• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BURGESS: "H εξέλιξη της Μ1 οφείλεται στον Rossi."
Ο Αυστραλός αρχιμηχανικός μιλάει για τη συνεργασία του με τον Valentino.
Νέα 09/10/2009 - 11:54

Η ικανότητα του Valentino Rossi να εξελίσσει τη μοτοσυκλέτα του, σε συνεργασία με τον αρχιμηχανικό του, Jeremy Burgess έθεσε τις βάσεις για τη φετινή κυριαρχία της Yamaha στα MotoGP. Η YZR M1 είναι η πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στο φετινό grid και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματική συνεργασία των δύο αυτών ανθρώπων.

 

Ο Burgess ακολούθησε τον Rossi κατά τη μετάβαση του Ιταλού στην Yamaha, από την ομάδα της Repsol Honda το 2004. Η συνεισφορά του πολύπειρου μηχανικού στην επιτυχία του Ιταλού ήταν πραγματικά καταλυτική.

 

"Πιστεύω ότι οι αγώνες μοτοσυκλέτας δε θα είναι πλέον ίδιοι, διότι ο Valentino Rossi απέδειξε ότι μπορούσε να νικάει τόσο με την Honda, όσο και με την Yamaha, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος αναβάτης", δήλωσε ο Burgess.

 

"Δε θα μπορούσα να πάω στην Yamaha και να αλλάξω ριζικά τον τρόπο δουλειάς τους. Έπρεπε όλοι να δουλέψουμε μαζί με τον Valentino και τους μηχανικούς της Yamaha, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν. Έπρεπε να αναλύσουμε προσεκτικά γιατί δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί και που μας ξεπερνούσαν οι αντίπαλοί μας. Επίσης, έπρεπε να αλλάξουμε διπλωματικά τη στρατηγική μας, χωρίς να αντιληφθεί κάποιος ότι είχαν προηγηθεί λάθη", συμπλήρωσε ο Αυστραλός.

 

"Από τη σκοπιά του μηχανικού, ο στόχος μου ήταν να εξελίξω μια μοτοσυκλέτα που να μπορούν να την οδηγήσουν αποτελεσματικά όλοι οι αναβάτες. Είναι μια πραγματικά καλορυθμισμένη μοτοσυκλέτα η οποία έχει εξελιχθεί από τον Valentino Rossi, και όποιος αναβάτης έρχεται να την οδηγήσει έχει γλιτώσει σημαντική δουλειά σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις και την εξέλιξη. Ουσιαστικά έχουμε έναν αναβάτη που κάνει όλη την εξέλιξη (τον Valentino) και άλλον έναν, στην αντίθετη πλευρά του garage, που απλά έχει να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα", δήλωσε ο Αυστραλός, αναφερόμενος προφανώς στον Jorge Lorenzo.

Επόμενο άρθρο »

ΕDWARDS: "Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έχουν επεκτείνει την καριέρα μου."

« Προηγούμενο άρθρο

VERMEULEN: Παραδέχεται ότι είχε επαφές με την Pramac Ducati.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα