• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ Czech GP: O Rossi νικητής, ο Stoner εγκατέλειψε
Kρίμα και για τους θεατές που δεν είδαν τη μάχη που φαινόταν ότι θα ακολουθούσε
Νέα 17/08/2008 - 00:00
Η μάχη που όλοι περίμεναν δεν έγινε για την πρώτη θέση. Ο Casey Stoner και η Ducati έκαναν έναν φανταστικό πρώτο γύρο, πήραν προβάδισμα ενός δευτερολέπτου, για την ακρίβεια 1.142 και μετά στους επόμενους 4 γύρους ανέβασαν τη διαφορά στο 1.339. Αμέσως μετά το σκληρό πίσω λάστιχο του Valentino Rossi άρχισε να δουλεύει στην Yamaha M1 και η διαφορά έπεσε στο 1.046. Ο Αυστραλός συνέχισε να πιέζει πολύ, ίσως πλάγιασε υπερβολικά και η μπότα του βρήκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα η GP8 να φύγει από την πορεία της και να πάθει ζημιές που δεν επέτρεψαν τη συνέχιση του αγώνα. Κρίμα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007, κρίμα και για τους θεατές που δεν είδαν τη μάχη που φαινόταν ότι θα ακολουθούσε. Ο Rossi δήλωσε χαρακτηριστικά: «μετά τον απίστευτο πρώτο γύρο του Stoner είχα την αίσθηση ότι η μοτοσυκλέτα μου δούλευε σωστά και ότι κάναμε τη σωστή επιλογή ελαστικού, που θα μας επέτρεπε να τον φτάσουμε και να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη». Τώρα με 50 βαθμούς διαφορά φαίνεται ότι το πρωτάθλημα πηγαίνει προς τη μεριά του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή που από δω και πέρα μπορεί να κάνει αγώνες τακτικής, αν και ο ίδιος το αρνήθηκε, είπε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει τον Stoner τουλάχιστον ακόμη δύο φορές. O Rossi έφτασε τις 67 νίκες στη μεγάλη κατηγορία
O Rossi έφτασε τις 67 νίκες στη μεγάλη κατηγορία

O Toni Elias με την δορυφορική Ducati ήταν το πρόσωπο της ημέρας με εκπληκτική απόδοση που τον έφερε από την 13η θέση της εκκίνησης στην 2η του τερματισμού, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, το οποίο είναι ο μόνος στόχος του όπως χαρακτηριστικά είπε. Πίσω του ο Loris Capirossi ήταν χαρούμενος που έδωσε το 3ο συνεχόμενο βάθρο στη Suzuki και επέστρεψε δυνατός μετά τον τραυματισμό του. μάλιστα είναι το πρώτο του βάθρο με τη νέα του ομάδα, το 99ο της καριέρας του, με 4 διαφορετικές μάρκες μοτοσυκλετών, τις Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki, στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν και ο Randy Mamola με Suzuki, Yamaha, Honda, Cagiva. Ο Elias είναι φανερά χαρούμενος

Ο Elias είναι φανερά χαρούμενος

O Shinya Nakano με την Gresini Honda του HRC, μετά από τρεις γύρους στην 12η θέση, ανέβηκε σιγά-σιγά και πήρε μια θαυμάσια 4η θέση, στην πρώτη του εμφάνιση με τη μοτοσυκλέτα του 2009 για τις δορυφορικές ομάδες. Η άλλη μεγάλη – μάλλον η μεγαλύτερη - έκπληξη του αγώνα, ήταν η 5η θέση του Anthony West με την αναβαθμισμένη Kawasaki. Το καλύτερο αποτέλεσμα του Αυστραλού που έχει τη δυνατότητα να αποδείξει ότι αξίζει να μείνει στα motoGP, τη στιγμή που η ομάδα του περιμένει σήμερα το βράδυ την απάντηση του Marco Melandri για συμβόλαιο τουλάχιστον ενός χρόνου. Ο Ιταλός μάλιστα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και από την 16η θέση στον πρώτο γύρο, ανέβηκε μέχρι την 7η στον τερματισμό. Την 6η θέση πήρε ο Chris Vermeulen με την άλλη Suzuki που αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα με τα λάστιχά του μετά τη μέση του αγώνα, ενώ αρχικά διεκδίκησε δυναμικά μια θέση στο βάθρο.

O Alex De Angelis με την άλλη Gresini Honda συμπλήρωσε 8 μοτοσυκλέτες της Bridgestone στις πρώτες θέσεις με πρώτο Michelin τον Dovizioso με την Honda JiR Scot. Προβλήματα λοιπόν για τη γαλλική εταιρία που θα πρέπει άμεσα να βελτιωθεί αν θέλει να υπάρχει συνέχεια στο πρωτάθλημα και να μην εφαρμοστεί ο κανόνας της «μονομάρκας».

O Dani Pedrosa με την εργοστασιακή Honda τερμάτισε μόλις 15ος, απλά για να πάρει ένα βαθμό απογοητευμένος από τα λάστιχα και τους πόνους στο χέρι του. Η συνέχεια σε 15 μέρες στην πίστα του Misano στην Ιταλία.

Επόμενο άρθρο »

Δοκιμές Brno: O Stoner δίνει το ρυθμό

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Czech GP 2η μέρα: Ο Stoner άπιαστος στο βρεγμένο

Χορηγοί