• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συγγνώμη ζητούσε ο Petrux
Μετά το τέλος του Αγώνα στο Mugello
Νέα 02/06/2019 - 21:46

Αρκετές φορές η λέξη «συγγνώμη» βγήκε από το στόμα του Danilo Petrucci, του μεγάλου νικητή στο σημερινό Αγώνα του Mugello.

 

Ο Ιταλός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, επικρατώντας σε μία σκληρή μάχη απέναντι στους Dovizioso και Marquez.

 

Στον τελευταίο γύρο και στην πρώτη στροφή, είχαμε τους τρεις οδηγούς πάρα πολύ κοντά τον ένα με τον άλλο.

 

Ο Dovi και ο Marquez είχαν πάρει το slipstreaming και είχαν περάσει μπροστά από τον Petrucci, καθώς όμως άνοιγαν λίγο τη γραμμή τους ο τελευταίος έβαλε στην εσωτερική τη μοτοσυκλέτα του.

 

Αυτό ανάγκασε τον Dovizioso να σηκώσει λίγο τη δική του, καθώς βρέθηκε σχεδόν χωρίς χώρο ανάμεσα στον ομόσταυλό του και τον Marquez.

 

Από κει και πέρα, ο Dovi δεν κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον Ισπανό, με τον Petrux συνεχώς να δηλώνει ότι έχει μετανιώσει για την κίνησή του αυτή.

 

«Ήξερα ότι θα προσπαθήσουν να με περάσουν με το slipstream στην ευθεία. Πράγματι το έκαναν… φρέναραν πάρα πολύ δυνατά ενώ εγώ φρέναρα λίγο πιο νωρίς».

 

«Υπήρχε διαθέσιμο 1 με 1,5 μέτρο και εκεί έβαλα τη μοτοσυκλέτα μου. Ο Andrea πήγαινε να κλείσει τη στροφή, αλλά ήμουν εκεί… ζητώ συγνώμη για αυτό το πέρασμα».

 

«Η αλήθεια είναι ότι ο Αντρέα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελα να αναγκάσω να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα του».

 

Στη συνέχεια, ο Danilo Petrucci εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Andrea Dovizioso, αφιερώνοντας μάλιστα τη νίκη του στον καλό του φίλο:

 

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την πρώτη μου νίκη στον Andrea, τον ομόσταυλό μου».

 

«Αυτό το χειμώνα με υιοθέτησε σαν παιδί… (σ.σ. γέλια) σαν αδερφό… ένα μεγάλο-μεγάλο παιδί», είπε γελώντας ο Ιταλός.

 

Ο Danilo, που ήταν άρρωστος κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix, είπε ότι είχε τις αμφιβολίες του πριν την έναρξη του Αγώνα:

 

«Τις προηγούμενες ημέρες μετά από τέσσερεις ή πέντε γύρους, ένιωθα πολύ, πάρα πολύ κουρασμένος».

 

Στη συνέχεια επισήμανε ότι δεν ήταν βέβαιος για τη νίκη του καθώς έβγαινε για τελευταία φορά από την τελευταία στροφή της πίστας.

 

«Όταν είδα τον Marc και τον Dovi να με παίρνουν στον προτελευταίο γύρο, είπα από μέσα μου: όχι, όχι πάλι! να είμαι μπροστά σε όλο τον Αγώνα και να τερματίσω τρίτος».

 

«Στον τελευταίο γύρο προσπάθησα να πιέσω. Στην τελευταία στροφή, όταν έβγαινα, έβαλα 4η ταχύτητα, μετά 5η ύστερα περίμενα τον Marc και τον Dovi και μετά έβαλα 6η».

 

«Και εκείνη την ώρα πέρασα την γραμμή τερματισμού».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Από τους χειρότερους Αγώνες μου

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Δεν του επιτέθηκα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα