• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου
Ο καιρός και τα ελαστικά στο προσκήνιο
Νέα 05/04/2018 - 22:36

Λίγο πριν την έναρξη του 2ου Γύρου της φετινής σεζόν, ο Dovizioso πλαισιώθηκε από τους Marquez, Rossi, Zarco, Petrucci και Crutchlow στη συνέντευξη τύπου της Αργεντινής.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Andrea Dovizioso, ήταν και αυτός που μίλησε πρώτος, τονίζοντας τρεις παραμέτρους που καθιστούν απρόβλεπτο αυτό το Σ/Κ.

 

«Τώρα έχουμε μερικούς Αγώνες στους οποίους δυσκολευτήκαμε πέρυσι κι έτσι θα είναι σημαντικό να δούμε το επίπεδό μας και αυτό των αντιπάλων μας».

 

«Η σχέση μου με την πίστα είναι περίεργη... όμως η μοτοσυκλέτα μας είναι καλύτερη φέτος και νομίζω θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

«Όμως ερωτηματικό είναι ο καιρός, τα ελαστικά και η άσφαλτος. Υπάρχουν αρκετά νέα πράγματα».

 

Η άσφαλτος της πίστας στην Αργεντινή είναι κατά 75% καινούργια και γι’ αυτό η Michelin θα διαθέσει τέσσερα - αντί για τρία - ελαστικά μπροστά και πίσω.

 

Από την άλλη, ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα ασταθής κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

 

Η συνέχεια ανήκε στον Marc Marquez που συμφώνησε ότι το Σ/Κ θα είναι απρόβλεπτο.

 

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το Σ/Κ και ο καιρός είναι ασταθής. Φέτος όμως φτάνουμε στην Αργεντινή διαφορετικά».

 

«Πέρυσι είχαμε μερικές αμφιβολίες... θα δούμε το επίπεδο των αντιπάλων μας, αλλά είναι μια πίστα στην οποία είμαι ανταγωνιστικός και ταιριάζει στο στυλ μου».

 

Το ίδιο ισχύει και για τον Valentino Rossi που έχει μια νίκη (2015) και δυο δεύτερες θέσεις στην Termas de Rio Hondo τα τρία τελευταία χρόνια.

 

«Στη θεωρία εδώ είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει όμως να δούμε και τις συνθήκες, όπως και τη νέα άσφαλτο. Το κλειδί είναι το πως θα δουλέψουν τα ελαστικά με την καινούργια άσφαλτο».

 

Ούτε ο συμπατριώτης του, ο Danilo Petrucci, δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την απόδοσή του αυτό το Σ/Κ.

 

«Μ’ αρέσει η πίστα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε... η νέα άσφαλτος, ο καιρός, είναι πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν μπορώ να πω τι μπορούμε να πετύχουμε εδώ».

 

Για τον Crutchlow, ακόμα έναν αναβάτη με καλά αποτελέσματα στην Αργεντινή στο παρελθόν (πέρυσι ήταν στο βάθρο), είναι πολλοί οι μνηστήρες του βάθρου φέτος.

 

«Πολλοί είναι ανταγωνιστικοί και θα έλεγα ότι είναι περίπου καμμιά 10αριά αυτοί που μπορούν να βρεθούν στο βάθρο αυτό το Σ/Κ».

 

Ένας από αυτούς είναι και ο Johann Zarco, ο οποίος μετά την απογοήτευση του Qatar θέλει να επανορθώσει με μια δυνατή εμφάνιση στην Αργεντινή.

 

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, το 2014, μου άρεσε η πίστα. Κέρδισα εδώ το 2015 και το 2016 και ήμουν 5ος πέρυσι».

 

«Και τώρα, με περισσότερη εμπειρία, ελπίζω να κάνω τη σωστή επιλογή ελαστικών και να είμαι στο βάθρο των νικητών».

 

Το πρόγραμμα ξεκινά αύριο με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Όλη η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 7HD. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Επόμενο άρθρο »

Honda: 749 νίκες!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin στην Νότια Αμερική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα