• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερος μετά από σκληρή μάχη ο Marquez
Στο ιταλικό GP
Νέα 04/06/2019 - 01:08

Δελτίο Τύπου


MotoGP 2019 6ος γύρος, GP Ιταλίας

Δεύτερος μετά από σκληρή μάχη στο ιταλικό GP ο Marquez, περισσότεροι βαθμοί για τον Lorenzo

Για 0,043” δεν κέρδισε την 1η θέση ο Marc Marquez σε ένα εκρηκτικό GP Ιταλίας, ενώ ο άλλος αναβάτης της Repsol Honda Jorge Lorenzo συγκέντρωσε και άλλους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Όταν οι 23 αναβάτες του MotoGP παρατάσσονταν στη γραμμή της εκκίνησης του Gran Premio d’Italia Oakley επικρατούσαν οι πιο θερμές συνθήκες όλου του Σαββατοκύριακου με τη θερμοκρασία της πίστας να αγγίζει τους 50°C. Από την pole position – ρεκόρ, ο Marc Marquez πραγματοποίησε τέλεια εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής ακολουθούμενος από τον έτερο αναβάτη της Honda, Cal Crutchlow.

Στη μάχη για τη νίκη που κράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Marquez ήταν συνήθως μπροστά υπερασπιζόμενος τη θέση του από τους Petrucci, Dovizioso και Rins.

Όπως μας έχει συνηθίσει το Mugello, όλα κρίθηκαν τελικά στον τελευταίο γύρο, στον οποίο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2018 επιχείρησε την ύστατη επίθεση. Ένα μικρό λάθος στη στροφή San Donato, έδωσε προβάδισμα στον Petrucci το οποίο ήταν πολύ μεγάλο για να καλυφθεί, με αποτέλεσμα ο Marquez να πάρει τη 2η θέση με διαφορά μόλις 0,043” στη γραμμή του τερματισμού και να αυξήσει τη διαφορά του στην κατάταξη στους 12 βαθμούς από τον Dovizioso. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Honda προηγείται με διαφορά 6 βαθμών από την Ducati.

Χάρη στην πολύ δυνατή εκκίνηση, ο Jorge Lorenzo ανέβηκε στην 15η θέση στον πρώτο γύρο έχοντας καθαρό χώρο μπροστά του στην πίστα. Με σταθερό ρυθμό, ο Lorenzo απέφυγε τα προβλήματα, ανέβηκε σταθερά στην κατάταξη κατά τη διάρκεια του αγώνα και τερματίζοντας στην 13η θέση, κέρδισε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα αλλά και μεγαλύτερη εμπειρία στη σέλα της RC213V.

Ο αναβάτης της LCR Honda Takaaki Nakagami έφερε το καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα με την Honda RC213V, παίρνοντας την καρό σημαία στην 5η θέση και πρώτος μη εργοστασιακός αναβάτης.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, μετά από διάλειμμα μίας εβδομάδας θα επιστρέψει στο GP Καταλονίας, στην πατρίδα του Jorge Lorenzo και του επικεφαλής του πρωταθλήματος Marc Marquez, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

 

2ος Marc Marquez 

«Σήμερα ήταν ώρα για άμυνα και το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διότι αυτό συνήθως δεν είναι το καλύτερό μας αποτέλεσμα. Κράτησα την ψυχραιμία μου και περίμενα να επιχειρήσω κάτι στον τελευταίο γύρο. Είχα τη δυνατότητα να το προσπαθήσω, όμως έχασα την κορυφή της πρώτης στροφής και τότε με προσπέρασαν και οι δύο Ducati. Ο Petrucci οδήγησε πολύ καλά μπροστά σήμερα και συγχαρητήρια γι’ αυτό. Ο στόχος μου ήταν να τερματίσω μπροστά από τους Dovizioso και Rins και είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε. Επίσης, τα συγχαρητήρια στον αδελφό μου Alex που έκανε μεγάλο αγώνα σήμερα. Και όπως πάντα, ευχαριστώ την ομάδα της Repsol Honda που δούλεψε σκληρά για να μας επιτρέψει να δώσουμε μάχη για τη νίκη εδώ».

 

13ος Jorge Lorenzo

«Σήμερα η κατάσταση ήταν λίγο πολύ η αναμενόμενη. Ούτε είχα το ρυθμό, ούτε ένιωθα την άνεση πάνω στη μοτοσυκλέτα για να είμαι πιο ανταγωνιστικός. Κάναμε μία αλλαγή στην προθέρμανση και αυτό βελτίωσε κάποια σημεία. Ο αγώνας δεν ήταν ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος από αυτό που περιμέναμε, όμως τόσο η Honda όσο κι εγώ δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια να βελτιωθούμε και να βρούμε από κοινού μία λύση. Τώρα θα πάω στην Ιαπωνία για να δουλέψω με τη Honda πάνω σε κάποιες βελτιώσεις και να επιστρέψω πιο δυνατός».

 

 

Θέση

Αναβάτης

Αριθμ.

Εθ/τα

Βαθμοί

Ομάδα

Κατασκευαστής

1

Marquez Marc

93

SPA

115

Repsol Honda Team

Honda

2

Dovizioso Andrea

4

ITA

103

Mission Winnow Ducati

Ducati

3

Rins Alex

42

SPA

88

Team Suzuki Ecstar

Suzuki

4

Petrucci Danilo

9

ITA

82

Mission Winnow Ducati

Ducati

5

Rossi Valentino

46

ITA

72

Monster Energy Yamaha MotoGP

Yamaha

6

Crutchlow Cal

35

GBR

42

LCR Honda

Honda

7

Miller Jack

43

AUS

42

Pramac Racing

Ducati

8

Nakagami Takaaki

30

JPN

40

LCR Honda

Honda

9

Vinales Maverick

12

SPA

40

Monster Energy Yamaha MotoGP

Yamaha

10

Espargaro Pol

44

SPA

38

Red Bull KTM Factory Racing

KTM

11

Morbidelli Franco

21

ITA

34

Petronas Yamaha SRT

Yamaha

12

Quartararo Fabio

20

FRA

31

Petronas Yamaha SRT

Yamaha

13

Espargaro Aleix

41

SPA

27

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

14

Lorenzo Jorge

99

SPA

19

Repsol Honda Team

Honda

15

Mir Joan

36

SPA

12

Team Suzuki Ecstar

Suzuki

16

Zarco Johann

5

FRA

10

Red Bull KTM Factory Racing

KTM

17

Pirro Michele

51

ITA

9

Mission Winnow Ducati

Ducati

18

Bagnaia Francesco

63

ITA

9

Pramac Racing

Ducati

19

Oliveira Miguel

88

POR

8

Red Bull KTM Tech 3

KTM

20

Iannone Andrea

29

ITA

7

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

21

Bradl Stefan

6

GER

6

HRC Test Team

Honda

22

Abraham Karel

17

CZE

2

Reale Avintia Racing

Ducati

23

Syahrin Hafizh

55

MAL

2

Red Bull KTM Tech 3

KTM

24

Rabat Tito

53

SPA

2

Reale Avintia Racing

Ducati

Επόμενο άρθρο »

Τα κατάφερε και πάλι ο Rins

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Ο Petrucci ήταν επιθετικός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα