• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: «Τρελός» Αγώνας, νίκη για Crutchlow!
Επιθετικός ο Marquez, χτύπησε Aleix κι εμβόλισε τον Rossi!
Νέα 08/04/2018 - 23:05

Σ’ έναν πολύ περίεργο Αγώνα, τον δεύτερο για τη φετινή σεζόν, ο Cal Crutchlow ήταν αυτός που θριάμβευσε και πήρε την τρίτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

Η μάχη για την 1η θέση ήταν εκπληκτική και δυνατή, ανάμεσα στον Βρετανό αλλά και στους εξίσου εντυπωσιακούς Johann Zarco, Alex Rins και Jack Miller.

 

Οι οδηγοί της κατηγορίας μπήκαν με τα βρόχινα ελαστικά της Michelin στο grid, με εξαίρεση τον Jack Miller που ήταν στην pole με τα σλικ!

 

Αν και έβρεξε για λίγο και αλλοίωσε την κατάσταση της ασφάλτου, εν τούτοις γρήγορα όλοι αντιλήφθηκαν ότι η πίστα «σήκωνε» σλικ και γύρισαν στα γκαράζ τους να τα βάλουν.

 

Σύντομα, στη γραμμή της εκκίνησης έμεινε μόνο ο Miller και όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να ξεκινήσουν πίσω από την κανονική τελευταία γραμμή εκκίνησης!

 

Έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στον Αυστραλό μπροστά και όλους τους υπόλοιπους πέντε σειρές πίσω του! Τότε ήταν που ήρθε και η καταστροφή για τον Marquez.

 

Η μοτοσυκλέτα του έσβησε λίγα δευτερόλεπτα πριν δοθεί εκκίνηση, αλλά ο Ισπανός δεν βγήκε για να ξεκινήσει από τα pits. Κινούμενος σε αντίθεση κατεύθυνση, επέστρεψε στη θέση του αφού την έβαλε μπροστά.

 

Σύντομα θα έβλεπε ότι είχε δεχτεί ποινή ride through για την κίνησή του αυτή κι ενώ ήταν μπροστά κάνοντας εκρηκτική εκκίνηση, περνώντας από τα pits έχασε 22’’ κι έμεινε 19ος.

 

Με τον Marquez εκτός, τέσσερεις οδηγοί ξεχώρισαν: οι Miller, Zarco, Rins και Crutchlow, ενώ πίσω τους σε μεγάλη απόσταση ήταν ο Andrea Dovizioso.

Ο Marc ρίχνει τον Rossi
Ο Marc ρίχνει τον Rossi

 

Οι τέσσερείς τους ήταν μαζί και γρήγορα άρχισαν οι μάχες, με τον Rins να επιτίθεται στον Miller και τελικά, 9 γύρους πριν το τέλος, να καταφέρνει να τον περάσει.

 

Όμως έκανε το λάθος και άνοιξε τη γραμμή του, για να βρεθεί από 1ος στην 4η θέση. Έξι γύρους πριν το τέλος ο Miller είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή κι έδωσε το προβάδισμα στον Crutchlow.

 

Ο Zarco παραμόνευε και πήρε την πρώτη θέση από τον Βρετανό, ο οποίος ήταν σίγουρος για τον εαυτό του και στον προτελευταίο γύρο ανταπάντησε στον Γάλλο, πέρασε μπροστά κι έμεινε εκεί μέχρι το τέλος.

 

Για μια ακόμη φορά ο Zarco έφτασε κοντά στο να γευτεί την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, έμεινε όμως 0.251’’ στη 2η θέση. Κάποια στιγμή όμως, όπως έλεγε στο parc ferme, θα έρθει κι αυτή.

Πηγαίνει να ζητήσει συγγνώμη
Πηγαίνει να ζητήσει συγγνώμη

 

Ο Alex Rins έκανε υπέροχο Αγώνα και έδειξε και πάλι πόσο πολύ του στοίχισαν οι περσινοί του τραυματισμοί. Είναι ένας ταχύτατος οδηγός και πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία.

 

Ο Miller τελικά συμβιβάστηκε με την 4η θέση, σ’ έναν Αγώνα που επισκιάστηκε από την επιθετικότητα του Marc Marquez και τα αποτελέσματά της στην πίστα.

 

Ο 25χρονος ήταν φανερά διατεθειμένος να πάρει υπερβολικά ρίσκα για να επανέλθει σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Βάσει του ρυθμού του θα μπορούσε από 19ος να τερματίσει 5ος.

 

Και όντως στην 5η θέση ολοκλήρωσε τον Αγώνα, έχοντας όμως προηγουμένως χτυπήσει πρώτα τον Aleix Espargaro ενώ στη συνέχεια εμβόλισε τον Valentino Rossi ρίχνοντάς τον κάτω!

 

Λίγο νωρίτερα μάλιστα είχε δεχτεί ποινή να δώσει μια θέση σ’ έναν αντίπαλό του πίσω, μάλλον λόγω του χτυπήματος που έκανε στον Aleix. Όμως και μετά απ’ αυτό, ο Marc δεν μετρίασε την επιθετικότητά του.

 

Ρίχνοντας κάτω τον Rossi, δέχτηκε μια ποινή 30’’ με το τέλος του Αγώνα και από 5ος τερμάτισε εκτός βαθμών στην 18η θέση και μπροστά από τον Vale που μπήκε και πάλι στον Αγώνα.

 

Μετά το τέλος, ο Marc θέλησε να πάει να ζητήσει συγγνώμη από τον μεγάλο του αντίπαλο, ο οποίος όταν τον είδε να έρχεται (από τις οθόνες) έφυγε από το γκαράζ κι έμεινε ο Uccio, φανερά εκνευρισμένος να διώχνει τον Marquez από το γκαράζ της Yamaha.

 

Έτσι ο Vinales πήρε την 5η θέση με τον Dovizioso - που έχασε σε ρυθμό στο δεύτερο μισό του Αγώνα - να μένει 6ος,  μπροστά από τον εξαιρετικό Rabat και τους Iannone, Syahrin και Petrucci που έκλεισαν τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi Εναντίον Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεντινή Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα