• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ωραία εμφάνιση του Παπανικολάου στην Guadix
Στο Red Bull Rookies Cup
Νέα 05/10/2018 - 00:40

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

O 14χρονος Έλληνας οδηγός που συμμετείχε στην Τελική Παγκόσμια Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2019, ο Χρήστος Παπανικολάου έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στα δύο σκέλη της δεύτερης ημέρας, που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Οδήγησε με ωραίο στυλ, ομαλά, χωρίς περιττές κινήσεις πάνω στην 4χρονη Moriwaki-Honda 250 και όσο γρήγορα του επέτρεπε η περιορισμένη – σε σχέση με τον ανταγωνισμό – εμπειρία του. Σημείωσε στους πέντε τελευταίους του γύρους πολύ καλούς χρόνους, δείχνοντας και σταθερότητα στην απόδοσή του. Όμως όλα αυτά τα εξαιρετικά στοιχεία δεν έφθαναν για την πρόκριση στους 13 οδηγούς από 9 χώρες, που επιλέχθηκαν τελικά. Από τους συνολικά 105 οδηγούς των 32 χωρών ή τους 43 από 20 χώρες που είχαν πάρει την πρόκριση την πρώτη μέρα.

Κρίνοντας από την επιλογή ενός Ρώσου οδηγού με τον οποίο ο “δικός” μας οδηγός είχε παραπλήσιους χρόνους και απόδοση, μπορούμε να πούμε ότι το επίπεδο του Χρήστου “Πίκη” Παπανικολάου είναι ιδιαίτερα υψηλό και ότι η πρόκριση ήταν θέμα μικρών λεπτομερειών και φυσικά εμπειρίας και αγωνιστικών χιλιομέτρων που λείπουν από κάθε Έλληνα οδηγό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έμειναν εκτός 13αδας μεγάλα ονόματα Ισπανών οδηγών που πρωταγωνιστούν στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και στο European Talent Cup που γίνεται κυρίως στην Ισπανία! Επίσης οδηγοί από την Γαλλία όπως ο Lorenzo Fellon (γιός του μέχρι φέτος μάνατζερ του Ζαρκό) που πέρασε, οδήγησε με μεγάλη εμπειρία και από την πίστα και από τη μοτοσυκλέτα, αφού και αυτός αγωνίστηκε φέτος στο Talent Cup!

Ο κόουτς του Χρήστου, ο πολυΠρωταθλητής Γιάννης Μπούστας είπε χαρακτηριστικά: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Χρήστος ξεπέρασε τα όρια που βάζει η μικρή σχετικά του εμπειρία και οδήγησε χωρίς λάθη και έδειξε τη φυσική του ταχύτητα. Ακολούθησε απόλυτα αυτό που σχεδιάσαμε με βάση το τι ζητούσαν οι κριτές του Red Bull Rookies Cup και βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση”.

Ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου, φυσικά αρχικά ήταν στενοχωρημένος, αλλά ήδη κοιτάζει μπροστά: “Ήταν μια ωραία εμπειρία, προσπάθησα να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να καταλάβω όσο πιο γρήγορα γίνεται τη μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά μου. Είδα από κοντά και αρκετά πιο έμπειρους οδηγούς και φεύγω από εδώ με περισσότερες γνώσεις, για να προσπαθήσω να επιστρέψω του χρόνου και να πάρω την πρόκριση. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή”.

O Peter Clifford, η ψυχή του Cup
O Peter Clifford, η ψυχή του Cup

 

Οι 13 οδηγοί που πήραν την πρόκριση είναι οι:

 

Pedro Acosta (Spain)
Matteo Bertelle (Italy)
Noah Dettwiler (Switzerland)
Alex Escrig (Spain)
Lorenzo Fellon (France)
Artem Maraev (Russia)
Gabin Planques (France)
Clément Rougé (France)
Daijiro Sako (Japan)
Tyler Scott (USA)
Phillip Tonn (Germany)
Marcos Uriarte (Spain)
Zonta Van Den Goorbergh (Netherlands)

Η Moriwaki-Honda 250
Η Moriwaki-Honda 250
Ο Πίκης με τον Δημήτρη Διατσίδη
Ο Πίκης με τον Δημήτρη Διατσίδη
Οι 13 προκριθέντες
Οι 13 προκριθέντες

Επόμενο άρθρο »

Ταϊλάνδη MotoGP: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δύσκολο να συνεχίσω έτσι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα