• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άρρωστος ο Marquez
«Οδήγησα στο 80% σήμερα»
Νέα 31/05/2019 - 22:45

Ο Marc Marquez δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σήμερα στο Mugello, την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού τριημέρου στην Ιταλική πίστα.

 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν άρρωστος και δεν είχε καταφέρει να οδηγήσει παρά ελάχιστους γύρους στο 100%.

 

Παρ’ όλα αυτά, η Παρασκευή δεν ήταν σκέτη καταστροφή για τον Ισπανό, ο οποίος ήταν πρώτος στις ΕΔ1 και έκτος στα συνδυασμένα αποτελέσματα της ημέρας.

 

Την ίδια ώρα κατάφερε να δουλέψει αρκετά και στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του για τον Αγώνα της Κυριακής.

 

«Πρώτα-πρώτα πρέπει να πω ότι οι Ducati δείχνουν πολύ δυνατές εδώ», σχολίασε ο Ισπανός. «Από το ξεκίνημα ο Pirro ήταν πολύ γρήγορος».

 

«Ξέρουμε ότι εδώ είναι μία  πίστα με στροφές που μας δυσκολεύουν, αλλά ακόμα και έτσι δεν είμαστε πολύ πίσω».

 

«Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε και το ότι δεν ήμασταν 100% έτοιμοι με το set-up, αλλά ούτε και εγώ ήμουν 100% έτοιμος. Οδηγούσα λίγο περίεργα».

 

«Δεν ήμουν συγκεντρωμένος 100% γιατί ήμουν άρρωστος και ήταν δύσκολο να κατανοήσω τα πάντα. Δουλέψαμε πάντως για τον Αγώνα αλλά για την ώρα είναι δύσκολο να πω».

 

«Για τους πρώτους έξι ή επτά γύρους όλοι είναι γρήγοροι, αλλά μετά τα ελαστικά φθείρονται και όλα γίνονται πιο δύσκολα».

 

«Όταν η φυσική σου κατάσταση δεν είναι στο 100%, όταν έχεις πυρετό, μπορείς να είσαι γρήγορος ενστικτωδώς, αλλά είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και σταθερός».

 

«Είμαι ένας οδηγός που μπορώ να κάνω όλους τους γύρους μου στο 100%, αλλά σήμερα έκανα λίγους σε αυτό το ποσοστό. Οι περισσότεροι ήταν στο 80%».

 

«Οι αντιδράσεις μου, τα πάντα πάνω στη μοτοσυκλέτα, ήταν πιο αργά από το συνηθισμένο και αυτό είναι επικίνδυνο. Έτσι έκοψα λίγο».

 

«Βέβαια είναι ακόμα Παρασκευή και αύριο θα προσπαθήσω να πιέσω με διαφορετικό τρόπο».

 

Τα τελευταία χρόνια ο Marquez με την Honda δυσκολεύονται στην πίστα του Mugello, ειδικά με το μπροστινό ελαστικό της Michelin.

 

Τόσο το 2017, όσο και πέρυσι, που οι θερμοκρασίες στην άσφαλτο ήταν πάρα πολύ υψηλές, ο Ισπανός έλεγε ότι το σκληρό μπροστινό ελαστικό παραείναι μαλακό για αυτές τις συνθήκες.

 

«Φέτος το μπροστινό ελαστικό είναι καλύτερο, αλλά ακόμα κι έτσι, προσωπικά θα ήθελα ένα διαφορετικό, πιο σκληρό μπροστινό ελαστικό».

 

«Έφεραν όμως αυτό το νέο ελαστικό, που δεν είναι άσχημο. Είναι πάντως λίγο μαλακό. Με τη μεσαία γόμα δεν έχω το graining που είχα πέρυσι κι ήταν επικίνδυνο».

 

«Είναι λίγο μαλακό, αλλά όπως έλεγα και στο Le Mans, μπορούμε και διαχειριζόμαστε με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα».

 

Για την κατάσταση της πίστας, ο Marquez πρόσθεσε:

 

«Υπάρχουν τα σαμαράκια, αλλά για παράδειγμα στο Τέξας ήταν χειρότερα τα πράγματα. Υπάρχουν, αλλά δεν είναι καταστροφικό. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις».

 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες τροφές ο τοίχος είναι πολύ κοντά. Επίσης στην πρώτη στροφή η μοτοσυκλέτα κουνιέται πολύ».

 

«Στην 5 όμως, αν χάσεις το μπροστινό η μοτοσυκλέτα και ο αναβάτης είναι πολύ κοντά στο τοίχος. Το ίδιο συμβαίνει και στην 12».

 

«Φυσικά υπάρχουν αερόσακοι, αλλά άμα πέσεις η μοτοσυκλέτα είναι μπροστά σου και ο αερόσακος δεν δουλεύει».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Η Μ1 είναι πολύ νευρική

« Προηγούμενο άρθρο

Pecco: Η αίσθηση που έψαχνα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα