• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο Ράλι του Mexico θα τρέξει ο ROSSI!
Eπιστρέφει στο μπάκετ ο Doctor...
Νέα 22/10/2009 - 11:41

H αγάπη του Valentino Rossi για τους αγώνες Ράλι είναι δεδομένη. Φέτος δεν κατάφερε να πάρει μέρος σε κάποιο αγώνα του WRC, λόγω υποχρεώσεων αλλά του χρόνου αναμένεται να επιστρέψει ...δριμύτερος.

Ο Ιταλός σούπερ σταρ αναμένεται να πάρει μέρος στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, το Ράλι Mexico που θα διεξαχθεί 3-7 Μαρτίου στην πόλη Leon, οδηγώντας ένα Ford Focus RS WRC.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά στο WRC υπό αυτή τη μορφή του πριν αλλάξουν οι κανονισμοί το 2011. Δεν μπορώ να αφήσω αυτήν την ευκαιρία», σχολίασε ο 30χρονος αναβάτης στη Gazzetta dello Sport.

Θυμίζουμε ότι ο Doctor έχει πάρει μέρος σε τρεις αγώνες του WRC. H πρώτη απόπειρα έγινε το 2002 και πάλι στη Μ. Βρετανία. Τότε οδήγησε ένα Peugeot 206WRC, αλλά εγκατέλειψε στο 17ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής.

Το 2006 επέστρεψε δριμύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι παίρνοντας μέρος στον αγώνα της Νέας Ζηλανδίας, όπου τερμάτισε 11ος οδηγώντας ένα Subaru Impreza WRC.

Η τελευταία του συμμετοχή σε αγώνα του WRC ήρθε πέρσι στα εδάφη όπου είχε την πρώτη του -τραυματική- εμπειρία. Συμμετείχε με τα χρώματα της Stobart στο Ράλι Μ. Βρετανίας και κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες έφερε το Focus RS WRC που οδηγούσε στη 12η θέση.

Ο Rossi λατρεύει τους αγώνες Ράλι και δεν αποκλείεται σύντομα να τον δούμε να ξεκινάει μια νέα καριέρα. Ο ίδιος άλλωστε έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει σπορ μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου που έχει με τη Fiat Yamaha, στα τέλη του 2010.

«Oι αγώνες Ράλι είναι το μεγάλο μου πάθος. Έχω μεγαλώσει δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος και οδηγούσε αγωνιστικά αυτοκίνητα και ελπίζω όταν τελειώσω με τις μοτοσυκλέτες, να ασχοληθώ με τους αγώνες Ράλι τουλάχιστον για δέκα ακόμα χρόνια! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι ο κύριος στόχος μου. Έχω μία εξαιρετική σχέση με την Ford και ίσως να αγωνιστώ με την συγκεκριμένη ομάδα», είχε δηλώσει ο Ιταλός τον περασμένο Απρίλιο.

Την τελική του απόφαση για το αν θα συνεχίσει στα MotoGP ή θα αποχωρήσει από το σπορ για να ασχοληθεί με κάτι άλλο θα την πάρει τον Ιούνιο του 2010. Ως τότε υπομονή...

Επόμενο άρθρο »

Το μέλλον των ELIAS - DE ANGELIS

« Προηγούμενο άρθρο

EDWARDS: Στο δρόμο για την 5η θέση.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα