• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Μόνο ο ρυθμός αγώνα μετράει
Έχω αλλάξει, ρισκάρω μόνο όταν νοιώθω έτοιμος
Νέα 30/01/2018 - 18:22

Η όγδοη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα δεν λέει κάτι στον Marc Marquez, όπως ούτε και ο εξαιρετικός χρόνος του Jorge Lorenzo σήμερα.

 

Ο Ισπανός γνωρίζει καλά ότι είναι ο ρυθμός Αγώνα αυτός που δίνει τις νίκες και σ’ αυτόν τον τομέα ο Marquez είχε την καλύτερη παρουσία απ’ όλους στην Sepang.

 

Ο Ισπανός έκανε 15 συνεχόμενους γύρους - κανείς άλλος δεν έκανε περισσότερους - όμως όλοι τους ήταν σταθερά στα δυο λεπτά.

 

Ο ίδιος ξέρει καλά προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πορευθεί στη συνέχεια.

 

Στις πρώτες του δηλώσεις όμως, μας εξηγεί ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία του τα τελευταία χρόνια.

 

«Συνήθως κοίταγα το μόνιτορ, το χρόνο και θα έκανα επίθεση στο χρονόμετρο με κάθε ευκαιρία. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω αλλάξει στρατηγική».

 

«Τώρα αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο να βρω το ιδανικό set-up. Παλιά ρίσκαρα περισσότερο. Τώρα ρισκάρω μόνο όταν νοιώθω έτοιμος να το κάνω».

 

«Όλοι θα κοιτάξουν το χρόνο μου σήμερα, αλλά θα σας πω ότι δεν πηγαίναμε για το χρόνο. Έκανα την προσομοίωσή μου με υψηλές θερμοκρασίες και ο ρυθμός μου ήταν καλός».

 

Το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στον κινητήρα, αλλά και στο αεροδυναμικό φέρινγκ που είχε φέρει η Honda στην Sepang.

 

«Για την ώρα το φέρινγκ μας αφήνει με κάποιες αμφιβολίες και αναπάντητα ερωτήματα. Πρέπει να το δοκιμάσουμε και σε άλλες πίστες».

 

«Με το νέο κινητήρα είμαι χαρούμενος. Δεν μας δίνει ακόμα το 100% των δυνατοτήτων του, αλλά εγώ ο Cal κι ο Dani δουλεύουμε σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις για να τον εξελίξουμε και να κατανοήσουμε όσα πιο πολλά γίνονται».

 

Και συνεχίζει λέγοντας:

 

«Έκανα πολλούς γύρους για να δω και τη φθορά του ελαστικού. Παρατήρησα ότι η απόδοση ισχύος παραμένει τραχιά. Θα δουλέψουμε για να την κάνουμε πιο ομαλή».

 

«Η τελική επιλογή για τον κινητήρα θα παρθεί αφού ακούσουμε τι έχουν να πουν ο Cal και ο Dani».

 

Τέλος, τον ρώτησαν να σχολιάσει και τον εκπληκτικό χρόνο του Lorenzo στον ένα γύρο:

 

«Ξέρουμε ότι ο Jorge και η Ducati είναι δυνατή στην Sepang. Πολλοί οδηγοί είναι γρήγοροι σ’ αυτή την πίστα. Κάθε χρόνο ερχόμαστε εδώ και λέμε: ω, κοιτάξτε πόσο κοντά είναι οι πρώτοι».

 

«Αυτό που μετρά όμως είναι να μπουν οι σωστές βάσεις για το πρώτο GP στο Qatar και για τους υπόλοιπους Αγώνες της χρονιάς».

 

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι τι ρυθμό αγώνα μπορείς να κρατάς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Αυτή τη στιγμή;

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Είναι έργο τέχνης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα