• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Zarco αντί Rossi;;
Ο Valentino είναι αναντικατάστατος για εμάς!
Νέα 21/03/2018 - 14:04

Περιμέναμε με τεράστιο ενδιαφέρον όχι μόνο τη φετινή Αγωνιστική σεζόν, αλλά και τις μεταγραφές μιας και τα συμβόλαια σχεδόν όλων έληγαν.

 

Όμως πολύ γρήγορα τα μεγαλύτερα ονόματα του Πρωταθλήματος άρχισαν να υπογράφουν με τις νυν ομάδες τους.

 

Πρώτος ο Maverick Vinales, για ν’ ακολουθήσει ο Marc Marquez και πριν λίγες ημέρες ο Valentino Rossi.

 

«Έχουμε πολλούς κατασκευαστές και όλοι κοιτούν να εξασφαλίσουν τους καλύτερους αναβάτες. Τα πράγματα κινούνται γρήγορα, αλλά το θετικό είναι ότι δημιουργείται σταθερότητα».

 

Ειδικά για την ανανέωση του Valentino, είπε:

 

«Είμαστε χαρούμενοι που θα είναι μαζί μας για άλλα δυο χρόνια. Αν θα συνεχίσει; Δεν ξέρω. Όλα στη ζωή είναι ένα στοίχημα. Το 2020 θα είμαστε 15 χρόνια μαζί, κάτι μοναδικό για το άθλημά μας».

 

Για την Yamaha ο Valentino είναι... «μοναδικός και μας ωθεί στο να βελτιωθούμε περισσότερο, ακόμα και στα δύσκολα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι σε κορυφαίο επίπεδο και έχει κίνητρο».

 

Επομένως δεν σκέφτηκαν να φέρουν κάποιον άλλον στη θέση του, όπως τον Johann Zarco για παράδειγμα.

 

«Ο Zarco είναι πολύ γρήγορος, αλλά ποτέ δεν τον σκεφτήκαμε σοβαρά στη θέση του Valentino που είναι ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία της Yamaha και δεν αντικαθίσταται εύκολα».

 

Στο τέλος της σεζόν, μετά από 20 χρόνια συνεργασίας, η Tech3 θα σταματήσει τη συνεργασία της με την Yamaha.

 

«Δεν νομίζω ότι το αποφάσισαν επειδή δεν είχαν υποστήριξη από εμάς, απλά έλαβαν μια φανταστική προσφορά... έχουμε 9 μήνες μαζί και εγγυόμαστε τη μέγιστη υποστήριξη».

 

«Σεβόμαστε την απόφασή τους και είμαστε ευγνώμονες και για τα 20 χρόνια που περάσαμε μαζί. Ο τελευταίος Αγώνας στη Valencia θα είναι μια λυπηρή ημέρα».

 

Ακούγεται ότι η Yamaha θέλει να κρατήσει τον Zarco και να του δώσει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στη νέα δορυφορική της ομάδα από το 2019.

 

«Θα το συζητήσουμε αυτό... είναι πιθανό να έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, αλλά όχι φέτος. Έχει διαφορετική μοτοσυκλέτα, ωστόσο είναι πολύ ανταγωνιστική».

 

Και ποιός θα αντικαταστήσει την Tech3;

 

«Έχουμε τέσσερεις μοτοσυκλέτες τώρα, αλλά θα μπορούσαν να είναι έξι. Ο Valentino δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει στη MotoGP με την ομάδα του».

 

«Αλλά αν το κάνει, θα γίνει το 2021 και μετά πρέπει να δούμε αν θα είναι με έναν ή με δυο αναβάτες. Είναι πολλά που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Στόχος μας είναι να έχουμε ανταγωνιστική δορυφορική ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

 

Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις του με μια προτροπή:

 

«Στο μέλλον, θα ήθελα η Ακαδημία του Valentino να ανοίξει τις πόρτες της σε όλες τις άλλες εθνικότητες».

Επόμενο άρθρο »

O Dovi συζητά με Honda/Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα