• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test, o Zarco 1ος
Η Honda δοκίμασε νέα πράγματα
Νέα 07/05/2018 - 22:59

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Αναφερθήκαμε νωρίτερα σε σχετικά άρθρα για την δοκιμή νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων από την Honda και ρυθμίσεων από την Yamaha, με τις εργοστασιακές Ducati, Suzuki & Aprilia απούσες και την ΚΤΜ να μην δίνει πληροφορίες μέχρι αυτήν την ώρα.

Στο τεστ η Michelin έφερε ένα νέο μαλακό ελαστικό που θα το έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες στο Mugello, καθώς άφησε καλές εντυπώσεις σε όλους. Αυτό το ελαστικό είναι υπεύθυνο και για τους εξαιρετικούς χρόνους που έγιναν και για την 1η θέση του Johann Zarco (Yamaha M1) που δεν είχε τίποτε άλλο νέο να δοκιμάσει. Ο Γάλλος ήταν λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου αργοτερος από το απόλυτο ρεκόρ πίστας που πέτυχε το Σάββατο ο Crutchlow!

Ο Cal Crutchlow με την Honda του επικεντρώθηκε σε σωστές ρυθμίσεις και δοκίμασε και μια εκδοχή των νέων αεροδυναμικών στην προσπάθεια της ομάδας του να βρει λίγο περισσότερη πρόσφυση πίσω, αφού τώρα αναγκάζεται να υπερθερμαίνει το μπροστινό, κάτι που τον οδήγησε στη χθεσινή πτώση. O Dani Pedrosa με τη δική του Honda έγραψε τον 3ο χρόνο και έμεινε πολύ ευχαριστημένος με τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα που όπως είπε βελτίωσαν και την ισορροπία της μοτοσυκλέτας.

Ο Maverick Vinales είναι ευχαριστημένος μεν με την 4η θέση, αλλά με την Yamaha να μην δοκιμάζει τίποτε ουσιαστικά νέο, ο Ισπανός αρκέστηκε να πει ότι καλό θα ήταν να μπορούσε να οδηγήσει έτσι και την Κυριακή που είναι η μέρα του Αγώνα.

Ο Marc Marquez πήρε την 5η θέση στους χρόνους, χωρίς να δοκιμάσει το νέο λάστιχο, αφού επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση των νέων αεροδυναμικών της Honda. Τελικά είπε ότι πρέπει να τα δοκιμάσουν και στο Mugello τις επόμενες μέρες για να έχουν μια σαφή άποψη για το πιο πρέπει να ομολογκάρουν, αφού μπορούν μόνο ένα ακόμη.

Στην 6η και 7η θέση έχουμε δύο ευχάριστες εκπλήξεις από τους Franco Morbidelli & Tito Rabat που έφεραν τις δορυφορικές Honda & Ducati αντίστοιχα τόσο ψηλά στην κατάταξη και με τόσο καλούς χρόνους. Αντίστοιχα θετική παρουσία και για τους Nakagami & Miller στις θέσεις 8 & 9, ενώ 10ος έμεινε ο Rossi συνεχίζοντας να πιέζει την Yamaha για άμεση αντίδραση στα προβλήματα, που προέρχονται από την αδυναμία να μπει σωστά η δύναμη στην άσφαλτο, κυρίως λόγω των ηλεκτρονικών, όπως πιστεύει ο ίδιος. Είπε μάλιστα ότι δυστυχώς δεν περιμένει κάτι νέο πριν από το τεστ της Βαρκελώνης τον Ιούνιο!

 

Στο συνοδευτικό αρχείο δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Επόμενο άρθρο »

Jerez test: Η Yamaha ρυθμίζει τα ηλεκτρονικά

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα