• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
YASUKAWA: Συνοψίζει τη φετινή σεζόν.
Ο επικεφαλής της Bridgestone κάνει απολογισμό για το 2009.
Νέα 26/11/2009 - 08:39

Η σεζόν του 2009 ήταν η πρώτη όπου τα ελαστικά προμηθεύονταν στις ομάδες, αποκλειστικά από έναν κατασκευαστή, με την Bridgestone να είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών του Πρωταθλήματος.

 

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με πέντε διαφορετικούς αναβάτες να έχουν κερδίσει αγώνα (τέσσερις για τη σεζόν του 2008), ενώ έντεκα διαφορετικοί αναβάτες κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο (10, το 2008).

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτήθηκε για μια ακόμα φορά από τον Valentino Rossi στον τελευταίο γύρο, ενώ πέρσι ο ίδιος αναβάτης είχε ευκολότερο έργο, έχοντας κατακτήσει τον Τίτλο, τρεις αγώνες πριν το τέλος του Πρωταθλήματος.

 

Σε αυτή τη σύντομη συνέντευξη, ο Hiroshi Yasukawa, επικεφαλής της Bridgestone Motorsport, σχολιάζει τη φετινή σεζόν και συνοψίζει τη σχέση της Bridgestone με τα MotoGP:

 

Ερώτηση: Πώς θα συνοψίζατε την πρώτη χρονιά της Bridgestone σαν επίσημου προμηθευτή ελαστικών για τα MotoGP;

 

Hiroshi Yasukawa: Οι προκλήσεις για την Bridgestone ήταν πολύ διαφορετικές φέτος σε σχέση με την εποχή όπου υπήρχε ανταγωνισμός στο θέμα των ελαστικών. Αυτός ο ανταγωνισμός μας λείπει αρκετά και τώρα η πρόκληση για εμάς είναι μεγαλύτερη. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και πολλές νέες ευκαιρίες. Στον παρελθόν, ο στόχος μας ήταν η κατασκευή και εξέλιξη ελαστικών που θα επέτρεπε στους αναβάτες μας να είναι γρηγορότεροι από τον ανταγωνισμό, ενώ φέτος ο ρόλος μας ήταν πολύ πιο ουσιαστικός, με πολύ μεγαλύτερη εμπλοκή. Νομίζω ότι ήμασταν έτοιμοι για αυτή την πρόκληση και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Είμαι περίφανος για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Οι φετινοί αγώνες ήταν πολύ συναρπαστικοί και νομίζω ότι το έργο μας αναγνωρίστηκε από τις ομάδες, τους αναβάτες και φυσικά από την Dorna και την FIM, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω θερμά.

 

Ε: Το 2009 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την ιστορία της Bridgestone στα MotoGP.

 

Hiroshi Yasukawa: Το 2009 ήταν μια σημαντική χρονιά για εμάς επειδή ανταποκριθήκαμε στο ρόλο μας, σαν αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών, έχοντας ξεκινήσει την παρουσία μας στο θεσμό μόλις το 2002. Είμαι περήφανος για το ζήλό και την αφοσίωσή μας καθώς και για την ταχύτητα με την οποία ανεβήκαμε επίπεδο σαν ομάδα. Φυσικά, όταν ξεκινήσαμε τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, αλλά δουλέψαμε σκληρά και είμαι ικανοποιημένος που φτάσαμε ως εδώ. Η νίκη του Casey Stoner στο Αυστραλιανό Grand Prix φέτος σήμανε την 50η νίκη μας στη Μεγάλη Κατηγορία, με το 70% αυτών των νικών να έχουν πραγματοποιηθεί πριν το 2009.

 

Ε: Πόσο σημαντικά είναι τα MotoGP για την Bridgestone;

 

Hiroshi Yasukawa: Το οικονομικό περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο καιρό αλλά τα MotoGP παραμένουν ιδιαίτερα σημαντικά για την Bridgestone, γιατί είναι ο καλυτερος τρόπος να δείξουμε στο αγοραστικό κοινό την ποιότητα της δουλειάς μας καθώς και την τεχνογνωσία μας. Η παρουσία μας στους αγώνες μοτοσυκλέτας έχει δώσει σημαντική ώθηση στις πωλήσεις των ελαστικών μας και η συμμετοχή μας στα MotoGP τα τελευταία χρόνια μας έχει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη και τη βελτίωση των προϊόντων μας. Για όλους τους κατασκευαστές η προώθηση των προϊόντων τους μέσα από τους αγώνες είναι πολύ σημαντική. Επίσης, η Bridgestone στηρίζει προσπάθειες υπέρ της οδική ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως τις "Make Cars Green" και "Think Before You Drive", μαζί με την FIA και στόχος μας είναι να προβάλουμε αυτές τις δραστηριότητες μέσα από τα MotoGP, τις επόμενες σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

NEC SHOW: Παρέλαση αστέρων στη διάσημη έκθεση.

« Προηγούμενο άρθρο

RED BULL CUP 2010: Η λίστα των αναβατών για την επόμενη σεζόν.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα