• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ίδια σχεδόν τα ελαστικά του ‘18
Μόνο η γόμα αλλάζει, όχι προφίλ και σκελετός
Νέα 29/01/2018 - 17:48

Μετά το τέλος του περσινού Πρωταθλήματος, έγινε γνωστό ότι οι ίδιες οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας ζήτησαν από την Michelin να σταματήσει η συνεχής εξέλιξη των ελαστικών της.

 

Αυτό και έκανε ο Γάλλος κατασκευαστής, ο οποίος ναι μεν έφερε καινούργια ελαστικά για το τεστ στην Μαλαισία, ωστόσο όπως είπε ο Piero Taramasso αυτά είναι περίπου ίδια με τα περσινά.

 

«Ο σκελετός και το προφίλ των ελαστικών μας για το 2018 θα είναι ακριβώς τα ίδια με της περσινής σεζόν και αυτό δεν θ’ αλλάξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

 

«Για το μπροστά ελαστικό θα δοκιμάσουμε δυο νέες γόμες που θα είναι περισσότερο κατάλληλες για πίστες όπως η Losail, η Termas de Rio Hondo και το Τέξας».

 

«Αν αρέσουν στους αναβάτες θα τα διαθέσουμε».

 

Αλλά και το πίσω ελαστικό θα έχει καινούργιες γόμα: «Στόχος γι’ αυτό είναι να έχει καλύτερο κράτημα, χωρίς να χάνει σε αντοχή».

 

Οι διαφορετικές γόμες που δοκιμάζουν οι αναβάτες στην Μαλαισία είναι η σκληρή για το μπροστά ελαστικό και η μεσαία για το πίσω.

 

Τέλος, για τα βρόχινα ελαστικά ο Taramasso είπε:

 

«Όλα τα πίσω θα είναι ασύμμετρα για να προσαρμόζονται καλύτερα στην κάθε πίστα. Οι αναβάτες τα δοκίμασαν και τα σχόλιά τους ήταν θετικά».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Είναι απόφαση της Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Το πιο θετικό;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα