• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
XEROX DUCATI: Φημολογείται ότι θα χρησιμοποιήσει Launch Control στην Imola.
Νέο σύστημα εκκίνησης για την Ducati.
Νέα 27/09/2009 - 08:35

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο website onthethrottle.com οι σχολιαστές των WSBK Jonathan Green και Steve Martin, αποκάλυψαν ότι η Xerox Ducati δοκίμασε καινούριο "launch control" και έχει πρόθεση να το χρησιμοποιήσει σύντομα.

 

Η ίδια η Ducati δεν επιβεβαίωσε τον παραπάνω ισχυρισμό, χωρίς όμως να επιδιώξει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Λεπτομέρειες σχετικά με το μηχανισμό δεν έγιναν γνωστές, φημολογείται όμως ότι πρόκειται για συνδυασμό μηχανικού και ηλεκτρονικού ελέγχου του γκαζιού και του συμπλέκτη, έτσι ώστε να αποτρέπεται η έντονη ολίσθηση του πίσω τροχού, όπως και οι άσκοπες σούζες.

 

Όπως έχει αποδειχτεί στα ΜotoGP, το launch control μπορεί να βοηθήσει σημαντικά κάποιον με μέτριες επιδόσεις στις εκκινήσεις. Πάντως, δεν έγινε γνωστό αν η Ducati έμεινε αρκετά ικανοποιημένη ώστε να ρισκάρει χρησιμοποιώντας το σύστημα σε τόσο κρίσιμο σημείο του Πρωταθλήματος.

 

Σίγουρα πάντως, με τον Haga και τον Fabrizio στην πρώτη σειρά, μια καθαρή εκκίνηση θα έδινε στην Ιταλική ομάδα ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά αν ληφθεί υπόψιν ότι οι εκκινήσεις είναι μάλλον το χειρότερο κομμάτι στο οδηγικό ρεπερτόριο του Ben Spies.

Επόμενο άρθρο »

BAYLISS: "Είναι άσχημο για εμένα να βρίσκομαι στην Ευρώπη, και να μην αγωνίζομαι."

« Προηγούμενο άρθρο

SUZUKI WSBK: "Υπερβολικές οι απαιτήσεις του Toseland."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα