• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Τι υπόσχεται η Michelin;
Έναν γρήγορο Αγώνα με σκληρές μάχες
Νέα 25/06/2019 - 12:35

Η πίστα του Assen είναι η μόνη που βρίσκεται στο Ημερολόγιο Αγώνων του MotoGP από την ίδρυση του Πρωταθλήματος, το 1949.

 

Παράλληλα, είναι και μια από τις πίστες που σχεδόν πάντα μας προσφέρει πλούσιο θέαμα, ειδικά με τις μάχες που βλέπουμε κάθε χρόνο στο τελευταίο εσάκι της.

 

Στο θέαμα και φέτος, ελπίζει ότι θα συμβάλλει η Michelin, η οποία φέρνει ελαστικά ειδικά για τη συγκεκριμένη πίστα.

 

Οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα έχουν διαθέσιμες τις γνωστές γόμες, μαλακή, μεσαία και σκληρή. Τα μπροστινά σλικ θα είναι συμμετρικά και τα πίσω ασύμμετρα (ενισχυμένη η δεξιά πλευρά).

 

Φυσικά ο καιρός είναι πάντα ένα δημοφιλές θέμα συζήτησης στο Assen κι έτσι, σε περίπτωση βροχής, η Michelin έχει φέρει μαλακή και μεσαία γόμα μπροστά και έξτρα μαλακή και μαλακή πίσω.

 

«Το Assen είναι μια πάρα πολύ τεχνική πίστα και γι’ αυτό το λόγο προετοιμαζόμαστε γι’ αυτή κάπως διαφορετικά», σχολιάζει ο Piero Taramasso.

 

«Το πίσω ελαστικό κάνει όλη τη δουλειά, μιας και πιέζεται πολύ στις ανοιχτές και γρήγορες στροφές».

 

«Επομένως, όλοι οι οδηγοί θέλουν καλή πρόσφυση, μιας και ό,τι κάνουν σε μια στροφή, αυτό θα επηρεάσει τον υπόλοιπο γύρο τους».

 

«Είναι και μια πίστα που όλοι αρέσκονται να πιέζουν σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα και με τα νέα μας ελαστικά, που έχουν καλύτερη πρόσφυση και αντοχή, περιμένουμε να δούμε έναν κλειστό και γρήγορο Αγώνα».

 

«Φυσικά και ο καιρός παίζει μεγάλο ρόλο στο Assen. Απ’ όταν επιστρέψαμε στο MotoGP, είχαμε έναν Αγώνα στο βρεγμένο εκεί και τα ελαστικά μας δούλεψαν καλά».

 

«Επομένως, αν ο Αγώνας γίνει στο βρεγμένο, περιμένουμε και πάλι να δούμε έναν συναρπαστικό Αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Suzuki: Μάλλον…

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Πουθενά σαν το Assen!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα