα στο σπίτι του και “τουλάχιστον έχω καταφέρει να κρατήσω την ίδια φυσική κατάσταση που είχα και πριν την καραντίνα”, όπως είπε γελώντας. Πάντως του λείπει η κανονική προπόνηση με μοτοσυκλέτα που του αρέσει πολύ και ήταν στο πρόγραμμά του πριν τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. 

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από τη Μ.Βρετανία είπε ότι ο μάνατζέρ του συζήτησε και με άλλον ένα κατασκευαστή πριν την υπογραφή του συμβολαίου με την Σουζούκι, αλλά ο ίδιος δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει και αυτός, αφού ο στόχος του ήταν να παραμείνει με την ίδια ομάδα. Το δικαιολόγησε λέγοντας ότι αν χρειαζόταν να αλλάξει κατασκευαστή, θα χρειαζόταν και πάλι έναν χρόνο να μάθει τη μοτοσυκλέτα και μετά το δεύτερο χρόνο να αρχίσει να πιέζει για αποτελέσματα. “Δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο”, είπε χαρακτηριστικά, λες και τον πήραν τα χρόνια στα 23 του...

Επίσης αποκάλυψε ότι το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων και των αεροδυναμικών δεν ήταν αυτό που τον ώθησε στην ανανέωση, καθώς: “ναι, φάνηκε από τις χειμερινές δοκιμές ότι η Σουζούκι είναι σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές, αλλά και οι υπόλοιποι έχουν χρόνο να βελτιώσουν τις μοτοσυκλέτες στα ηλεκτρονικά, εκεί που η εξέλιξη δεν έχει περιορισμούς”.

Τέλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η λειτουργία της Σουζούκι ως ομάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και ότι το γεγονός αυτό του επιτρέπει να είναι αισιόδοξος για το φετινό Πρωτάθλημα και μαζί για την προοπτική του 2021 & 2022 που έχει τώρα με την ανανέωση του συμβολαίου.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Alex Marquez: Με ήθελε η Petronas!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez για το 4ετές συμβόλαιό του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα