• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ξανάνιωσα για 10 χρόνια!
Γι’ αυτές τις στιγμές ζω!
Νέα 02/06/2018 - 22:29

Με τη φοβερή pole που πήρε σήμερα ο Valentino Rossi, έγινε ο γηραιότερος αναβάτης στην ιστορία που ξεκινά Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας 1ος.

 

Ο Vale ενθουσίασε τους οπαδούς του με μια μεγαλειώδη εμφάνιση, μια εμφάνιση - που όπως είπε ο ίδιος- «...σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι 10 χρόνια νεότερος».

 

Ήταν η έβδομη pole position που παίρνει στο Mugello και η πρώτη του μετά το GP του Motegi το 2016.

 

Κι όλα αυτά, γράφοντας έναν τρομερό χρόνο - νέο απόλυτο χρόνο πίστας - με τους εφτά πρώτους να έχουν διαφορά μόλις τριών δεκάτων!

 

«Είναι ιδιαίτερη εδώ, όπως πάντα. Σ’ αυτό το στάδιο της καριέρας μου, με τρία χρόνια περίπου μπροστά μου, θέλω να διασκεδάζω αυτές τις στιγμές».

 

«Όταν είδα το ’46.2 σκέφτηκα ότι αυτή τη φορά κανείς δεν θα μου την άρπαζε. Ο Lorenzo έφτασε πολύ κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε».

 

Κι οι οπαδοί του στις κερκίδες και στους λόφους του Mugello χειροκροτούσαν, όπως και αρκετοί μέσα στα pits με διάφορους ανθρώπους από διάφορες ομάδες να τον συγχαίρουν.

 

«Το γύρο μετά την pole τον ευχαριστήθηκα και γι’ αυτό πήγαινα αργά. Τη χάρηκα όσο μπορούσα τη στιγμή, γιατί δεν ξέρω πότε θα ξανάρθει».

 

Στη συνέχεια εξηγεί λίγο παραπάνω κάποια πράγματα για το νέο του κράνος:

 

«Ήθελα την Ιταλική σημαία και συνειδητοποιήσαμε με τον Drudi ότι σήμερα ήταν η Ημέρα της Δημοκρατίας».

 

«Έβαλα και μια φράση από ένα τραγούδι του De Gregori που μ’ αρέσει πολύ: Viva Italia».

 

Την Πέμπτη, πριν την έναρξη του Αγώνα, έλεγε ότι μετά τις δοκιμές που είχαν γίνει στο Mugello δεν ήταν και ιδιαίτερα αισιόδοξος. Τι άλλαξε;

 

«Στα τεστ της Βαρκελώνης βελτιώσαμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας. Νοιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα με τα μαλακά ελαστικά».


«Επιπρόσθετα το Mugello είναι παραδοσιακά μια καλή πίστα για την Yamaha, αλλά θα περιμένουμε αύριο προτού μιλήσουμε για βελτιώσεις».

 

Για τον Αγώνα; «Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα για εμένα κι ελπίζω και για τους άλλους», λέει ο Vale γελώντας.

 

«Θεωρώ ότι οι πρώτοι εφτά στο grid θα παλέψουν για τη νίκη. Η δουλειά τη νύχτα θα είναι σημαντική για να φτιάξουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες».

 

Το σημείο κλειδί του Αγώνα; «Η επιλογή του ελαστικού. Ειδικά του μπροστά. Αυτό που θα αντέξει σε όλο τον Αγώνα δεν μου εξασφαλίζει και καλή απόδοση. Θα πρέπει να δούμε αν αξίζει το ρίσκο».

 

Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλός του για αύριο;

 

«Δεν είναι εύκολο να το πω.... οι Ducati είναι πολύ γρήγορες και με λιγότερα προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό».

 

«Ακόμα και ο Marquez είναι ανταγωνιστικός, όπως και οι Petrucci-Iannone. Ουσιαστικά όλη η δεύτερη σειρά».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Είναι σημαντικό

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Δεν το περίμενα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα