• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Η ώρα της Ταϋλάνδης!
Η αντεπίθεση των Rea και Davies;
Νέα 22/03/2018 - 11:06

Το Πρωτάθλημα των SBK-Motul ξεκίνησε με καταπληκτικό τρόπο και δυνατούς Αγώνες στο Phillip Island. Όμως ένα ερωτηματικό παραμένει:

 

Είναι αυτό το επίπεδο του Πρωταθλήματος, ή η ιδιαίτερη πίστα της Αυστραλίας ήταν απλά το πρόσφορο έδαφος για τις εκπλήξεις που είδαμε;

 

Αυτό το Σ/Κ θα είναι η ευκαιρία να έχουμε μια πρώτη απάντηση, για να δούμε κυρίως πως θα ανταπεξέλθουν τα δυο δυνατότερα ονόματα του Πρωταθλήματος.

 

Πρώτος ο Jonathan Rea, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τους δυο Αγώνες στην Αυστραλία.

 

Ο Rea όμως έχει μια πολύ δυνατή παράδοση στην Ταϋλάνδη, μιας και έχει καταφέρει να κερδίσει όλους τους Αγώνες στην Chang, πλην ενός που κέρδισε ο ομόσταυλός του.

 

Ο άσος της Kawasaki θα θέλει ν’ αφήσει πίσω του τα προβλήματα με τα ελαστικά που είχε στην Αυστραλία αλλά και το γεγονός ότι ήταν άρρωστος, ώστε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

 

Βέβαια απέναντί του θα βρει τον Chaz Davies της Ducati, αποφασισμένο μάλιστα να ξεπεράσει τον απογοητευτικό δεύτερο Αγώνα στο Phillip Island.

 

Ένα μέτριο ξεκίνημα για τον Βρετανό, ο οποίος θέλει να γευτεί και πάλι τη χαρά της νίκης μιας και τελευταία φορά κέρδιζε πέρυσι στο Γύρο του Magny-Cours.

 

Κι αν οι δυο αυτοί οδηγοί θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, ο Marco Melandri θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών που άνοιξε στην Αυστραλία!

 

Η αυτοπεποίθηση, μετά το διπλό του στο Phillip Island, δεν του λείπει, όμως δεν ξεχνάμε ότι πέρυσι τα βρήκε σκούρα στο ν’ ακολουθήσει το ρυθμό των μπροστά στην Ταϋλάνδη.

 

Βέβαια ήταν και η πρώτη του φορά που αγωνιζόταν στη συγκεκριμένη πίστα, οπότε θα περιμένουμε να δούμε αν η εμπειρία που αποκόμισε πέρυσι θα τον βοηθήσει.

 

Στην Aprilia τα αρχικά δείγματα γραφής ήταν ενθαρρυντικά, όμως μετά τους Αγώνες του περασμένου μήνα, υπάρχει απογοήτευση στην ομάδα.

 

Τόσο ο Eugene Laverty, όσο και ο Lorenzo Savadori όμως, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την παρουσία τους στην Αυστραλία να τους επηρεάσει και να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι στην Ταϋλάνδη.

 

Και φυσικά δεν ξεχνάμε την Yamaha, που θέλει να πρωταγωνιστήσει με τους Alex Lowes και Michael Van der Mark.

 

Ο Xavi Fores θα κυνηγήσει κι άλλο βάθρο με την Panigale του, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πόσο ανταγωνιστικές θα εμφανιστούν οι MV Agusta και Honda.

 

Οι τελευταίοι συνεχίζουν να δοκιμάζουν την ECU της Magneti Marelli, την οποία θα εισάγουν στη μοτοσυκλέτα από τους Ευρωπαϊκούς Γύρους και μετά.

 

Όσο για την BMW, το βασικό τους μέλημα είναι η φυσική κατάσταση του Loris Baz, μετά τον τραυματισμό του στον ώμο στην Αυστραλία.

 

Πάντως η κατάσταση του υψηλόσωμου Γάλλου αναβάτη δεν ανησυχεί τους ανθρώπους της ομάδας του.

Επόμενο άρθρο »

Σύνθημα νίκης από τον Rea

« Προηγούμενο άρθρο

Morbido: Ο ρυθμός μου;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα