• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν θα κλάψω κιόλας!
Για την πτώση και τους «0» βαθμούς
Νέα 03/06/2018 - 22:31

Την ώρα που οι Ducati έκανε το 1-2 στον Αγώνα του Mugello, ο Marc Marquez δεν μπορούσε κάτι καλύτερο από την 16η θέση.

 

Πρώτα έπεσε στην 5η στροφή της πίστας, δείχνοντας ότι στην καυτή άσφαλτο της Ιταλικής πίστας δυσκολευόταν.

 

Παρά την πτώση του, ο Marc - ο μόνος με το σκληρό πίσω ελαστικό, όπως και στο Le Mans - παραμένει 1ος στη βαθμολογία με 23β διαφοράς από τον Rossi.

 

«Με το μεσαίο μπροστά ελαστικό δεν θα τελείωνα τον Αγώνα. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε με τις ρυθμίσεις για να κάνουμε το νέο σκληρό να δουλέψει».

 

«Το πρόβλημα ήταν με το ασύμμετρο μπροστά... το έχασα κι έπεσα. Σε ρυθμό Αγώνα πάντως ήμασταν καλά».

 

Το πρωί στο ζέσταμα ήταν δυνατός, μετά όμως «...η μοτοσυκλέτα άλλαξε. Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή για το μπροστά».

 

«Το ξέραμε ότι θα υποφέραμε. Με τίποτα δεν θα είχαμε το ρυθμό του Lorenzo, αλλά αν μέναμε στις μάχες μπροστά, ίσως να μπορούσαμε να επιτεθούμε στον Dovi και τον Rossi στο τέλος».

 

Με το ξεκίνημα του Αγώνα, ο Marquez είχε μια επαφή και οδήγησε εκτός πίστας για λίγο τον Danilo Petrucci.

 

«Στην αρχή προσπάθησα να πιέσω για να είμαι κοντά σ’ αυτούς με τα μαλακά ελαστικά. Στις μάχες εκεί είχαμε μια επαφή και χάσαμε και οι δυο χρόνο».

 

«Ήταν δύσκολο να διατηρήσω τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Μάθαμε όμως κάτι καινούργιο και παρά την πτώση δεν θα κλάψω κιόλας. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη».

 

Δυστυχώς φέτος έγιναν μερικά απαράδεκτα πράγματα από Ιταλούς εις βάρος του Marquez, με τα γιουχαρίσματα να είναι το λιγότερο.

 

Ο ίδιος κρατάει χαμηλούς τόνους: «Κάποιοι χάρηκαν περισσότερο με την πτώση μου παρά με τη νίκη του Lorenzo, αλλά τα έχει αυτά το άθλημά μας».

 

«Τώρα έρχεται η Βαρκελώνη και θέλω οι φίλαθλοί μου να σέβονται τον κάθε αναβάτη. Εμείς ρισκάρουμε τη ζωή μας στις πίστες».

 

Τέλος, τον ρώτησαν αν μετά το «0» σήμερα το Πρωτάθλημα είναι και πάλι ανοιχτό:

 

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο Lorenzo κέρδισε σήμερα, αλλά πάντα το έλεγα ότι με τις σωστές συνθήκες θα επιστρέψει».


«Το έδειξε αυτό σήμερα. Για εμάς τίποτα δεν έχει αλλάξει. Παραμένουμε πρώτοι, με 23 βαθμούς διαφορά κι αυτό είναι που μετράει τώρα».

Επόμενο άρθρο »

Επίθεση Vinales σε Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: 2ος, ναι...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα