• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο ROSSI ανησυχεί για το θέαμα των MotoGP
«O περιοορισμός στους κινητήρες θα έχει εντίκτυπο και στο θέαμα», λέει ο Doctor...
Νέα 05/12/2009 - 11:52

Το θέμα με τον περιορισμό των κινητήρων απασχολεί έντονα τον Valentino Rossi ο οποίος θεωρεί ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο θέαμα.

Το 2010 κάθε αναβάτης θα έχει στη διάθεσή του μόλις 6 κινητήρες με τους οποίους θα πρέπει να «βγάλει» όλο το Πρωτάθλημα που αποτελείται από 18 αγώνες. Η αντιστοιχία δηλαδή θα είναι ένας κινητήρας για κάθε 3 αγώνες.

Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός ξεπεράσει το εν λόγω όριο θα αφαιρούνται βαθμοί από την ομάδα του.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε με γνώμονα τη μείωση του κόστους, ωστόσο πολλοί -μεταξύ αυτών και ο Rossi- θεωρούν πως ίσως αποδεχθεί καταστροφικό για το θέαμα.

«Ίσως του χρόνου πολλές μοτοσυκλέτες να μένουν ακινητοποιημένες στα pits κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών προκειμένου να προφυλαχθούν οι κινητήρες και ήδη οι συμμετοχές δεν είναι και πάρα πολλές. Μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι και οι πτώσεις. Σε μια φυσιολογική σεζόν έχεις τουλάχιστον 5 πτώσεις. Και κάθε φορά που πέφτεις στο 80% των περιπτώσεων ο κινητήρας καταστρέφεται είτε γιατί μένει το γκάζι ανοιχτό είτε γιατί μπορεί να μπουν πετραδάκια στο μοτέρ. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη λοιπόν, μερικές φορές θα οδηγούμε απλά για να μην πέσουμε παρά για να πάμε γρήγορα. Μια πτώση και τελείωσες, θα είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Επόμενο άρθρο »

Έρχεται το Μάρτιο το νέο videogame MotoGP 09/10

« Προηγούμενο άρθρο

Στο σφυρί η μία και μοναδική Suzuki GSX-R1000 KEVIN SCHWANTZ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα