• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
NAKAMOTO: Ενοχλημένος από το νέο περιορισμό για τους κινητήρες.
Ο επικεφαλής της Honda εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.
Νέα 10/10/2009 - 10:00

Ο επικεφαλής της Honda, Shuhei Nakamoto εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες αλλαγές κανονισμών, σχετικά με τη διάρκεια χρήσης των κινητήρων. Οι κανονισμοί περιορισμού των εξόδων που άρχισαν να εφαρμόζονται στους επτά τελευταίους αγώνες του 2009 όρισαν ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο πέντε κινητήρες, από τον αγώνα του Brno και πέρα. Κάθε αναβάτης που θα παρέβαινε τον παραπάνω κανονισμό θα τιμωρούνταν με αφαίρεση δέκα βαθμών από τη βαθμολογία του στο Πρωτάθλημα.

 

Παρόλα αυτά, στο Estoril ανακοινώθηκε ο τροποποιημένος κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο κάθε παραβάτης θα υποχρεούνταν να ξεκινήσει τον αγώνα από το τέλος της σειράς εκκίνησης. Επίσης, θα αφαιρούνται δέκα βαθμοί από τη βαθμολογία του αντίστοιχου κατασκευαστή στο Πρωτάθλημα.

 

Η τιμωρία του κατασκευαστή είναι αυτή που αναστάτωσε το HRC, που αυτή τη στιγμή προμηθεύει το grid του MotoGP με έξι μοτοσυκλέτες, και είναι πιο ευάλωτο στις νέες ποινές. Πάντως και η Yamaha φημολογείται ότι είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από τους νέους κανονισμούς. Το Ιαπωνικό εργοστάσιο εξασφάλισε τον Τίτλο των Κατασκευαστών, νωρίτερα στο Estoril, αλλά τρέμει στην προοπτική απώλειας δέκα βαθμών, αν κάποιος από τους τέσσερις αναβάτες της αποδειχτεί ότι παραβαίνει τους κανονισμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες.

 

"Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτό. Μόνο η Honda προμηθεύει τις ομάδες με έξι μοτοσυκλέτες, οπότε είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιορίσουμε την εμπλοκή μας", δήλωσε ο Nakamoto.

Repsol Honda
Repsol Honda

Επόμενο άρθρο »

PHILLIP ISLAND: Στο δρόμο για την Αυστραλία.

« Προηγούμενο άρθρο

SUZUKI: Αρνούνται την ύπαρξη προβλήματος αξιοπιστίας.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα