• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η "ξεροκεφαλιά" του Crutchlow
Ήθελα ν’ αποδείξω κάτι σ’ εμένα και την Honda
Νέα 29/03/2018 - 10:15

Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του Αγώνα στο Qatar, ο Cal Crutchlow πήρε θέση στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης (4ος) έχοντας επιλέξει το μεσαίο μπροστινό ελαστικό της Michelin.

 

Ο Βρετανός είναι ένας οδηγός που πιέζει τη μοτοσυκλέτα του στα φρένα, προσπαθώντας να φρενάρει όσο πιο βαθιά μπορεί στις στροφές, ώστε να κερδίσει μέτρα επί των αντιπάλων του.

 

Είναι ο τρόπος που η RC213V πρέπει να οδηγείται για να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και γι’ αυτό το λόγο ο - εξίσου δυνατός στα φρένα - Marc Marquez επιλέγει σχεδόν πάντα τις πιο σκληρές γόμες μπροστά.

 

Και συνήθως ο Crutchlow, που έχει το ίδιο στυλ με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, συνήθως έχει και αυτός τα πιο σκληρά λάστιχα μπροστά. Όχι όμως στο Qatar.

 

Ο Cal, όπως αποκάλυψε, δεν το έκανε γιατί ήθελε να αποδείξει κάτι τόσο στον εαυτό του, όσο και στην Honda, ενώ δεν φοβήθηκε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του «ξεροκέφαλο».

 

«Όταν πήρα την απόφασή μου ήμουν ξεροκέφαλος και δεν άλλαζα γνώμη: θα έκανα τον Αγώνα με το μεσαίο».

 

«Ήθελα ν’ αποδείξω στην ομάδα μου, στον εαυτό μου και στην Honda ότι μπορούσαμε να διαχειριστούμε και το μεσαίο μπροστά».

 

«Στις στροφές η μοτοσυκλέτα ήταν οκ. Με το σκληρό ήταν καλύτερα στα φρένα και το ίδιο στις στροφές. Ένοιωθα το ίδιο».

 

«Ήθελα να δω το μεσαίο και αυτή ήταν η ξεροκεφαλιά μου...»

 

Μ’ αυτό το ελαστικό μπροστά, ο Cal έκανε πολύ καλό Αγώνα και κατάφερε να πάρει την 4η θέση και να είναι ο καλύτερος από τους δορυφορικούς οδηγούς (με καθαρά εργοστασιακή μοτοσυκλέτα).

Επόμενο άρθρο »

Φωτ: Ο Rossi στο τιμόνι μιας Ferrari!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Ρισκάρει πολύ ο Rins

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα